اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

20. اسفند 1396 - 11:11   |   کد مطلب: 28914
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان ازشهروندان خواست بارعایت نکات ایمنی و عدم استفاده از مواد محترقه و خطرناک ازتکرار حوادث ناگوار چهارشنبه سوری که درسالهای گذشته کام خانواده های بسیاری را تلخ کرده است جلوگیری کنیم.

به گزارش صبح الوند، محمدرضا بیاناتی با بیان اینکه در حوادث چهارشنبه سوری  سال گذشته در سطح  کشور 16 نفرکشته، 30  نفر معلول و بیش از دو هزار نفر مصدوم شدند تصریح کرد: استانهای غربی شامل آذربایجان غربی، کردستان و همدان با 81 مصدوم بیشترین تعداد مصدومان را در کشور داشتند.

وی با اشاره به این موضوع  که براساس امارهای مراکز درمانی مصدومان 80 درصد سوانح  چهارشنبه سوری مربوط به نوجوانان پسر بوده است گفت: این موضوع در کنار  آسیبهای روانی و خسارت های مادی فراوان چهارشنبه آخر سال را به کابوسی برای خانواده ها و نهادهای مسئول بدل کرده است.

بیاناتی  با بیان اینکه  سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی یکی از نهادهایی است که در این حوزه مسئولیت مستقیم دارد تاکید کرد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان همه ساله در آستانه چهارشنبه سوری علاوه بر خدمات و اقدامات معمول مجموعه برنامه های ویژه ای را برای پیشگیری و کنترل حوادث مختلف تدارک می بیند.

رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان تصریح کرد: از جمله اقداماتی که این سازمان برای پیشگیری و کاهش آسیب های حوادث مختلف به ویژه حوادث  چهارشنبه سوری و روز های پایانی سال 96 اجرا کرده طرح آموزش چهره به چهره اصول ایمنی  به دانش آموزان است.

وی  با بیان اینکه این طرح از 23 بهمن آغاز و تا چهارشنبه پایان سال ادامه خواهد داشت اظهارکرد:کارشناسان سازمان با حضور در مدارس، دانش آموزان را با خطرات و شیوه های پیشگیری و کاهش آسیب های سوانح مختلف از جمله استفاده از مواد محترقه وآتش زا آشنا میکنند.

محمد رضا بیاناتی تصریح کرد: از دیگر اقدامات  سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان برای پیشگیری از آسیب های چهارشنبه سوری ارسال توصیه های ایمنی به خبرگزاریها، روزنامه ها و صداو سیما ، استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی  و ارسال دستورالعمل ایمنی به ادارات اموزش و پرورش و مسئولان اداری استان و شهرستان  بوده است.

وی خاطرنشان کرد: چاپ پوستر هشدارهای ایمنی با موضوع خطرات استفاده از مواد خطرناک و توزیع آن بین مراکر آموزشی،  ادارات ، سازمانها، بیمارستانها و اماکن عمومی ، نصب بنرهایی با محتوی هشداردهنده در سطح شهر و ارسال پیامک انبوه هشدارهای ایمنی از دیگر اقدامات این سازمان پیش از چهارشنبه پایان سال است.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان گفت: آماده باش کامل  9 ایستگاه با 100 نفر نیروی عملیاتی در قالب 26 اکیپ عملیاتی ،  گشت زنی اکیپ های خودرویی و موتوری در سطح شهر و استقرار گروههای ویژه آتشنشانی در مراکز تجمع شهروندان و اماکن حساس از دیگر برنامه های این سازمان در شب چهارشنبه سوری و روزهای پایانی سال خواهد بود.

 

توصیه های ایمنی در خصوص چهارشنبه پایان سال

                       

1-از نگهداری مواد محترقه، تهیه وساخت وسایل آتش بازی به خصوص در خانه ،زیرزمین،محل کار و غیره جلوگیری کنید

2-از حمل مواد محترقه،آتش زاو انفجاری حتی به مقادیر کم در جیب لباس و کیف خودداری نمایید

3-مواد آتش بازی (منفجره ومحترقه)را مطلقا  به طرف افراد و زیر خودروها پرتاب نکنید

4-از آتش زدن لاستیک ،هیزم،کارتن خالی و امثال آن در واحدهای مسکونی ،معابر،کوچه وخیابان خودداری کنید

5-از پرتاب مواد آتش زامانند فشفشه و موشک روی درختان,بام وبالکن خانه هادخودداری کنید

6- از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت بنزین وغیره بر روی آتش به شدت خودداری نمایید

7-از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول ,اسپری,حشره کش ها و غیره بر روی اتش خودداری شود

8-  در صورت  اتش بازی برای خاموش کردن آن آب، کپسول اطفاء حریق ودر صورت امکان جعبه     کمکهای اولیه در دسترس داشته باشید 

9-از ایجاد آتش های حجیم و غیر قابل کنترل به شدت بپرهیزید

10-خطرات استفاده از مواد محترقه را به فرزندانمان گوشزد نماییم تا دچار حادثه نشوند

11-هیچگاه مواد آتش بازی را در ظروف شیشه ای ، فلزی، چینی و سفال  قرار ندهید زیرا در صورت انفجار ذرات آن  به اطراف پرتاب می شود و موجب بروز صدمات جانی میشود

12-کودکان ،افراد مسن،زنان بار دار و بیماران قلبی بیشترین آسیب را از صدای انفجار مهیب مواد محترقه می بینند,بیایید حق شهروندی را در مورد آنان رعایت نماییم

13-والدین و مسئولان واحدهای آموزشی با هشدارهای خود نوجوانان و جوانان را از خطرات و عوارض وحشتناک بازی با مواد محترقه و منفجره آگاه نمایند

14-از والدین محترم تقاضا می شود از تهیه مواد محترقه(ترقه،کپسول و...)برای فرزندان خود بپرهیزید

15-جوانان و نوجوانان هرگز سلامت خود و خانواده را به آتش خوشی ها و هیجانات موقت عوض نکنند

16-پس از خاموش شدن آتش خاکستر باقیمانده را با آب خیس کرده وپس از خاموش کردن کامل محل را ترک نمایید

17-افروختن آتش به دست شماست ولی اطفای آن همیشه در اختیارتان نیست

18-ازبر پایی آتش در معابر تاریک ودر نزدیکی پست های برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگ های عمومی خودداری کنید

19-نگهداری مواد محترقه از قبیل اکلیل ، سرنج ،زرنیخ و کلرات و .... می تواند خسارت جبران ناپذیری داشته باشد.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان