به گزارش صبح الوند، حمیدرضا نیکداد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان در خصوص ورود فاضلاب به رودخانهها در سطح شهر همدان و آبیاری سبزیجات از آب رودخانهها اظهار کرد: شبکه فاضلاب همدان هنوز تکمیل نشده است اما تقریباً بیش از 55 درصد از شبکه شامل خطوط اصلی، شبکه جمعآوری و خط انتقال کار شده است.
وی با بیان اینکه 45 درصد از شبکه توزیع و خطوط انتقال فاضلاب شهر همدان باقی مانده است، گفت: در زمانی که شرکت آب و فاضلاب استان همدان تأسیس شد و این فاضلاب از شهرداری به آبفا منتقل شد، در آن زمان توافق نامهای مبنی بر اینکه تا زمانی که اجرای شبکه فاضلاب شهر همدان به اتمام برسد، مسوولیت نگهداری از رودخانهها با شهرداریها بوده و شرکت آبفا مسوولیتی ندارد.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب پس از اینکه شبکهها کامل شد همه فاضلابها را به شبکه اصلی فاضلاب منتقل میکند و از آنجا به تصفیهخانه انتقال مییابد.
وی در خصوص ورود فاضلاب بیمارستانها به رودخانهها یادآور شد: هر جایی که فاضلاب باشد، به شبکه فاضلاب شرکت آبفا وصل است و در نقاطی که شبکه فاضلاب کار نشده است، فاضلاب از سالهای قبل به رودخانه ریخته و مورد استفاده قرار گرفته است.
نیکداد اضافه کرد: فاضلابها در برخی از مناطق به رودخانه اتصال یافته است که این شبکهها از سوی شرکت آبفا اجرا نشده است به طوری که شبکههای قدیمی از گذشته توسط خود مردم و متولیان آن زمان انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه از زمانی که مسوولیت جمعآوری فاضلاب به آبفا داده میشود، مطالعات شبکه فاضلاب شهر همدان انجام شده است، بیان کرد: شرکت آبفا از این شبکه بیش از 55 درصد را انجام داده است و پس از آن تاریخی که فاضلاب همدان را تحویل گرفته است، هیچگونه انشعابی به رودخانه وصل نشده است.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه هر میزان فاضلابی که وارد رودخانهها میشود مربوط به گذشته است، افزود: زمانی که اعتبارات کافی به شرکت تخصیص یافته، شرکت آبفا شبکهها را تکمیل کرده و انشعابات غلطی که در گذشته توسط متولیان امر انجام شده را اصلاح و فاضلاب را به شبکههای اصلی و تصفیهخانه منتقل میکند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچگونه برداشتی از شبکههای فاضلاب نمیشود، گفت: در دو سال گذشته سه تا چهار مورد پرونده تعرض به شبکه فاضلاب وجود داشت که با قرار دادن پمپ از منهولهای فاضلاب برداشت کرده و در سبزیکاری استفاده میکردند.
نیکداد اضافه کرد: در آن زمان با همکاری قوه قضاییه از برداشت غیر قانونی فاضلاب شکایت و پمپها توقیف شدند و از آن تاریخ گشت و بازرسی صورت میگیرد و دیگر هیچ تعرضی نشده و از فاضلاب کسی استفاده نکرده است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر برای شرکت آبفا جمعآوری رودخانهها تا اتمام پروژه فاضلاب همدان وجود ندارد و این شبکهها و اتصالات از سالیان قبل تأسیس شرکت آبفا ایجاد شده است که پس از تکمیل طرح اینها درست خواهد شد.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب استان همدان در پایان در خصوص زمانبندی اتمام پروژه فاضلاب همدان تصریح کرد: شرکت آبفا بر اساس اعتبار سالانهای که به این مسئله اختصاص مییابد، پیش میرود به طوری که 130 میلیارد تومان برای اجرای این شبکهها مورد نیاز است و هر ساله بر اساس اعتبار ابلاغی، برنامههایی تدوین شده و این شبکهها اجرا میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما