به گزارش صبح الوند، شهلا نوری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طی برنامه غربالگری سلامت جنین مادران باردار تعداد ۵۰ مورد سندرم داون قبل از تولد شناسایی و برای آنها ختم بارداری صادر شده است.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی استان همدان گفت: غربالگری سلامت جنین مادران باردار از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و هم اکنون در تمام شهرستان های استان این برنامه در حال اجراست.
وی افزود: وظیفه شناسایی این مادران بر عهده بهورزان و نیروهای محیطی بوده اما انجام مشاوره و کارهای تخصصی بر عهده ماما و پزشکان است.
نوری بیان کرد: غربالگری سلامت جنین در سه ماهه اول بارداری انجام می شود و از مادران باردار آزمایش و سونوگرافی تخصصی NT برای شناسایی جنین دارای مشکل ژنتیکی به عمل می آید و نتیجه آزمایشات به سه گروه کم خطر، میانی و با ریسک بالا تقسیم بندی و برای افراد دارای ریسک بالا آزمایشات تخصصی و تکمیلی با عنوان آمینوسنتز انجام می شود.
وی عنوان کرد: انجام این آزمایشات فقط برای شناسایی سندرم داون نیست بلکه در کنار این موضوع می توان به سایر اختلالات ژنتیکی نیز دست پیدا کرد.
وی گفت: طی سال گذشته این معاونت با همکاری نیروهای بهداشتی اعم از بهورز، کارشناسان و پزشکان ۱۰ هزار مورد غربالگری سلامت جنین انجام داده است.
نوری گفت: از این تعداد ۵۰ مورد شناسایی و منجر به ختم بارداری شده است.
وی افزود: ملایر شهرستان پایلوت ژنتیک اجتماعی بوده و یکی از کارهایی که در این زمینه انجام می شود شناسایی جنین های دارای اختلالات ژنتیکی و ختم بارداری برای آنهاست.
انتهای پیام/
دیدگاه شما