به گزارش صبح الوند، علی ربیعی دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دولت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر ضمن تبریک پیشاپیش سال جدید، گفت: من کرونا نگرفتم اما در تمام جلسات کرونا هستم و متوجه شدم بسیاری از افراد گرفته اند اما متوجه نمیشوند.
وی با اشاره به شرایط سخت در کشور در سال 98 و خسارت 35 هزار میلیاردی سیل ابتدای سال بیان داشت: اولین اقدام لازم در حوزه بهداشت و درمان بود. الان که مشکلات کشور را با کشورهای دیگر مقایسه میکنم مدیریت آقای نمکی و همکارانش خوب عمل کردند و در کنار این موضوع زیرساختهای درمانی را در شش سال گذشته قوی کردیم و تختهای بیمارستانی را نسبت به قبل انقلاب دو برابر کردیم.
وی بیان داشت: آقای نمکی انستیتو پاستور و 52 آزمایشگاه را تجهیز کرده بودند. ما بدبینانهترین سناریو را پیش بینی کردیم. بین سه هزار تا ده هزار تجهیزات (تخت) نیروهای مسلح آماده کرده اند که در صورت نیاز به ما کمک میکنند. سعی کردیم پرستاران بازنشسته را مجدد بخواهیم. این سنگر را باید نگه داریم. حدود ۵۰ میلیون ماسک داریم وارد میکنیم که احتمالا تا اواخر و اواسط هفته آینده بصورت کامل وارد کشور میشود، واقعا این ماسکها را به دلیل کمبود گران خریدیم زیرا دنیا با بحران ماسک روبرو بود.
ربیعی اظهار داشت: در ششم اسفند آژیر کرونا در کشور نواخته شد؛ اگر در قم زودتر متوجه شده بودیم شاید تمهیدات بهتری انجام میدادیم، ما مدارس، دانشگاه را تعطیل کردیم، مراجع و علما هم بسیار خوب کمک کردند.
وی افزود: امروز در دولت مصوب شد برخی مراکز تجمعی و بازارها تعطیل خواهد شد، اما در اصناف کالاهای اساسی ارائه میشود و حتی برخی خدمات ۲۴ ساعته خواهد بود، در خروجیها دارد نظارت صورت میگیرد و اگر ببینیم خروجیها بیشتر میشود امکان دارد تصمیمات دیگری بگیریم.
ربیعی تاکید کرد: ما سمت و سوی تولید را به سمت لوازم ضدعفونی کننده بردیم.
وی عنوان کرد: سازمان برنامه و تامین اجتماعی کمک کردند و طلب تامین اجتماعی را صفر کردیم. فعلا وام خرید و قرض الحسنه را به ۴ میلیون نفر میدهیم که سود ۱۲ درصدی آن را ۴ درصد مردم و ۸ درصد دیگر را دولت پرداخت میکند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: به ۳ میلیون خانوار بستههای معیشتی پرداخت خواهد شد که تمام مراحل آن بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه میشود.
وی بیان داشت: برخی کالاها را بدون روال ثبت سفارش انجام میدهیم و بانک مرکزی ارز لازم را تخصیص میدهد؛ تنخواهی به معاونت غذا و دارو پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: چقدر بیرحمانه آمریکاییها گفتند کاری که تحریمها نتوانست با ایران بکند کرونا انجام میدهد.
ربیعی اظهار داشت: با این فعالیتها توانستیم اقتصادمان را سرپا نگه داریم. با توجه به تعطیلی مدارس قرار شد با توجه به جغرافیای کشور هفتههایی را در آموزش و پرورش برای آموزش دانش آموزان افزایش دهند، همینطور ۱۷ جلسه آموزشی تحصیلات تکمیلی باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: ما و آقای رییس جمهور میخواهیم هیچ فردی بیکار نشود و منتظر تخصیص اعتبار آن هستیم، هیچ وقت عاطفه ایرانی این روزها را فراموش نمیکند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ما در جریان شیوع کرونا تجربه خوبی از آموزش را با فضای مجازی و صداوسیما تجربه کردیم، گفت: من از مردم میخواهم که خریدها را به سمت فضای آنلاین ببرند تا آن کسب و کارها هم سامان بگیرد و اینکه پست هم مرسولات را با تخفیف ارسال خواهد کرد.
سخنگوی دولت در مورد دلیل مخالفت با قرنطینه گفت: نگویید دولت مخالف قرنطینه بود بلکه ابتدا باید قرنطینه را تعریف کنیم، کشورهای اروپایی هم در مقابل کرونا هر کدام یک سبکی را انتخاب کردند، ما باید زیرساختها را در کشور مدنظر قرار دهیم، امروز وزیر بهداشت در مورد تعطیلی برخی بازارها نظر داشت که سریعا مصوب شد، نقش مردم در این زمینه بی بدیل است، ما تصمیمات کاهش تماس مردم را دنبال میکنیم.
وی بیان داشت: ما چنین قرنطینه ای که کسی در تهران از خانه بیرون نیاید نداریم، اما به وزرا سپردیم برخی کارمندان معلول یا دارای بیماریهای زمینه ای دور کاری انجام دهند، ما الگوی مبتنی بر وضعیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را پیگیری میکنیم.
ربیعی در مورد شبهه در آمار بیماران کرونایی گفت: چرا نباید آمار را اعلام کنیم؟ برخی از پزشکان ما هم در قم احتمال وجود کرونا را دادند اما وظیفه ما توجه به اعلام آزمایشگاهی بود، شاید یک تعدادی از افراد به وسیله کرونا فوت کرده اند ما متوجه نشدیم اما در آن طرف تعدادی از افرادی که به وسیله آنفلوانزا و بیماریهای مشابه هم فوت کردند ما در آمار کرونا و مانند آنها دفن کردیم، ما به مرور داریم آمار را اعلام میکنیم.
دیدگاه شما