به گزارش صبح الوند، حمیدرضا متین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به هدفگذاری صادرات پنج میلیون دلاری فرش دستبافت از استان همدان گفت: تاحدود زیادی این مسئله محقق شده و به طور قطع تا پایان امسال به بیشتر از این میزان نیز میرسد.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال سه میلیون و 300 هزار دلار فرش دستبافت از استان همدان صادر شده است، اظهار کرد: در حال حاضر محمولهای به ارزش دو میلیون دلار فرش دستبافت نیز آماده صادرات است که با عملیاتی شدن آن، صادرات هدفگذاری صادرات فرش محقق میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تاکید بر اینکه ظرفیت لازم برای در خارج از کشور برای خرید فرش دستبافت استان ایجاد شده است، افزود: متاسفانه هنوز حرکت لازم از سوی بازاریان و تجار استان برای تجارت فرش دیده نمیشود یا بسیار کند است.
وی با تصریح بر اینکه باید سرعت فعالیت تجاری فرش را افزایش دهیم، گفت: امسال فرشهای استان همدان به روسیه، عراق، آلمان و اتریش صادر شده است.
متین با بیان اینکه در حال حاضر کیفیت بافت فرش دستبافت همدان افزایش یافته است، اظهار کرد: متاسفانه در مقطعی برخی تجار برای دریافت جوایز صادراتی فرش بیکیفیت صادر کرده و بازار صادراتی را با آسیب روبهرو ساختند.
وی با اشاره به اینکه این مشکل در حال حاضر رفع شده است، افزود: زمانی همدان بیشترین صادرات فرش دستبافت را به آمریکا و کانادا داشت که به لحاظ وضع تحریمها این میزان در کل کشور به صفر رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: در سالهای گذشته چین به عنوان رقیب اصلی فرش دستبافت ایران مطرح شد و با وجود دارا بودن بافندگان زیاد نتوانست مدت زمان زیادی با فرش دستبافت ایران رقابت کند.
وی جایگاه فرش دستبافت استان همدان در دنیا را مطلوب دانست و اظهار کرد: ولی روند بازاریابی و تولید کارهای بازارپسند هنوز کند بوده و باید با تلاش از سوی تجار و بافندگان شاهد سرعت در این زمینه باشیم.
متین ابراز امیدواری کرد با شرایط پیشرو شاهد درصد رشد بالایی در هنرصنعت فرش استان همدان باشیم که البته این امر با تلاش بخش خصوصی و همکاری دولت محقق میشود.
وی با اشاره به خواب چندساله بازار خارجی فرش استان همدان افزود: تجار و بازرگانان استان همدان معتقدند که مشتریان خارجی فرش دستبافت همدان تغییر کرده و شناخت آنها زمانبر بوده که بر روند تجارت تاثیر میگذارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: یکی دیگر از مشکلات موجود بر سر راه تجارت فرش استان همدان افزایش هزینه نقل و انتقال پول از کشورهای دیگر است.
وی اظهار کرد: در گذشته نیم درصد از سود تجارت برای نقل و انتقال پول هزینه میشد ولی امروز شاهد این هستیم که تجار باید سه تا هفت درصد از سود خود را برای نقل و انتقال پول هزینه کنند.
دیدگاه شما