به گزارش صبح الوند به نقل از شهر الکترونیک همدان، در حال حاضر آموزش و پرورش استان همدان كمبودهاي اعتباري اين دستگاه را به شكلهاي مختلف بروز و ظهور ميدهد و مجدانه سعي ميكند تا اعتبارات مورد نياز اين حوزه را به هر طريقي تأمين كند كه در همين راستا طرح احداث فضاهاي تجاري در فضاي مازاد مدارس را مطرح كرده است.
در اين طرح پيشنهاد شده است كه آن دسته از فضاي مخروبه، متروكه، فرسوده و نامناسب مدارس كه فضاي مازاد به حساب ميآيند براي احداث 400 واحد تجاري در نظر گرفته شوند تا آموزش و پرورش از اين محل كسب درآمد كرده و وابستگي آن به منابع دولتي كاهش يابد.
اكنون همنشيني واحدهاي تجاري با مدارس استان همدان به عنوان راهكاري براي جلوگيري از تعطيلي مدارس و كاهش وابستگي آموزش و پرورش به منابع دولتي مطرح شده است.
به گفته مديركل آموزش و پرورش استان همدان اين طرح منبع تاريخي دارد زيرا در مدارس علوم ديني نيز فضايي براي كسب درآمد تعريف ميشده است.
عبدالرضا فولادوند با بيان اينكه فضاهاي آموزش و پرورش در مقطعي مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند، ادامه داد: اما وضعيت كنوني آموزش و پرورش بايد مورد توجه قرار گيرد؛ زيرا سرانه 6 هزار توماني به ازاي هر دانشآموز مدارس را رو به تعطيلي ميكشاند.
وي تصريح كرد: يا مدارس بايد منفعل شوند و يا فضاهاي مازاد آنها به بخش خصوصي واگذار گردد، البته اين طرح در مدارسي اجرا ميشود كه فضاي مازاد دارند.
فولادوند اجراي اين طرح را در 10 درصد عرصههاي آموزش و پرورش مجاز خواند و اضافه كرد: قسمتي از دبيرستان استعدادهاي درخشان ناحيه دو واقع در بلوار شهيد خرمرودي قابليت اجراي اين طرح را دارد.
وي با اشاره به اينكه سال گذشته حدود 120 ميليون تومان فروش املاك مازاد آموزش و پرورش را داشتيم اما اين مبلغ هنوز به ما داده نشده است، اظهار كرد: در سال جاري درآمد حاصل از اجاره فضاهاي مازاد آموزش و پرورش استان 780 ميليون تومان بوده است.
* آموزش و پرورش را به بنگاه اقتصادي تبديل نكنيم
معاون سياسي امنيتي استاندار همدان نيز فروش و تغيير كاربري اراضي دولتي را داراي جايگاه قانوني دانست و گفت: بايد ضرورتهاي احداث فضاي تجاري در مدارس با توجه به ماهيت آموزشي مدارس و اثرگذاري بر روند تربيتي دانشآموزان مشخص شود و شوراي آموزش و پرورش مناطق استان بازتابهاي اجتماعي اين طرح را ديده و توجيه فني، اجتماعي و اقتصادي آن را بررسي كنند.
محمدابراهيم الهيتبار با بيان اينكه پذيرش تغيير منظر نماي فضاهاي آموزشي به اماكن تجاري براي جامعه سخت است، تصريح كرد: نبايد آموزش و پرورش را از بنگاه آموزشي به بنگاه اقتصادي تبديل كنيم.
وي همچنين برخي فضاهاي آموزشي مانند دبيرستان ابنسينا را يك برند براي همدان خواند و بيان كرد: نماي دبيرستان امام نيز احيا خواهد شد.
* 900 لازمالتعليم از تحصيل در اول ابتدايي باز ماندهاند
معاون آموزش ابتدايي آموزش و پرورش استان همدان نيز در اين جلسه به ارائه گزارش فعاليتهاي سوادآموزي استان پرداخت و گفت: با توجه به ثبتنام 27 هزار و 600 دانشآموز در مقطع اول ابتدايي و در نظر گرفتن 500 نفر آمار مهاجرت و مرگ و مير، متأسفانه 900 نفر لازمالتعليم در استان از تحصيل بازماندهاند و وارد چرخه ثبتنام نشدهاند.
حسين بهرامينويد همچنين تعداد افراد بيسواد 10 تا 49 سال در استان را 56 هزار و 817 نفر خواند و بيان كرد: امسال موظفيم 10 هزار نفر از اين تعداد را تحت پوشش سوادآموزي قرار دهيم.
وي به 6/94 درصد باسوادي كشور و 3/95 درصد باسوادي استان در سال 93 اشاره كرد و افزود: در سال تحصيلي 96-95 درصد باسوادي استان بايد به 5/98 درصد برسد كه در اين مسير رونق آموزش فرد به فرد بسيار حائز اهميت است.
بهرامينويد ادامه داد: در فرايند سوادآموزي اولويت ما با افراد 10 تا 20 سال است و شناسايي و جذب افراد يكي از بزرگترين مشكلات ماست كه بهتر است الزامات قانوني براي گسترش سوادآموزي تعيين شوند.
الهيتبار معاون استاندار نيز در اين خصوص خواستار مشخص شدن نقش تك تك دستگاهها در گسترش سوادآموزي شد و با تأكيد بر تبليغ آموزش فرد به فرد براي انسداد بيسوادي و ضرورت ورود همه به اين مسأله گفت: دستگاههاي استان بايد در تشكيل بانك اطلاعات جمعيت بيسواد استان با يكديگر تعامل داشته باشند.
* تا پايان دي ماه سامانه گرمايشي 90 درصد مدارس استانداردسازي ميشود
همچنين در اين جلسه از استانداردسازي سامانه گرمايشي مدارس و نبود بخاري نفتي چكهاي در كلاسهاي درس مطالبي عنوان شد و فولادوند مديركل آموزش و پرورش استان گفت: تا پايان دي ماه بيش از 90 درصد استانداردسازي سامانههاي گرمايشي مدارس انجام ميشود كه در اين راستا 1367 كلاس هدفگذاري شده و تاكنون هزار كلاس استانداردسازي شدهاند.
وي بر اشراف كامل بر كار مدارس غيردولتي و آموزشگاههاي علمي آزاد با راهاندازي گروههاي بازرسي تأكيد كرد و افزود: سال گذشته 5 درصد از دانشآموزان استان تحت پوشش مدارس غيردولتي بودند كه مقرر شد پس از سه سال اين ميزان به 10 درصد افزايش يابد؛ در حالي كه با رشد 5/2 درصدي استان در سال گذشته ميتوان گفت در سال آينده به هدف پوشش 10 درصدي دانشآموزان در مدارس غيردولتي ميرسيم.
فولادوند تصريح كرد: در سال تحصيلي 94-93 در راستاي برونسپاري و استفاده از صندلي مدارس غيردولتي يك ميليارد و 800 ميليون تومان صرفهجويي داشتهايم.
گفتني است، در اين جلسه سامانه تلفني 135 نيز كه براي اعلام وضعيت هوا و تعطيلي مدارس طراحي شده است توسط اعضاي شوراي آموزش و پرورش شمارهگيري و امتحان شد.
دیدگاه شما