اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

24. مرداد 1396 - 8:40   |   کد مطلب: 26219
رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی و فنی عمرانی شورای شهر همدان:
اجرای پیاده راه همدان در گرو تعامل دستگاههای اجرایی و شهرداری است
رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی و فنی عمرانی شورای شهر همدان گفت: اجرای موفق طرح پیاده راه در همدان نیازمند هم افزایی دستگاه‌های اجرایی و مدیریت شهری است.
 رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی و فنی عمرانی شورای شهر همدان

به گزارش صبح الوند، حمیدرضا طبی‌مسرور در جلسه مشترک کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی، معماری و شهرسازی با خدمات شهری حمل و نقل و ترافیک و فرهنگی اجتماعی شورا با موضوع بررسی کلی روند اجرای پیاده‌راه میدان امام (ره) و خیابان اکباتان با حضور اعضای شورا و مدیران، مسوولان و معاونت‌های مناطق شهرداری، اظهار کرد: این کمیسیون بر اساس وظیفه، موظف شدند این جلسه را برای پیگیری و بررسی اجرای طرح پیاده‌راه میدان امام (ره) و خیابان اکباتان برگزار کنند تا در نتیجه هم‌افزایی این پروژه به صلاح شهر به اتمام برسد.

 

وی با بیان اینکه پروژه پیاده‌راه‌سازی ابعاد وسیع فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، اجرایی، عمرانی و زیرساختی را در بر دارد، گفت: باید رفع کم و کاستی‌ها در این پروژه و سایر پروژه‌ها مد نظر قرار گیرد تا رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشد.

 

رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی و فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان در ادامه خواستار اقدامات پیش‌بینی شده عمرانی، فرهنگی و خدمات شهری در اجرای پروژه پیاده‌راه شد و ادامه داد: البته 80 درصد پروژه‌ها در بحث فنی و عمرانی دنبال می‌شود که قدردانی شایسته‌ای در این خصوص از مسوولان مرتبط شهری نشده است.

 

طبی‌مسرور با بیان اینکه پیاده‌راه میدان امام(ره) و خیابان اکباتان از طرح‌های بالادستی است، افزود: عدم اجرای پیاده‌راه‌سازی تا به امروز دلایل متعددی داشته است.

 

وی با تأکید بر اینکه چشم‌انداز آینده باید در اجرای طرح‌پیاده‌راه‌سازی دیده شود، یادآور شد: ایجاد رفاه عمومی، رفاه اجتماعی، نشاط و... از چشم‌اندازهایی است که باید در این طرح مدنظر قرار گیرد؛ برگزاری جلساتی از این دست در راستای تقویت اجرای طرح و بررسی زمان اجرا است.

 

رئیس کمیسیون معماری، شهرسازی و فنی عمرانی شورای شهر همدان یادآورشد: پیاده‌راه بوعلی به عنوان نخستین تجربه موفق پیاده‌راه سازی در شورای چهارم بود که در ارزیابی های صورت گرفته نتیجه مثبت بوده و اجرای طرح نمره خوبی را دریافت کرد.

 

طبی مسرور با بیان اینکه  «رضایتمندی» مردم ملاک ارزیابی پروژه خواهد بود افزود: ضروری است آسیب‌های طرح را احصاء کرده در صورتی که بتوانیم آسیب‌های ناشی از مشکلات را به حداقل برسانیم می‌توانیم ادعا کنیم طرحی موفقیت‌آمیز بوده است.

 

طبی‌مسرور تأکید کرد: این اقدام به منظور اخذ مباحث لازم توریستی است تا بتوانیم همدان را به بهترین نحو به کشور و دنیا معرفی کنیم.

 

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان با بیان اینکه میدان‌های مرکزی در تحولات فرهنگی و اجتماعی کشورها تأ‌ثیرگذار است، گفت: طرح باید ترکیبی از عوامل و پدیده‌هایی باشد که به بهبود فضای شهر کمک کند.

 

ابراهیم مولوی ایجاد آب‌نما در میدان امام (ره) را لازم دانست و گفت: پیاده‌راه می‌تواند به عنوان یک محور فرهنگی میدان آرامگاه بوعلی را به تپه هگمتانه در خیابان اکباتان با وجود مسجد جامع، راسته‌ها، گذرها و کاروانسراها وصل کند.

 

مولوی با بیان اینکه پیاده‌راه شهر را زنده نگه داشته است، اضافه کرد: قطعاً خیابان‌ها و پیاده‌راه‌ها در تمام دنیا شبانه‌روزی هستند و اکنون پیاده‌راه بوعلی نیز به این صورت بوده و در تمام ساعات شهر را به واسطه عوامل توریستی زنده نگه داشته است.

 

در ادامه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، حقوقی و امور اداری شورای شهر همدان نیز با تقدیر از شهرداری منطقه یک در اجرای موفق پیاده راه بوعلی، اظهار کرد: شهرداری منطقه یک در اجرای این پروژه نمره قبولی گرفت؛ امیدواریم پیاده‌راه سازی میدان امام (ره) و خیابان اکباتان نیز به همان شدت و سرعت شکل گیرد.

 

*در ایجاد هر تغییری مقاومت‌هایی از سوی، کسبه، تاکسی‌داران و مردم وجود دارد

حسین قراباغی با بیان اینکه در ایجاد هر تغییری مقاومت‌هایی از سوی، کسبه، تاکسی‌داران و... وجود دارد، افزود: با وجود مقاومت‌ها می‌توان با همکاری و پیش‌بینی موضوعات از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی پیشگیری کرد.

 

قراباغی بیان کرد: اکثر بنک‌داران و کلی‌فروش‌ها در خیابان اکباتان مشغول فعالیت هستند که با اجرای طرح پیاده‌راه نیاز به در نظر گرفتن بارانداز برای آنها است.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان نیز تصریح کرد: حدود 29 پروژه قابل استفاده جود دارد که 25 پروژه اکنون استفاده می‌شود.

 

رضا غلامی‌خجسته با بیان اینکه تعدادی از پروژه‌ها نیمه‌کاره بوده، تعدادی آماده ساخت است و تعدادی نیز در حال پیگیری برای ساخت؛ گفت: اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی یک کار تخصصی است که باید در این خصوص با وجود پیوست فرهنگی یک پیمانکار فرهنگی برای کار تعیین شود تا کار فرهنگی صورت گیرد.

 

عضو شورای اسلامی شهر همدان هم با بيان اينكه شوراي چهارم نبود، پياده‌راه اجرا نمي‌شد، گفت: با اجرای پیاده‌راه، بخش بزرگی از هویت میراث فرهنگی مغفول مانده همدان به ویژه در خیابان اکباتان که هسته اولیه شهر بوده به ظهور می‌رسد.

 

علی رحیمی‌فر به مخالفت و انتقادهای برخی افراد با کلنگ‌زنی اجرای پیاده‌راه میدان امام (ره) و خیابان اکباتان اشاره کرد و گفت: این مخالفت بدون اطلاع کارشناسی کافی و منطق علمی در انتقاد به یک پروژه بود و اینکه چرا شورای چهارم کلنگ پیاده‌راه در این مناطق را بزند.

 

وی با بیان اینکه امروزه همه معتقدند پایداری محیط زیست یکی از شاخصه‌های شکوفایی شهری است، افزود: اهمیت به محیط زیست در ایجاد پیاده‌راه که موجب تحرک‌پذیری و نشاط شهروندان است، مد نظر بوده و در صورت مخالفت‌ها به بهانه‌های مختلف اینگونه طرح‌ها مغفول می‌ماند.

 

وی با طرح این سووال که چگونه پروژه‌ای که بیش از 12 سال از تصویب آن در اسناد بالادستی گذشته زیرساخت‌های آن آماده نشده است، افزود: با عزم و اراده اعضای شورای چهارم این پروژه‌ها آغاز شد.

 

رحیمی‌فر با بیان اینکه پروژه‌ای که در بودجه سال 96 شهرداری دیده شده از این بابت است که در سال 95 بررسی شده است، اضافه کرد: این پروژه در بودجه‌های شهرداری پیش‌بینی شده است و این پروژه دقیقه 90 کلنگ‌زنی نشد.

 

وی اظهار داشت: فاخرترین پروژه شورای چهارم پیاده‌راه بوعلی بود و باید اعضای دور پنجم نیز کمک کنند پروژه هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد تا مردم از اقتصاد پروژه استفاده کنند.

 

دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: شهرداری جلوه شهر است، اگر پویا و فعال باشد بسیاری از مشکلات شهر رفع خواهد شد و در صورت انجام خوب کارها 90 درصد امور انجام می‌شود.

 

*پیاده‌راه دارای اسناد بالادستی است

علی‌اکبر نظری با بیان اینکه پیاده‌راه دارای اسناد بالادستی است، افزود: با نگارش طرح تفصیلی پیوست‌هایی نیز تهیه می‌شود، طرحی فی‌البداهه نوشته نمی‌شود و پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی را باید در حین کار ببینند.

 

نظری در ادامه با بیان اینکه باید بافت تاریخی میدان امام (ره) را در پیاده‌راه‌سازی مد نظر قرار دهیم، یادآور شد: پیاده‌راه نماد تعاملات دینی در میدان امام (ره) است؛ وجود کلیسا در محدوده اکباتان و استر و مردخای در خیابان شریعتی نماد تعاملات دینی در تاریخ هستند.

 

وی تأکید کرد: به منظور جذب گردشگر و کاهش تنش‌های جهانی باید وجود این اماکن را به عنوان اماکن جذب گردشگری تقویت و پررنگ کنیم.

 

این عضو شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه با اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی در نظر داریم ماندگاری گردشگر را در همدان بالا ببریم، ادامه داد: به منظور تحقق این امر باید طرحی را در این خصوص اجرا کنیم.

 

نظری در ادامه با انتقادها در این خصوص اینکه کلنگ‌زنی طرح پیاده‌راه امام (ره) و اکباتان یک شبه بود، اظهار کرد: 15 سال از تصویب اسناد بالادستی در این خصوص گذشته که با توجه به مصوبه با تخطی به هر دلیلی طرح اجرایی نشده و کار اشتباهی است اگر کسی در اجرای طرح پیاده‌راه ورود کرد خار پایش شویم، لذا معتقدم مدیران شهری با قدرت در این امر ورود کنند و شهر را به جایگاه خوبی برسانند.

 

دیگر عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز با یبان اینکه پیاده‌راه‌ها چهار نگاه و کاربرد در نظر گرفته شده است، گفت: باید نگاه به موارد فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی در پروژه پیاده راه سازی مورد توجه قرار گیرد و در پیاده‌راه بوعلی با زحمات شهرداری منطقه یک، پیشرفت‌های عمرانی قابل توجهی را شاهد هستیم.

 

محمد علی پرزاد این عضو شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه در صورتی که از پیاده‌راه خوب استفاده نشود به منزله خام‌فروشی است، افزود: دست‌اندرکاران اجرای طرح پیاده‌راه سازی اگر قبل از اجرای طرح سفری به کشورهای اجراکننده پیاده‌راه سفری داشتند نگاه‌ها بهتر و جامع‌تر بود.

 

وی به وجود ضعف کارکرد فرهنگی - مذهبی در پیاده‌راه بوعلی اشاره کرد و ادامه داد: در خیابان اکباتان با وجود مسجد جامع و مسجد صاحب‌الزمان بخشی از ضعف فرهنگی-مذهبی رفع می‌شود که تحقق این امر در پیاده‌راه بوعلی نیز ضرورت دارد و باید پیگیری شود.

 

گفتنی است در ادامه این جلسه مدیران مناطق یک و دو و کارشناسان شهرداری نیز به بیان نظرات در این خصوص پرداختند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان