اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

10. آذر 1395 - 14:08   |   کد مطلب: 22285
روزنامه هگمتانه روز سه شنبه 9 آذرماه در شماره سه هزار و572 خود در یادداشتی به قلم راضیه مهری با عنوان ' کارمندان مجرد استان، تشویق شوند یا تنبیه؟ ' به بررسی و شرایط کارکنان مجرد ادارات پرداخته است.

به گزارش صبح الوند، در این یادداشت آمده است: یکی از بدیهی‌ترین مسائلی که در سال‌های اوایل دهه 80 و پیش از آن برای هر جوان دنبال می‌شد و عموما هم به نتیجه می‌رسید مساله ازدواج بود. خانواده‌ها در زودترین زمان ممکن، درست از لحظه‌ای که احساس می‌کردند فرزندشان وارد سن ازدواج شده است، پا پیش می‌گذاشتند و جوانان هم از این اقدام والدین به شدت استقبال می‌کردند.
حالا اما ازدواج به یک معضل تبدیل شده است که برای بالا بردن آمار آن، مسؤولان شوراها و کارگروه‌ها را تشکیل می‌دهند و ساعت‌ها بحث و تبادل نظر می‌کنند که چرا سن ازدواج بالا رفته و جوانان دیگر رغبتی به تشکیل خانواده ندارند!
در این میان، مسائل اقتصادی و فرهنگی محور سخنرانی‌های مسؤولان را به عنوان موانع اصلی ازدواج تشکیل می‌دهد و بیشتر هم بر این باورند که مشکل، اشتغال جوانان و مسائل اقتصادی است که سد راه ازدواج آنها شده است.
اما وضعیت تاهل شاغلان در ادارات و دستگاه‌های اجرایی نشان‌دهنده مساله دیگری است که هیچ‌گونه ارتباطی به مباحث مادی و اقتصادی ندارد؛ آنچنان که شورای فرهنگ عمومی استان همدان نیز به بررسی دلایل عدم گرایش کارمندان دستگاه‌های اجرایی استان به ازدواج می‌پردازد تا شاید با دریافتن دلایل آن بتوان راهکارهایی در جهت رفع این مشکل ارائه داد.
آن طور که آمارها نشان می‌دهد بیش از 5 هزار کارمند مجرد در دستگاه‌های اجرایی استان همدان مشغول به کارند که نمی‌توان تاخیر آنها در ازدواج را به مساله بیکاری ارتباط داد.
هرچند مباحثی مانند رضایت از زندگی مجردی، ترس از مشکلات بعد از ازدواج، احساس بی‌نیازی نسبت به تشکیل خانواده مهم‌ترین دلایل این افراد برای عدم تمایل آنها به ازدواج مطرح می‌شود اما باز هم مسؤولان به دنبال کشف علل و ارائه راه حل برای رفع این معضل هستند.
چندی پیش در شورای فرهنگ عمومی استان از مدیران خواسته شد تا کارمندان مجرد را تبدیل وضعیت نکنند و با این روش که به نوعی تنبیه افراد مجرد برای تاخیرشان در ازدواج محسوب می‌شود، آنها را مجبور کنند هر چه سریع‌تر نسبت به تشکیل خانواده اقدام نمایند.
بنابر عقیده آیت‌الله مکارم شیرازی 'بعضی از طراحان اجتماعی بدون اینکه زحمت مطالعه درباره عوامل پدیده کاهش ازدواج و راه مبارزه با آن را به خود بدهند، طرح ازدواج اجباری را پیشنهاد کرده‌اند؛ به این معنا که مثلا یک نوع مالیات مخصوص بر تجرد بسته شود که جوانان را مجبور سازد به زندگی خانوادگی تن در دهند و یا از استخدام جوانان مجرد جلوگیری به عمل آید.
اما اگر منظور از ازدواج اجباری تنها انتخاب طرقی مانند عدم استخدام جوان مجرد باشد، شاید کمی در وضع فعلی اثر بگذارد اما هرگز راه حل اساسی و نهایی برای پدیده خطرناک کاهش ازدواج نخواهد بود بلکه ممکن است احیانا واکنش های نامطلوبی نیز در بر داشته باشد.
اصولا ازدواج و اجبار دو کلمه متضادند و هرگز این دو باهم سازگار نمی‌باشند. اما برخی می‌کوشند وضع کنونی را که نتیجه یک سلسله ناهنجاری‌های اجتماعی است ازمیان ببرند بدون این که کمترین توجهی به عوامل پیدایش آن داشته باشند، در حالی که باید ریشه‌های اصلی این پدیده را پیدا کرد و سوزاند تا این وضع که در مسأله ازدواج به وجود آمده خودبه خود از بین برود.
از سوی دیگر در شورای فرهنگ عمومی مطرح می‌شود تولید برنامه‌های تشویقی در صدا و سیما را به عنوان راهی برای ترغیب جوانان شاغل به ازدواج برمی‌شمارد و می‌خواهد تا جوانانی که مشکل مالی برای تشکیل خانواده ندارند به هر طریقی برای ازدواج تشویق شوند.
با این اوصاف، تبدیل وضعیت نشدن کارمندان مجرد به عنوان راهکار قهری تا حدودی با راهکارهای تشویقی ازدواج در تضاد قرار می‌گیرد و شاید همین مسأله، اندک انگیزه جوانان شاغل در دستگاه‌های اجرایی را که سعی در جمع‌آوری پس‌اندازی مناسب برای آغاز زندگی مشترک دارند نیز برای ازدواج از بین ببرد.
در هر صورت بدون تعارف باید گفت که این 5 هزار کارمند مجرد استان یا در حال گذشتن از سن ازدواج هستند و یا مدتی است که از سن ازدواجشان گذشته است و اکنون باید دید که به لحاظ فرهنگی چه تغییراتی در دیدگاه این افراد به وجود آمده است که تن به ازدواج نمی‌دهند و تجرد را بر تأهل برمی‌گزینند.
روزنامه هگمتانه همدان به مدیر مسئولی علیرضا معتمدزاده توسط شهرداری همدان منتشر می شود.

انتهای پیام/
 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان