اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

13. بهمن 1393 - 7:16   |   کد مطلب: 9728
در حالی که افزایش قیمت نان با هدف بهبود کیفیت این ماده غذایی مهم صورت گرفت اما همچنان نان در برخی مناطق همدان بی کیفیت تر از گذشته به مردم عرضه می شود.

به گزارش صبح الوند، نان را قوت لایموت نامیده اند زیرا یکی از مهمترین و اثرگذارترین مواد غذایی در سفره ایرانی ها است که همواره نقش غیر قابل انکاری را در سلامتی و افزایش تندستی در سطح جامعه ایفا کرده است. به همین دلیل نیز همیشه قیمت نان مورد توجه اقشار مختلف مردم و مسئولان قرار داشته است.

کیفیت نان به لحاظ بهداشتی و استفاده از مواد اولیه اثرگذاری مستقیمی در سلامت جامعه ایفا می کند و مسئولان دولتی و شورای آرد و نان در نقاط مختلف کشور تلاش دارند تا با بهره گیری از سیاست های مختلف زمینه بهبود وضعیت نان را ایجاد کنند.

عدم کیفیت نان علاوه بر اینکه اسراف در مصرف بی‌رویه نان را به دنبال دارد از طرفی به سبب افزودنی‌های غیرمجازی که به نان مانند جوش شیرین و نمک اضافه می‌شود و سبوس‌گیری‌های بیش از حدی که در کارخانجات آرد انجام می‌گیرد سلامت مردم در آینده‌ای نه چندان دور دچار مشکل می‌شود.

وقتی با شهروندان درباره کیفیت نان سخن گفته می‌شود به ندرت افرادی پیدا می‌شوند که از کیفیت نان منطقه خود ابراز رضایت کنند و برخی نیز تنها از نانوایی‌های خاص که به انگاشت خود کیفیت آن مطلوب‌تر است مبادرت به خرید می‌کنند.

شایان به یکی از شهروندان همدانی چنین عنوان می‌کند که میزان ماندگاری نان کاهش یافته و باید به صورت روزانه و یا یک روز در میان اقدام به تهیه نان کرد چرا که نان‌ها به ویژه نان لواش در مدت کوتاهی دچار کپک‌زدگی می‌شوند و یا بوی نامطبوع کهنگی از آن به مشام می‌رسد.

وی افزود: مردم بیشتر توان تشخیص نوع پخت نان را دارند چرا که برای آنها مملوس‌تر است و اینکه این نان تولیدی از نظر تغذیه‌ای برای مردم مناسب هست و یا نه؟ باید توسط مسئولان ذیربط تشخیص داده شود چرا که از موادی که به آرد اضافه می‌شود مردم اطلاعی ندارند.

یکی از شاطران نانوایی های همدان نیز می گوید: نانوایی‌ها با آردی که از سوی کارخانجات خریداری می‌کنند اقدام به پخت نان می‌کنند بنابراین باید تمام مسائل کیفیتی نان از سوی کارخانجاتی که اقدام به سبوس‌گیری آرد می‌کنند رعایت شود البته نحوه پخت نان نیز در کیفیت بی‌تأثیر نیست.

وی اظهار کرد: طبخ نان آدابی دارد که باید رعایت شود اما متأسفانه امروز با ورود جوانان در این حرفه، هر فردی بدون گذراندن دوره‌های شاگردی و دریافت آموزش‌های لازم اقدام به طبخ نان می‌کند و عواقب آن نیز تحویل نان بی‌کیفیت از نظر پخت به مردم است.

این شاطر نانوایی که بنا بر اظهار خود 25 ساله است گفت: هر نانوایی در خرید آرد خود مختار است و از هر جای کشور که از گندم خوبی بهره‌مند باشد آرد تهیه می‌کند اما در شهر همدان عموماً از کارخانه‌های داخل استان میزان آرد مورد نیاز نانوایی‌ها تهیه می‌شود.

وی افزود: میزان سبوس آرد را اداره غله تعیین می‌کند اما به سبب نارضایی مردم از تیره شدن نان درصد سبوس‌گیری افزایش یافته و نان سفید بیشتر مورد اقبال مردم است و این نشان از عدم آگاهی برخی از مردم نسبت به کیفیت نان است.

این شاطر نانوایی اظهار کرد: مردم تنها به سفیدی و ضخامت نان توجه دارند و بیشتر طلب نان برشته می‌کنند تا میزان دور ریختگی آن کمتر شود که البته مواد زائد که همان نان خشک شده بدون استفاده و کناره نان بستگی به نوع پخت دارد و هر چه خمیر بیشتر استراحت کند کیفیت نان نیز بیشتر می‌شود که البته اکنون مایه خمیر و مایه ترش مورد نیاز نان توسط دستگاه و کارخانه انجام می‌شود و نان با پخت سریع دیگر طعم و کیفیت گذشته را ندارد و حجم قابل توجهی از نان به صورت ضایعات در می‌آید.

یکی دیگر از شهرندان همدانی با اشاره به ضرورت نظارت دستگاه های مسئول بر روند فعالیت نانوایی ها گفت: پس از افزایش قیمت نان، کیفیت این محصول در برخی از نانوایی های سطح شهر کاهش پیدا کرده است.

اسلامی اظهار کرد: از طرف دیگر تعتداد اندکی از نانوایان به بهانه نداشتن پول خرد، مردم را مجبور می کنند که به جای باقیمانده پولشان نان ببرند که این موضوع همواره باعث گلایه مندی مردم شده است.

وی افزود: از مسئولان مربوطه انتظار می رود که نسبت به تخلفات نانوایان و الزام آنان به افزایش کیفیت این محصول نظارت جدی تری را به خرج داده و اجازه ندهند مردم در این زمینه متضرر شده و نان بی کیفیت بر سر سفره های خود ببرند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان