اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

12. بهمن 1393 - 6:49   |   کد مطلب: 9698
با وجود نزديك شدن نيروهاي ساواك، در يك لحظه با بچه‌ها سراسيمه و بدون هيچ تعللي به سمت اين روحاني دويديم و پس از بلندكردن او از روي زمين، باهم به داخل كوچه آخوند فرار كرديم، تعقيب نيروهاي ساواك تا سر كوچه آخوند ادامه داشت، ولي پس از وارد شدن ما به كوچه آخوند دست از تعقيب ما برداشتند چون هيچ وقت جرأت ورود به اين كوچه را نداشتند.

به گزارش صبح الوند، علي‌اكبر فاميل‌كريمي جوان 17 ساله آن روزها و مدیری با سابقه بیش از سی سال است که در کارنامه خود عضویت در شورای مرکزی جهاد سازندگی استان همدان ، مسوول پشتیبانی جنگ جهاد شهرستان همدان ، فرمانداری همدان ، معاونت سیاسی امنیتی استانداری همدان ، سرپرستی استانداری همدان و حضور در عرصه های دفاع مقدس و دیگر سوابق انقلابی را دارد.

به بهانه ایام دهه فجر به گفتگو با ایشان نشستیم . وی در وصف آن روزگار گفت: اعتماد و اعتقاد نسل جوان به روحانيت يكي از عوامل مؤثر در پيروزي انقلاب اسلامي بود و جوانان و نوجوانان همدان حاضر به انجام هر گونه ايثار و فداكاري براي به ثمر رسيدن پيام‌ها و سخنان روحانيت بودند.

وي با بيان اينكه آشنايي‌ اش با انقلاب و آرمان‌هاي آن به قبل از سال‌هاي 57 برمي‌گردد اظهار کرد: ارتباط قوي پدرم با روحانيت و همينطور يكي از مراجع آن زمان قم نقش بسزايي در آگاهي و آشنايي من با انقلاب داشت.

معاون سابق سیاسی استانداری همدان افزود: رفت و آمد روحانيت از قم به سمت منطقه غرب كشور به دليل مشكلات موجود بر سر راه و ناامني مسير به سختي صورت مي‌گرفت در اين ميان روحانياني كه به همدان مشرف مي‌شدند بنا به توصيه مراجع قم در دوران اقامت در همدان در منزل ما مي‌ماندند.

وي با اشاره به احترام خاصي كه مردم و به خصوص جوانان به روحانيت قائل بودند گفت: يادم هست كه در يكي از اين راهپيمايي‌هاي خيابان شهدا، نيروي‌هاي امنيتي و ساواك به سمت تظاهركننندگان هجوم آوردند و سعي داشتند مردم را از صحنه دور كنند و يا اينكه آنها را دستگير كنند، در حين فرار، عباي يكي از اين روحانيان سرشناس كه الآن نيز در قيد حيات هستند زير پاي يكي از بچه‌ها ماند و همين قضيه موجب زمين خوردن وي شد.

فاميل‌كريمي اظهار کرد: همه در آن بحبوحه در حال فرار بودند و من و دوستانم نيز در حين فرار هر از چندگاهي به پشت سر خودمان نگاه مي‌كرديم كه ببينيم فاصله ما با نيروهاي ساواك چقدر شده و آيا هنوز به دنبال ما هستند يا نه؟ در اين هنگام متوجه شديم كه اين روحاني گرانقدر به زمين خورده و به سختي قصد بلند شدن از روي زمين را دارد ولي اين امكان برايش مقدور نبود.

وي افزود: با وجود نزديك شدن نيروهاي ساواك، در يك لحظه با بچه‌ها سراسيمه و بدون هيچ تعللي به سمت اين روحاني دويديم و پس از بلندكردن او از روي زمين، باهم به داخل كوچه آخوند فرار كرديم، تعقيب نيروهاي ساواك تا سر كوچه آخوند ادامه داشت، ولي پس از وارد شدن ما به كوچه آخوند دست از تعقيب ما برداشتند چون هيچ وقت جرأت ورود به اين كوچه را نداشتند.

معاون سابق استاندار همدان ضمن اشاره به گستردگي راهپيمايي‌ها در تمام نقاط شهر گفت: لحظه به لحظه سال 57 به خصوص نيمه دوم اين سال، پر از خاطره‌هاي تلخ و شيرين ماندگاري بود. تعقيب و گريزها، راهپيمايي و شعارهاي مردم عليرغم اعلام حكومت نظامي، طنين مرگ بر شاه و الله اكبر مردم در پشت‌بام‌ها، در دل هر كدام از اين‌ خاطرات حرف‌هاي بسياري براي گفتن وجود دارد.

وي اظهار کرد: آشنايي خانواده‌ام با روحانيت، زمينه‌اي شد تا ضمن آشنايي با اعلاميه‌ها حضرت امام (ره) ارتباط تنگاتنگي با پيام‌هاي آن پيدا كنم، در بيشتر مواقع اعلاميه‌هاي حضرت امام (ره) از طريق انقلابيون به دست پدرم مي‌رسيد، طي سال‌هاي 56 بود كه من نيز علاقمند شده بودم كه اعلاميه‌ها را بخوانم و آن‌ها را به دست دوستان و همكلاسي‌هايم نيز برسانم تا آن‌ها هم از پيام‌ها و سخنان امام (ره) آگاه شوند بعد از اينكه بچه‌ها آن‌ها را مي‌خواندند دست به دست بين بچه‌هاي انقلابي مدرسه مي‌گشت تا همه بتوانند از آن استفاده كنند.

فاميل‌كريمي افزود: از سال 57 به بعد با كمك دوستانم به صورت وسيع و تشكيلاتي نسبت به انتشار اعلاميه‌هاي امام خميني(ره) در اقصي نقاط شهر اقدام مي‌كرديم تا همه از آخرين سخنان و پيام‌هاي امام مطلع شوند.

وي ضمن اشاره به نقش مديريتي آيت‌الله مدني گفت: در جريان حركت ارتش از كرمانشاه به سمت تهران براي سركوب قيام مردمي، نقش مردم همدان، روحانيت و به خصوص شخص آيت‌الله مدني بسيار قوي و بارز بود، اين موضوع چند روز قبل از پيروزي انقلاب به خوبي مشخص بود چرا كه در فضاي تمام شهرهاي كشور به خصوص پايتخت راهپيمايي مبارزان بيداد مي‌كرد و دولت بختيار مي‌خواست با استفاده از ارتش اين حركت‌ها را سركوب كند، مردم همدان با ايجاد موانع بر سر راه آن‌ها و تشكيل ستون محكم انساني در مقابل تانك‌ها و نفربرها مانع حركت آن‌ها به سمت تهران و كشتار وسيع در پايتخت شدند البته بايد به اين نكته هم اشاره كنم كه قبل از مردم همدان، در كنگاور هم حركت‌هايي براي جلوگيري از حركت ارتش به سمت تهران شده بود وليكن آن‌ها نتوانسته بودند جلوي ارتش را بگيرند.

 

فرماندار اسبق همدان اظهار کرد: دو عامل در موفقيت مردم همدان نقش داشت يكي مديريت شهيد مدني و تصميم قطعي مردم در ممانعت از حركت ارتش به سمت تهران و ديگري عكس‌العمل ضعيف ارتش و انفعالي كه در بين آنها به دليل آگاه شدن آنها وجود داشت مثل اينكه آنها هم مي‌خواستند عاملي مصمم در حركت آنها مانع ايجاد كند.

وي افزود: البته اين حرف به اين معنا نيست كه هيچ گونه تيراندازي و مقاومتي از جانب ارتش صورت نگرفت بلكه منظور من اين است كه آن ارتش مجهز مي‌توانست براي رسيدن به هدف خود كشتار وسيعي عليه مردم به راه بيندازد.

فاميل‌كريمي گفت: يكي از شاهكارهاي مديريتي آيت‌الله مدني را بايد در اين برهه از تاريخ ديد چرا كه با تدبير خود و هدايت مردم مانع كشته شدن حتي يك نفر شد و حتي موفق به خلع سلاح ارتش و جلوگيري از حركت ارتش به سمت تهران شد.

وي اظهار کرد: تصميم مردم همدان نيز در اين ميان تصميمي جدي بود كه در صورت حركت ستون ارتش به سمت پايتخت، با آن‌ها درگير شوند و براي جلوگيري از اين حركت، حتي حاضر بودند خود را جلوي تانك بيندازند، البته آيت‌الله مدني با ظرافتي خاص و نوع پيام‌‌هاي خود از يك سو سعي داشت مانع جري شدن ارتش شود و از سوي ديگر از درگيري و كشتار مردم و حركت تانك‌ها به سمت تهران جلوگيري كند و در تمام اين امور نيز با كمك مردم به موفقيت دست يافت.

معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار همدان افزود: بعد از اينكه جلوي تانك‌ها گرفته شد مردم به خلع سلاح نظاميان پرداختند و در اين ميان بعضي از مردم ناآگاهانه بعضي از وسايل به دست آمده را با خود به خانه‌هايشان برده بودند، ولي بعد از پيام شهيد مدني مبني بر اينكه «هر كس هر چه كه با خود برده بايد پس بياورد و گرنه نگهداري آن‌ها شرعاً حرام است» نسبت به تحويل هر آن چه كه برده بودند اقدام كردند.

وي در پايان با بيان اينكه در دوران انقلاب روحانيت مأمن و ملجأ مردم بودند گفت: پيروي و اطاعت مردم از روحانيت و همبستگي آن‌ها در هر شرايطي، در پيروزي انقلاب اسلامي ايران نقش بسزايي ايفا كرده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان