اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

14. آذر 1395 - 13:22   |   کد مطلب: 22410
توانمند هنرمند با انتقاد از کمکاری مسئولین در رسیدن به امور معلولان از آنان درخواست کرد یک روز را برای درک این افراد با ویلچر و یا چشمان بسته تردد کنند.

به گزارش صبح الوند، معلولین قشری از جامعه هستند که در سایه بی توجهی مسئولین هر روز با به نمایش گذاشتن توانمندی های خود در بخش های مختلف فرهنگی ، ورزشی و هنری نشان دادند که با کمترین شرایط می توان پیشرفت کرد و معلولیت محدودیت نیست.

 

به همین منظور با یکی از توانمندان فرهیخته همدان در عرصه هنری و علمی به مصاحبه پرداختم.

 

اباسعد شرفخانی توانمندی 37 ساله هست که از ناحیه پای چپ دچار فلجی شده است و با استفاده از کفش مخصوص بریس و با یک عصای کوچک حرکت می کند.

 

 این معلول توانمند که خود پدر یک پسر سه ساله می باشد  با داشتن معلویت جسمی به تحصیل خود ادامه داده است و هم اکنون  کارشناسی مدیریت گردشگری و دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری می باشد.

 

شرفخانی  حدود 17 سال است که  به‌صورت حرفه‌ای فعالیت هنری در زمینه نقاشی را انجام می‌دهد و گاهی برای دل خودش نمایشگاهی میزند و از این توانمندی خود  برای شغل حرفه‌ای و منبع درآمد استفاده نمی‌کند و خود به شغل تعمیر و فروش سخت‌افزار کامپیوتر مشغول است.

 

معلولیتم سبب شکوفایی استعدادم شده است

شرایط جسمی این هنرمند  تأثیری روی هنر و خلاقیت هنری وی  نداشته بلکه این   معلولیت جسمی سبب شده علاوه بر نقاشی در سایر ابعاد زندگی خود  بیشتر از فکر کمک بگیرد.

 

این معلول توانمند عامل موفقیت هر فرد را بهره‌برداری از ده‌ها نعمت و استعداد خدادادی می‌دانست و خود را  به خاطر اینکه از حداقل این نعمت‌ها استفاده کرده بود موفق نمی‌دانست  و طالب کشف و بهره‌برداری نعمت‌های بسیار زیادی جهت موفقیت خود می باشد.

 

با این‌وجود این معلول توانمند در  دید همگان به‌عنوان فردی موفق شناخته می‌شود که بنا بر نظر خودش عامل موفقیت در این خصوص  کشف و پرورش استعدادهای نهان و البته پشتکار و تمرین و مطالعه و جستجو در آثار بزرگان و پیاده‌سازی تکنیک‌های نقاشی  هست.

 

 

مناسب سازی فضای شهری برای معلولان تبدیل به شعار شده است

شرفخانی در خصوص مناسب‌سازی فضای شهری توسط شهرداری برای معلولین گفت: در سالهای اخیر شهرداری  در این زمینه کارهایی را کرده است که شایسته قدردانی است  اما باز هم  بعضی از خیابان‌ها و پیاده‌روها تا بسیاری از ادارات و سازمان‌ها، به‌ویژه بانک‌ها، اماکن گردشگری و اقامتی و موزه‌ها  شرایط مناسبی برای معلولین ندارند.

 

 این هنرمند معلول با تاکید بر اینکه مناسب‌سازی فضای شهری تقریباً تبدیل به شعار شده و عملاً اگر هم اتفاقی افتد به آهستگی و عمدتاً برای رفع تکلیف و بلاء استفاده است گفت:  در زمینهٔ خدمات شهری خدمت ویژه‌ای برای جابجایی و ایاب ذهاب افراد دارای معلولیت در نظر گرفته نشده و یا حداقل من چیزی ندیدم.

 

این معلول هنرمند از مسئولین انتظار زیادی ندارد  و فقط می‌خواهد  وظایف، تکالیف قانونی و انسانی خود را  درست و باکمال میل و اشتیاق انجام بدهند و جهت درک حال معلولین  یک روز 12 آذر را با ویلچر و یا چشمان بسته تردد کنند.

 

معلولیت یک احتمال برای همه است که شاید برای هر کسی پیش بیاید

شرفخانی از متولیان گردشگری و سازمان میراث فرهنگی گله‌مند بود و به نظر وی گویا همنوعان وی  سهمی از میراث فرهنگی و موزه‌های این شهر همچون باباطاهر ، بوعلی سینا یا دانشگاه میراث هگمتانه ندارند و حتی  یک مکان اقامتی قابل‌دسترس توی این شهر وجود ندارد.

 

این معلول توانمند فرهیخته اظهار کرد: قبل از عید نوروز نامه درخواست ملاقات به مدیرکل میراث فرهنگی جهت بیان مسائل و پیشنهاد‌ها دادم و علیرغم چندین ماه پیگیری موفق به ملاقاتشان نشدم فکر می‌کنم اگر درخواستم برای وزیر بود چندین بار موفق شده بودم.

 

وی بیان کرد: بی‌توجهی به این موضوع  فراموشی 15درصد اقلیت معلولین و خانواده‌های آنان هست.

 

این معلول توانمند از کم‌لطفی‌هایی که  عمدتاً در اجرای قوانین و حقوق مصوب معلولین صورت می‌گیرد شاکی بود و حرف آخرش این بود که  حواسمان باشد معلولیت یک احتمال برای همه است شاید برای هرکسی پیش بیاید.

 

 انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان