اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

13. دى 1393 - 7:37   |   کد مطلب: 9409
در حاشيه سفر معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به همدان چهار مركز تحقيقاتي پزشكي مولكولي، دندانپزشكي و مركز اطلاعرساني پزشكي و مركز فناوري رشد سلامت افتتاح شد.

 

به گزارش صبح الوند به نقل از شهر الکترونیک همدان، براي راه‌اندازي و تجهيز اين چهار مركز در مجموع يك و نيم ميليارد تومان هزينه شده است، همچنين فاز دوم ساختمان مركز تحقيقات دندانپزشكي به مساحت هزار و ۸۴۰ مترمربع و با دو و نيم ميليارد تومان هزينه با هدف سياست‌گذاري و تسهيل تحقيقات پايه و باليني دندانپزشكي، استقرار نظام هدفمند و اولويت‌دار تحقيقات بر اساس نياز جامعه و ترغيب و توانمندسازي تحقيق در زمينه علوم دندانپزشكي پايه‌گذاري شده است.
اين مركز تحقيقات داراي كتابخانه، سالن آمفي تئاتر، اداره آموزش و سايت رايانه به منظور استفاده دانشجويان است.
همچنين مركز تحقيقاتي پزشكي مولكولي دانشگاه علوم پزشكي همدان به منظور افزايش انگيزه اجراي طرح‌هاي پژوهشي مشترك در داخل مركز، افزايش انگيزه اجراي طرح‌هاي پژوهشي مشترك با ساير مراكز تحقيقاتي، جذب منابع مالي از خارج از دانشگاه، تأمين و توسعه منابع مالي مركز متناسب با فعاليت‌ها، توانمندسازي اعضاي مركز و ارتقاي كيفيت فعاليت‌هاي پژوهشي مركز تجهيز شده است.
گفتني است، بنا به اعلام قبلي روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي افتتاح اين طرح‌ها قرار بود در ساعت 11 صبح انجام شود اما به دليل تداخل جلسات داخلي كه خبرنگاران نيز حق حضور در آن را نداشتند، برنامه با يك ساعت و نيم تأخير آغاز شد كه موجب اعتراض خبرنگاران شد و مسؤولان روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي نيز پاسخ شايسته‌اي به اين اعتراض ندادند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تلاش ما در حوزه تحقيقات، پژوهش در رابطه با پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي غيرواگير و در نتيجه كاهش هزينه‌هاي درماني در اين بخش است.
رضا ملك‌زاده ظهر پنجشنبه در حاشيه افتتاح چهار طرح پژوهشي در همدان در جمع خبرنگاران 80 درصد عامل مرگ و مير در كشور را بيماري‌هاي مزمن دانست و گفت: با توجه به اينكه بيماري‌هاي قلبي و عروقي، سرطان‌ها، نارسايي كليه و كبد از جمله عوامل مرگ هستند تلاش براي پژوهش در زمينه پيشگيري از اين بيماري‌ها افزايش يافته تا در عين افزايش كيفيت سلامت مردم هزينه‌هاي درماني نيز كاهش يابد.
وي افزايش اميد به زندگي از 50 سال به 74 سال در كشور را موفقيتي بزرگ در عرصه بهداشت و درمان عنوان كرد و افزود: اولويت وزارت بهداشت كنترل بيماري‌هاي غيرواگير است و تحقيقات اين وزارتخانه نيز در همين راستا متمركز شده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر نزديك 40 درصد از توليدات علمي كشور توسط وزارت بهداشت و مركز تحقيقات آن انجام مي‌شود، اظهار كرد: ايران از نظر تعداد مقالات در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا رتبه اول، از نظر تعداد مقالات در جهان رتبه17 و از نظر كيفيت رتبه 24 را دارد.
ملك‌زاده تصريح كرد: اين رتبه‌ها با توجه به اعتبار محدودي كه در سال‌هاي اخير به پژوهش اختصاص يافته بسيار خوب است كه حاصل تلاش محققان ما در دانشگاه علوم پزشكي است.
وي ابراز اميدواري كرد با اختصاص بودجه بيشتر و بهتر به بخش پژوهش توليدات علمي از نظر كيفي افزايش پيدا كنند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به بالا بودن تعداد مقالات علمي در ايران گفت: از نظر تعداد استناد به مقالات، ايران در رتبه 24 قرار دارد كه در مقياس بين‌المللي رتبه خوبي است از طرفي نيز تحقيقات علوم پزشكي عمدتاً كاربردي و تأثيرگذار است.
رضا ملك‌زاده دانشگاه علوم پزشكي همدان را دانشگاهي جوان دانست و افزود: اين دانشگاه پنج هزار دانشجو، 380 مدرس و عضو هيأت علمي و 363 نفر دستيار تخصص دارد و ظرفيت‌ها و زيرساخت‌ها براي توسعه آن فراهم است و اميدواريم با تلاش مسؤولان اين دانشگاه شاهد ارتقاي آن و تبديل به تيپ يك باشيم و دانشگاه علوم پزشكي همدان بتواند در سطح جهاني نيز حرفي براي گفتن داشته باشد.
وي از افتتاح مجدد مركز ملي توسعه تحقيقات در سال 93 خبر داد و گفت: اين مؤسسه از تحقيقات سطح كشور حمايت مالي كرده و سعي آن برخورداري از پژوهش‌هاي باكيفيت و در عين حال داراي كميت مناسب است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان