اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. آبان 1393 - 10:04   |   کد مطلب: 8773
جلسه اين هفته صحن شوراي اسلامي شهر همدان با حضور امير خجسته نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي پيرامون مشكلات شورا و شهرداري برگزار شد.

 

به گزارش صبح الوند به نقل از روابط عمومي شوراي اسلامي شهر همدان، در اين جلسه نماينده مردم همدان و فامنين در خانه ملت، به ارزيابي‌هاي شوراهاي اسلامي شهر و روستا در كشور اشاره كرد و گفت: شوراي اسلامي شهر همدان در اين ارزيابي‌هاي صورت گرفته شورايي قوي، مقتدر و با تخصص‌هاي مختلف و اثرگذار شناخته شده است.
امير خجسته وجود تخصص‌هاي مختلف در شوراي اسلامي شهر همدان را سرمايه ارزشمندي براي شهر و استان برشمرد و اضافه كرد: اعتقاد ما بر خرد جمعي است و شوراها بايد قدرت بگيرند.
خجسته با اشاره به لايحه انتخاب شهردار توسط مردم يا هيأت حل اختلاف اظهار كرد: در حال حاضر قدرت شوراها با انتخاب شهردار است و با گرفتن اين قدرت، حذف جايگاه شوراهاست.
وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص جايگاه شوراهاي اسلامي شهر و روستا افزود: شوراها ريشه قرآني داشته و طبق تأكيدات معظم‌له به معناي واقعي مردم‌سالاري ديني هستند.
رئيس كميسيون شوراها و امور داخلي كشور در مجلس با تأكيد بر اينكه بايد شوراها را قدرتمند كرد، افزود: با توجه به اينكه شوراهاي شهر و روستا به عنوان پارلمان‌هاي محلي هستند چگونه مي‌توان اين قدرت را از آنها گرفت؟
امير خجسته با بيان اينكه نبايد به دليل وجود مشكلاتي قدرت شوراها را حذف كرد، اظهار كرد: با توجه به اينكه اعضاي شورا نمايندگان مردم هستند بر اين اساس انتخاب شهردار توسط آنها در اصل توسط خود مردم است كه صورت مي‌پذيرد.
خجسته با اشاره به پيگيري كميسيون شوراها در خصوص لايحه انتخاب شهردار توسط هيأت حل اختلاف يادآور شد: اين لايحه تقريباً منتفي شده است.
وي از اعلام طرح پيشين هادي مديريت يكپارچه شهري به وزير كشور خبر داد و گفت: مديريت يكپارچه شهري تنها راه نجات شهرها از مشكلات كنوني است كه در حال حاضر طرح توسط وزارت كشور به دولت واگذار شده است و ما نيز با جديت پيگير موضوع هستيم.
خجسته فرهنگ‌سازي در زمينه مديريت واحد شهري را ضروري دانست و اظهار كرد: امضاي مجمع نمايندگان استان همدان در مجلس شوراي اسلامي در خصوص تعداد اعضاي شوراها بود نه انتخاب شهردار.
وي با تأكيد بر اينكه تمامي مديران شهري بايد زيرنظر شوراي اسلامي شهر فعاليت داشته باشند، افزود: سياست مجلس بر اين است تا آنچه در مجلس حاكم است در شوراهاي شهر و روستا هم حاكم باشد.
نماينده مردم همدان و فامنين در خانه ملت عدم امنيت و ثبات شهردار را از جمله نگراني‌ها دانست و گفت: براي حل اين مشكل قرار است قانون استيضاح شهردار اصلاح شده و روالي كه براي استيضاح وزرا در مجلس صورت مي‌پذيرد براي شهرداران نيز لحاظ شود.
به گفته امير خجسته، تشكيل هيأت استيضاح شهردار يكي از پيشنهادات نمايندگان براي حل اين مشكل است.
خجسته از پيشنهاد تشكيل هيأت نظارت بر عملكرد شوراها توسط نمايندگان مجلس خبر داد و يادآور شد: در حال حاضر هيأت نظارت تنها بر رفتار اداري شوراها نظارت دارد اما اين پيشنهاد براي عملكرد شوراهاست.
وي با تأكيد بر اينكه كليد شهر بايد در دست شورا و شهرداري باشد، گفت: تحقيق و تفحص نيز حقي است كه بايد به شوراهاي اسلامي داده شود.
اين نماينده مجلس با انتقاد از ارتباط كم مجمع نمايندگان استان با شوراها اضافه كرد: لازم است جلسات مستمري براي توسعه و آباداني شهر و استان بين نمايندگان مجلس و شوراها تشكيل شود.
خجسته با بيان اينكه مجمع نمايندگان استان همدان جايگاه‌هاي خوبي در مجلس دارند، افزود: بايد از اين فرصت استفاده كرده و با اتحاد و همدلي تحول بزرگي در شهر و استان ايجاد كرد.
انتقاد از وجود و يا احداث ساختمان‌هاي اداري در سطح شهر از ديگر صحبت‌هاي امير خجسته در جلسه صحن شوراي اسلامي شهر همدان بود كه در اين خصوص اظهار كرد: ساختمان ادارات داخل شهر امنيت مردم را سلب كرده‌اند و همدان نيازمند ايجاد سايت اداري است.
وي با بيان اينكه ادارات نبايد منافع مردم را ناديده بگيرند، افزود: مردم منتظر كارهاي بزرگ از نمايندگان مجلس و شوراي شهر و روستا هستند و بايد انتظارات آنها را پاسخ گفت.
در ادامه اين جلسه رئيس شوراي اسلامي شهر همدان نيز با اشاره به اينكه در قانون سوم توسعه ايجاد مديريت واحد شهري مطرح شده است، گفت: متأسفانه اين طرح اجرايي نشده و اكنون هم وارد برنامه ششم توسعه مي‌شود اما نتيجه‌اي حاصل نشده است.
علي‌اكبر نظري تأكيد كرد: براي قوام و قدرت شوراها ما معتقديم مجلس طرح تحقيق و تفحص تمامي مراكز دولتي را به شوراها واگذار نمايد تا شوراها قوام و دوام پيدا كنند.
نظري اضافه كرد: طرح و لوايحي كه به مجلس ارائه مي‌شود با توجه به اينكه بايد از طريق شوراي عالي استان‌ها شكل بگيرد بدين روش شوراي عالي استان‌ها طرح را مطرح و به مجلس ارسال مي‌كند و از طريق ديگر لوايح را از طريق دولت به مجلس منعكس مي‌كند كه به نظر مي‌رسد اين مسير رعايت نمي‌شود.
وي تأكيد كرد: براي خودكفايي شهرداري‌ها و دوام شوراها بايد مسير ارائه لايحه و طرح‌ها توسط شوراي عالي استان‌ها باشد.
رئيس شوراي اسلامي شهرستان همدان هم انتخاب شهردار توسط اعضاي شوراها را در اصل توسط مردم دانست و گفت: در اصلاح قانون انتخاب شهردار نبايد اصل صورت مسأله را پاك كرد، بلكه بايد مشكلات را آسيب‌شناسي و رفع نمود.
سيد احمد حسني‌حلم اظهار كرد: در صورتي كه انتخاب شهردار توسط نمايندگان مردم در شوراها صورت نپذيرد، در واقع شوراها به شير بي‌يال و كوپالي تبديل مي‌شوند كه ديگر قدرتي نداشته و جايگاه آنها تضعيف مي‌شود.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهر همدان نيز با تأكيد بر اينكه ظرفيت شوراها را بايد افزايش داد، گفت: لازم است مشكلات و آسيب‌هاي شورا را شناسايي و نواقص و كمبودها را رفع كرد.
محمدرضا الياسي با بيان اينكه حيف است جايگاه و ظرفيت كنوني شوراها كه به سختي به وجود آمده به راحتي از بين برود، افزود: اگر قرار است در راستاي نظام و توسعه و آباداني كشور حركت كنيم بايد از ظرفيت‌هاي موجود كه شورا يكي از آنهاست به بهترين نحو استفاده كنيم.
الياسي با اشاره به اينكه مديريت شهر تنها در دست شورا و شهرداري نيست، اظهار كرد: مردم انتظار دارند شورا و شهرداري شهر را مديريت كنند اما در اين بين دستگاه‌هاي اجرايي و ادارات ديگري در زمينه مديريت شهري فعاليت دارند.
وي با انتقاد از اينكه در تخصيص منابع استاني سهم شهر همدان به درستي تخصيص نمي‌يابد، اضافه كرد: اين در صورتي است كه ظرفيت شهر همدان در استان بسيار بالاست و اين موضوع بايد مورد توجه قرار گيرد.
رئيس كميسيون فني عمراني و شهرسازي شورا نيز گفت: تا زماني كه مشكل درآمد شهرها حل نشود همواره شاهد بسياري از مشكلات در حوزه خدمات شهري خواهيم بود.
به گفته علي رحيمي‌فر، امروز بعضي از سياست‌هاي كلي هزينه‌هايي به خدمات شهري تحميل مي‌كند كه از جمله آنها مي‌توان به سكونتگاه‌هاي غيررسمي اشاره كرد.
رحيمي‌فر ماليات را از جمله راهكارهاي ايجاد درآمدهاي پايدار براي شهر برشمرد و گفت: متأسفانه سهم شهرداري‌ها از درآمدهاي مالياتي بسيار كم است و نياز است نمايندگان مجلس و دولت طرحي در اين زمينه ارائه دهند كه در قوانين بالادستي سهم شهرداري‌ها از ماليات‌هاي اخذ شده منصفانه شود.
در ادامه رئيس كميسيون بودجه، حقوقي و امور اداري شوراي اسلامي شهر همدان از عدم شفاف‌سازي سهم‌خواهي مديريت شهري از ماليات‌ها به ويژه ارزش افزوده انتقاد كرد و گفت: نياز است نمايندگان مجلس در اين زمينه وارد شده و موضوع را پيگيري كنند.
حسين قراباغي از مطالبه 770 ميليارد ريالي شهرداري از دستگاه‌ها و ارگان‌ها خبر داد و اظهار كرد: با توجه به اينكه بودجه امسال شهرداري تاكنون 47 درصد وصول شده شهرداري براي دريافت مطالبات خود از دستگاه‌هاي اجرايي نيازمند كمك و حمايت نمايندگان و مديريت ارشد استان است.
علي رضايي رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا نيز با بيان اينكه در هر طرح و لايحه‌اي نقاط ضعف و قوتي وجود دارد، خواستار پيگيري كميسيون شوراها در زمينه مديريت يكپارچه شهري شد و گفت: در تخصيص اعتبارات ملي و استاني لازم است نمايندگان براي شهر همدان نيز توجه ويژه‌اي داشته باشند؛ زيرا بعضي از پروژه‌ها از جمله پل شهيد قهاري (آيت‌ا... نجفي) يك پروژه فرااستاني است اما 500 ميليارد ريال اعتبار آن از محل عوارض مردم اين شهر هزينه شده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان