به گزارش صبح الوند، رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی کشور و پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، اظهار کرد: برخی از افراد مدعی در کشور هیچ شناختی نسبت به فرهنگ ایرانی نداشته و تنها در این عرصه مدعی هستند، این گونه نیست که دعوایی در میان خانواده ها نباشد و هیچ خانواده ای را هم نمی توان بدون اختلاف پیدا کرد، اما باید ریشه این اختلافات را پیدا کرد و اتفاقا چنین موضوعاتی می تواند به استحکام بنیان خانواده ها کمک کند.
وی افزود: در فرهنگ ایرانی دوست داشتن به این معناست که اگر فردی را دوست داشته باشیم گاها او را مورد آزار قرار دهیم، این رویه را نمی توان با هیچ نقطه ای از دنیا مقایسه کرد.
اقلیما با اشاره به برخی رفتارهای افراد خانواده، این نوع از کارکردها را متوجه نوع زندگی افراد دانست و خاطرنشان کرد: طبیعی است که در یک خانه 60 متری فرزند کوچک خانواده با رفتار بیش فعالی احساس بی قراری کند و سعی کند پرخاشگری کند اما نباید اینها را متوجه اختلافات خانوادگی دانست.
این جامعه شناس با رد برخی اظهارات درباره افزایش نرخ طلاق در پی خانه نشینی و قرنطینه خانگی، اظهار کرد: چنین اظهارنظری بسیار زود است و باید تا ماه ها صبر کرد،جامعه شناختی ایرانی ها نشان می دهد زنان و مردان خانواده با صحبت کردن درباره اختلافات موجود زندگی، مشکل را حل می کنند پس با این نگاه می توان گفت بسیاری از مشکلات خانواده ها پس از پایان قرنطینه ویروس کرونا حل و فصل خواهد شد.
وی مدل خانه نشینی افراد را بهترین درمان برای حل اختلافات زنانشویی دانست و عنوان کرد: این در کنار هم قرار گرفتن زن و مرد و هم نشینی می تواند موجب آرامش و هم فکری در بسیاری از مسائل شود، این در حالی است که غرب چنین دیدگاهی ندارد و افراد با همدیگر صحبت نمی کنند و نوع ارتباطی آنها سطحی و بدون اعمال محبت است.
اقلیما یادآور شد: در کشورهای غربی فرزند پس از رسیدن به سن بلوغ خانواده را رها و به زندگی شخصی تن می دهد و تنها در زمان عید بزرگ به دیدار خانواده می روند.
رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران آمارهای برخی سازمانها درباره تلفن های مردمی و افزایش خشونتها و یا بالا رفتن سطح استرس و ... را ناشی از بالا بودن سطح عاطفه ایرانی ها دانست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران ادامه داد: مردم هیچ گاه افسرده نخواهند شد، باید میان بی حوصلگی و افسردگی تفاوتی را قائل شویم، مردم ما در اثر بیکاری و بی پولی و یا مسائل دیگر بی حوصله می شوند.
اقلیما حضور افراد در منازل و قرنطینه خانگی را یک نعمت بزرگ برای خانواده ها دانست و گفت: حضور مداوم و چند روزه خانواده ها در کنار هم موجب شده تا پدر، پسر را بیشتر بشناسد و مادر دختر و فرزندان والدین را، این به طور قطع سطح اختلافات را کاهش می دهد.
این جامعه شناس تأکید کرد: مردم ایران هنگام بروز مشکلات در کشور با اتحاد و همدلی برای رفع آن تلاش می کنند، در ماجرای مقابله با ویروس کرونا می بینیم که علی رغم تمامی مشکلات برای مقابله این ویروس تلاش می کنند.
وی ابراز کرد: این در کنار هم قرار گرفتن مردم در مشکلات پیش روی کشور یک اقدام ستودنی است، در آمریکا و کشورهای غربی مردم را با پول و هزینه های گزاف در مشکلات کمک می کنند، اما در کشور ما نه تنها دولت ها به مردم کمک های گزافی نمی کنند بلکه این مردم هستند که همیشه در مشکلات پای دولت ها هستند و به یاری می آیند، در همین کرونا ببنید چه همبستگی بزرگی رخ داده است.
پدر مددکاری اجتماعی ایران در پاسخ به این سوال که آیا قرنطینه خانگی در ایام مقابله با ویروس کرونا موجب مشکلاتی در میان خانواده ها شده است، تصریح کرد: این نوع رفتار در جامعه نه تنها باعث ایجاد مشکلاتی نشده بلکه موجب شده تا خانواده ها بیشتر یکدیگر را بشناسند و آرامش کلی خانواده فراهم شود و پس از پایان کرونا صفا و صممیت بیشتری در خانواده ها حس می شود و ارتباط صمیمی تری وجود خواهد داشت.
وی در پاسخ به برخی رسانه ها که ادعا کرده اند در ایام قرطنینه دعواهای خانوادگی بیشتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: این گونه نیست بنده به شما قول خواهم داد که روند اختلافات میان خانواده کاهش شدیدی داشته باشد و محبت ها بیشتر خواهد شد. کرونا نعمتی بزرگ برای مردم و در کنار هم قرار گرفتن خانواده ها است و باید قدر چنین روزهایی را دانست.
انتهای پیام/ا
دیدگاه شما