اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

23. ارديبهشت 1398 - 11:35   |   کد مطلب: 31018
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان:
سد اکباتان نقش ویژه ای در کنترل سیلاب دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان اظهار کرد: با توجه به سامانه بارشی اخیر ، سد اکباتان و کلان ملایر در کنترل سیلاب نقش ویژه ای داشتند.

به گزارش صبح الوند، منصور ستوده با بیان اینکه حجم سد شیرین سو کبودراهنگ ۴.۴ میلیون مترمکعب است، گفت: با وجود بارش های اخیر  ۴ میلیون مترمکعب معادل ۹۰ درصد این سد پر شده است که مصارف آن برای شرب است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان در خصوص سد کلان نیز افزود: حجم ذخیره این سد بیش از ۴۵ میلیون متر مکعب و در حال سرریز شدن می باشد که پس از طی مسافتی به رودخانه گاماسیاب می پیوندد و وارد حوزه کرخه می شود.

 

وی گفت: این سد  با هدف تامین آب آشامیدنی مردم ملایر ، تامین حق آبه های کشاورزی پایین دست منطقه و صنایع شهرک صنعتی سهند ساخته شده است و هم اکنون آب سرریز آن برای بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه سد سرابی با هدف تامین آب آشامیدنی شهر‌های تویسرکان و سرکان و حق آبه های کشاورزی پایین دست ساخته شده است، افزود: این سد با ظرفیت ۹.۵ میلیون متر مکعب از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی است.

 

وی ادامه داد: سد شنجور رزن هم ۱۰۰ درصد پر شده و ۵ میلیون متر مکعب آب دارد که ۲۰۰ لیتر در ثانیه سرریز می کند و درمجموع از ۷ سد استان ۵ مورد پر شده یا سرریز کرده و ۲ مورد هم ذخیره قابل توجهی دارد.

 

ستوده خاطرنشان کرد: با توجه به سامانه بارشی و سیلاب ایجاد شده ، سد کلان ملایر و اکباتان در کنترل و مدیریت سیلاب نقش ویژه ای را ایفا کردند.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان ابراز داشت: «سد» سازه ای مستحکم است که با هدف مهار سیلاب ، درعرض دره یا میان دو کوه و در مسیر رود با ساختگاه مناسب ساخته می‌ شود. در پشت این دیوار مستحکم، دریاچه‌ای درست می‌شود که آب را ذخیره می کند تا در مواقع مورد نیاز از آن برای مصارف مختلف استفاده شود.

 

وی اظهار کرد: البته سدها در نگهداری و استفاده درست از منابع آب به انسان یاری می ‌رسانند و سدی که در جای مناسب ساخته ‌شود، می‌تواند جلوی بسیاری از سیل‌ها و طغیان‌های آبی را بگیرد.

 

وی با اشاره به اهداف سد سازی تصریح کرد: سد محلی برای ذخیره و تامین آب است. از دیگر کارکردهای سد می‌توان به تولید برق ، پرورش آبزیان ، گردشگری و کنترل سیلاب اشاره کرد.

 

ستوده عنوان کرد: اگر سد‌ها نبودند کنترل سیلاب‌ها و تامین آب شرب  ممکن نبود، به همین دلیل سدسازی در استان همدان ادامه دارد.

انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان