اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

5. بهمن 1393 - 16:44   |   کد مطلب: 9606
سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان از اجراي طرح مطالعاتي شبكه آبرساني فضاي سبز خبر داد.

 

به گزارش صبح الوند، مجيد درويشي سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان گفت: مطالعات طراحي شبكه‌هاي آبرساني و آبياري فضاي سبز در راستاي سياست صحيح جداسازي شبكه آب شرب از شبكه آب فضاي سبز در جهت تعديل شرايط بحران آب، بهبود شرايط زيست محيطي و كاهش سهم مصرف آب فضاي سبز از بخش آب تصفيه شده شهرها و همچنين كاهش هزينه‌هاي مرتبط و افزايش راندمان آبياري براي فضاي سبز شهرداري‌هاي كشور انجام مي‌شود.

وی اظهار کرد: با اجراي طرح شبكه آبرساني فضاي سبز، امكانات بالقوه براي مصارف عمومي شهرداري از جمله آتش‌نشاني و ساير خدمات به خصوص در فصول غيرآبياري كه نياز به اين گونه خدمات بيشتر خواهد بود فراهم مي‌شود.

سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان افزود: شبكه مستقل آبرساني فضاي سبز علاوه بر مزاياي فوق، ذخيره‌سازي و برنامه‌ريزي دقيق آبياري و پياده كردن شبكه‌هاي آبياري تحت فشار را نيز ميسر مي‌سازد.

وي با بيان اينكه طرح آبرساني و آبياري فضاي سبز در سال 89 به تصويب پ‍‍‍ژوهشكده سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور رسيده است، گفت: اين طرح بر اساس 16 زون‌بندي كه هر منطقه به 4 زون تقسيم شده است طراحي شده و هر منطقه (زون) تحت پوشش يك مخزن ذخيره آب است.

درويشي اظهار کرد: مخازن به حجم‌هاي 200، 500، 1000، 2000 متر مكعب هستند كه هر يك با توجه به نياز آبي محدوده فضاي سبز تحت پوشش و منابع آبي تغذيه‌كننده (چاه، قنات، ...) طراحي شده است.

وي افزود: در اين مطالعات كه در واقع صرفاً مطالعات آبرساني به سطوح فضاي سبز است 158 كيلومتر خطوط جمع‌آوري و انتقال در قالب خطوط اصلي نيز وجود دارد.

سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان گفت: در طراحي انجام شده وضعيت فضاي سبز موجود به‌روز شده و توسعه آتي فضاي سبز نيز از طرح تفصيلي استخراج شده و مجموعاً نياز آبي 610 هكتار فضاي سبز در طرح پيش‌بيني شده است كه از اين مقدار 553 هكتار موجود و آتي و 57 هكتار را باغات پيرامون شهر تشكيل مي‌دهد.

وي ااظهار کرد: با عنايت به اينكه طبق تفاهم نامه جداسازي سامانه‌هاي آبياري فضاي سبز از آب شرب شهر مي‌بايست اجراي مطالعات آبرساني و آبياري فضاي سبز تا پايان سال 1400 به انجام برسد در يك پروسه 7 ساله برنامه‌ريزي اجراي كامل طرح تهيه شده است.

درويشي افزود: احداث مخازن ذخيره آب با نظارت عاليه معاونت فني و عمراني شهرداري و از طريق بودجه ستادي و اجرايي خطوط شبكه و احداث سيستم‌هاي آبياري تحت فشار از طريق بودجه مناطق انجام شود.

وی گفت: از آنجا كه مطالعات انجام شده (طرح آبرساني و آبياري فضاي سبز) طرح آبرساني به محل فضاي سبز بوده و در زمينه طراحي سيستم‌هاي آبياري تحت فشار مطالعاتي صورت نگرفته، لذا به منظور بهره‌وري از شبكه‌هاي آبياري نوين در راستاي افزايش راندمان آبياري و استفاده بهينه از منابع محدود آبي و رفع بخشي از مسائل ترافيكي نسبت به بكارگيري مشاور انجام مطالعات تكميلي و طراحي شبكه‌هاي آبياري تحت فشار جهت 50 كيلومتر بلوارهاي سطح شهر و 5 هكتار از ميادين و قطعات فضاي سبز اقدام شده است.

سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان اظهار کرد: در اين زمينه حدود 13 كيلومتر بلوار و حدود 3 هكتار مساحت فضاي سبز با برآورد هزينه اجرايي بالغ بر 12 ميليارد و 550 ميليون ريال طراحي و آماده اجرا در سال 94 است.

وي افزود: مطالعات آبرساني و آبياري فضاي سبز شهر همدان در قالب يك قرارداد از اوايل سال1388 به كارفرمايي شهرداري همدان به شركت مهاب قدس واگذار شد.

درويشي گفت: هدف كلي از مطالعات طرح، تحقيق پيرامون برنامه جداسازي آب خام از آب شهري و بهينه‌سازي شبكه آبرساني و آبياري فضاي سبز شهر همدان بوده كه پيامدهاي بسيار مثبتي در جهت سهولت نگهداري، توسعه كمي و كيفي فضاي سبز و صرفه‌جويي در مصرف آب خواهد داشت.

وي با بيان اينكه 60 درصد اعتبار اين طرح از طريق شهرداري همدان و 40 درصد آن از طريق سازمان شهرداري‌ها پرداخت شد، اظهار کرد: هزينه مطالعات شركت مشاور طرح (شركت مهاب قدس) نيز دو ميليارد و 300ميليون ريال است.

سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان با اشاره به اينكه اين طرح در سال 1389 به تصويب كميته فني استان و متعاقباً كميته فني سازمان شهرداري‌ها رسيده است، به برنامه‌ريزي پنج ساله احداث 16مخزن پيش‌بيني شده در مطالعات مشاور مهاب قدس اشاره كرد و افزود: در سال 1392 اجراي بخشي از اين شبكه از محل خطوط اصلي به سطح رفيوژها‌ي بلوار بسيج، شهرك فرهنگيان و بلوار كاشاني صورت گرفت و در بلوارهاي مفتح، مدني، خواجه رشيد و بعثت نيز در نوبت‌هاي بعدي اجرا شد.

وي گفت: در راستاي جداسازي آب آبياري فضاي سبز از آب شرب اقدام به حفر و تجهيز و اتصال دو حلقه چاه عميق در بلوار آيت‌ا... نجفي و ميدان بسيج شد كه براي آبگيري تانكر و تزريق در شبکه آبياري تحت فشار مورد ‌بهره‌برداري قرار دارند.

درويشي اظهار کرد: همچنين در فضاي حاشيه بلوار بسيج و فضاي سبز حاشيه پل غدير اقدام به حفر دو حلقه چاه و اتصال به شبكه آبياري تحت فشار بلوار بسيج و فضاي سبز حاشيه پل مذكور شد كه در حال حاضر در حال بهره‌برداري است، در ضمن از گونه‌هايي با نياز آبي كمتر نيز استفاده شده است.

وی افزود: سازمان پارك‌ها و فضاي سبز به منظور استفاده بهينه از منابع آبي محدود موجود اقدام به جايگزين نمودن گونه‌هاي گياهي دائمي كه نياز آبي كمي نيز دارند در سطح پارك‌ها و فضاي سبز شهري نموده است.

سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري همدان گفت: همچنين در اين راستا حذف چمن كه نياز آبي بالايي دارد در دستور كار واحد طراحي اين سازمان از ابتداي سال جاري قرار گرفت و بدين منظور جايگزيني 1500 متر مربع درختچه به جاي چمن در پارك‌ها و قطعات سبز از جمله فعاليت‌هاي اين سازمان است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان