به گزارش صبح الوند، محمدرضا شاملو در نشست بررسی شاخص بهسازی در تویسرکان در ظهر امروز اظهار داشت: بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن توانستیم با سختی فراوان شاخص برخورداری تهیه طرح های هادی را در کشور به 97درصد برسانیم.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر میزان اعتبار برای بهسازی روستاها بسیار کمتر از مبلغ مورد نیاز است، گفت: برای اجرای فاز اول طرحهای هادی در یک دوره 10 ساله در روستاها نیازمند سالانه 2500 میلیارد تومان هستیم.
شاملو با اشاره به پایین بودن نرخ اجرای طرح هادی در شهرستان تویسرکان از میانگین استان، گفت: بر اساس توافق انجام شده با فرماندار، نماینده و مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان برنامه ای تهیه می شود تا ظرف امسال تا پایان برنامه ششم، بهسازی فاز یک تمامی روستاهای بالای 20 خانوار در شهرستان انجام شود.
وی تحقق این امر را مستلزم همیاری و تلاش همه اهالی روستا، دهیاران، بخشداران و دیگر مسئولان دانست و افزود: اولیت ما برای کار در روستا با روستاهایی است که مردم بیشترین همکاری را داشته باشند و بستر کار را آماده نمایند.
شاملو با اشاره به اینکه برای بهسازی روستاها باید از همه منابع ملی، استانی، اعتبارات دهیاری ها و کمک های مردم استفاده شود، گفت: طرحها زیر نظر بنیاد مسکن و نقشه های و طرحهای انجام میشود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه بستر اکثر روستاهای شهرستان سنگی است و اجرای سیستم فاضلاب مشکل است، گفت: بنیاد مسکن آمادگی دارد در صورت تأمین اعتبار در شهرستان، اجرای کانال و خروج فاضلاب از روستاها را انجام دهد.
وی از ساخت مسکن برای افرادی که دارای دو معلول به بالا هستند در روستاها خبر داد و افزود: لیست این افراد توسط سازمان بهزیستی آماده میشود و با مشارکت بنیاد مستضعفان، سازمان بهزیستی و حساب صد امام ساختمانی آماده سکونت برای آنها ساخته میشود.
شاملو از اختصاص زمین رایگان به مکانهایی که کاربرد عمومی در روستاها دارند، خبر داد و افزود: خانههای عالمی نیز که در روستا ساخته میشوند هزینهای برای زمین دریافت نمیشود.
فرماندار تویسرکان نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در سال 95 در زمینه بهسازی روستاها، گفت: خوشبختانه امسال در 9 روستا عملیات آسفالت و در 4 روستا عملیات جدولگذاری و تخریب و آواربرداری انجام شده است.
حبیب مومیوند با اشاره به پایینتر بودن نرخ بهسازی در تویسرکان نسبت به استان گفت: در شهرستان تویسرکان 107 روستا داریم که 96روستای بالای 60 خانوار داریم و در 32 روستا فاز یک و در برخی بیشتر کار انجام شده که با حضور معاون محترم عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این کار بهسازی در شهرستان شتاب میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه اهالی روستاها، دهیاران و بخشداران همکاری لازم برای بهسازی در روستاها را دارند، گفت: باید شهرستان تویسرکان را به جایگاه اصلی خود در زمینه بهسازی روستاها برسانیم.
فرماندار تویسرکان رمز ماندگاری روستاییان در روستا، جلوگیری از مهاجرت و ایجاد مشکلات حاشیهنشینی در دیگر شهرها را بهسازی روستاها عنوان کرد و افزود: با ایجاد این زیرساختها در برخی از روستاها حتی شاهد مهاجرت معکوس نیز هستیم.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز بهسازی را مبنای توسعه روستا عنوان کرد و افزود: عدم رشد روستاها و انجام نشده بهسازی در روستاها دیگر ظرفیتهای روستایی را نیز از بین میبرد و مهاجرت مردم را به دنبال دارد.
محمدمهدی مفتح با تأکید بر اینکه باید توجه ویژهای به بهسازی روستاهای شهرستان شود، گفت: انتظار میرود با توجه به کم کاریهای گذشته شاهد جهشی در حوزه بهسازی در شهرستان باشیم.
امام جمعه شهرستان تویسرکان نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه مدیران نظام جمهوری اسلامی آماده کار هستند، بیان کرد: زمینه برای جهش و حرکت جهادی در شهرستان تویسرکان آماده است که باید در عمران روستاها شاهد حرکت جهادی باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی موحدی خواستار توجه بیشتر بنیاد مسکن در روستاها به بحث مساکن اقشار ضعیف شد و افزود: در صورت امکان زمین رایگان و تسهیلات ارزان قیمت برای ساخت به این افراد داده شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما