به گزارش صبح الوند، احمد علیبابایی رئیس اداره فرش استان همدان با بیان اینکه بافندگان استان توان بافت 100 هزار متر مربع فرش را در سال دارند، گفت: این قابلیت تولید مشروط به جذب سرمایهگذار است که خوشبختانه با برگزاری همایش بینالمللی سرمایهگذاری در همدان این فرصت طلایی به دست آمده است.
وی با بیان اینکه استاندار همدان توجه ویژهای به توسعه اقتصاد استان دارند، اظهار کرد: ما هم به نوبه خود باید تمام توان خود را در راستای جذب و حمایت سرمایهگذاران در زمینه فرش استان بگذاریم.
رئیس اداره فرش استان همدان با بیان اینکه دعوت از دستاندرکاران اقتصاد فرش در این همایش یکی از اقدامات اداره فرش برای جذب سرمایهگذار است، افزود: دستاندرکاران صنعت فرش از استانهای قم و تهران به این همایش دعوت شدهاند تا از ضمن آشنایی با ظرفیت بالای تولید فرش، زمینه سرمایهگذاری در استان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بافت فرش در استان به گونهای شده که باید در ابتدا سفارش گرفت بعد شروع به بافت کرد، گفت: تولیدکنندگان فرش با بافت این هنر ایرانی به دنبال صرفه اقتصادی هستند که با نبود بازار فروش به این هدف نمیرسند.
علیبابایی اظهار کرد: تولید فرش برای اماکن مذهبی و مساجد یکی از شعارهای ما طی دو سال اخیر بوده اما اخیراً متوجه شدیم عراق سفارش بافت 30 هزار متر مربع فرش برای حرمین شریفین را به بافندگان کرمان داده است.
وی از این موضوع ابراز ناراحتی کرد و افزود: به دلیل نزدیکی استان همدان با کشور عراق، چرا نباید این گونه سفارشات به بافندگان همدانی داده شود؟
رئیس اداره فرش استان همدان با بیان اینکه 50 هزار بافنده در استان همدان فعالیت میکنند، گفت: یکی از بهترین روشهای حمایت از هنرصنعت قالیبافی توجه به واحدهای پشتیبان است.
وی اظهار کرد: متقاضیان اینگونه واحدها باید حداقل 20 قرارداد با بافندهها داشته باشند تا پس از طی دیگر مراحل قانونی مجوز پشتیبان دریافت کنند.
علی بابایی افزود: واحدهای پشتیبان به عنوان واسطه بین تولیدکننده و خریدار فرش بوده و با گرفتن سفارش از مشتریان بازار کار خوبی برای تولیدکنندگان فراهم میکنند.
وی با بیان اینکه بازارپسندی یکی از مهمترین عامل در تولید فرش است، افزود: متأسفانه تحریمها اثر ناخوشایندی بر صنعت فرش گذاشته و حرکت به سمت تولید فرشهای تزئینی و گرانقیمت را موجب شده است.
رئیس اداره فرش استان همدان گفت: اخیراً هیئتی متشکل از طراح، تولیدکننده و تجار فرش از همدان به کشورهای ایتالیا و فرانسه برای بازاریابی در این زمینه اعزام شدند که متأسفانه وجود مشکلات اقتصادی در کشورهای اروپایی موجب رکود بازار فرش در آن کشورها شده است.
دیدگاه شما