به گزارش صبح الوند به نقل از فارس، اکبر سوری ظهر امروز در کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان همدان با بیان اینکه اکثر ادارات وظایف مربوط به مقابله با آسیبهای اجتماعی را انجام نمیدهند، اظهار کرد: شهرداری باید مکان مناسب برای کارتنخوابها فراهم کند تا بهزیستی به این حوزه ورود پیدا کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برخی از کارتنخوابها در مراکزی همراه با معتادان نگهداری میشوند، افزود: از آنجا که همه کارتنخوابها معتاد نیستند، نگهداری آنان با معتادان میتواند تبعات بدی به همراه داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی همدان در ادامه به بررسی وضعیت کودکان کار پرداخت و با بیان اینکه در کشور ایران یک میلیون و 700 هزار کودک کار وجود دارد، اضافه کرد: کودکان کار دارای خانواده و سرپناه هستند، اما کودکان خیابانی در خیابان کار و زندگی میکنند و بیشتر در معرض خطر بوده و باید ساماندهی شوند.
سوری با بیان اینکه طی 9 ماهه امسال 210 کودک مورد بررسی قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: هشت نفر زیر 6 سال، 41 نفر بین 6 تا 11 سال، 90 نفر بین 12 تا 14 سال و 71 نفر بین 15 تا 18 سال سن داشتند و اکثر این کودکان مذکر بودند و تابعیت آنان به جز یک نفر ایرانی بود؛ همچنین طبق بررسی صورت گرفته از این تعداد، 22 کودک خیابانی و 188 نفر کودک کار بودند.
مدیرکل بهزیستی همدان ادامه داد: از نظر تحصیلی هشت کودک زیر سن مدرسه و 56 نفر در مقطع ابتدایی، 75 نفر در مقطع راهنمایی و 63 نفر در مقطع دبیرستان بودند، هشت نفر نیز ترک تحصیل کرده بودند.
وی با بیان اینکه 184 نفر از این کودکان صرفاً به کار در خیابان میپرداختند، تأکید کرد: 20 نفر بدسرپرست و پنج نفر فراری بودند، یک نفر نیز به کار و زندگی در خیابان میپرداخت؛ همچنین طی تحقیقات انجام گرفته اکثر کودکان با وجود اینکه موبایل داشتند از شماره 123 اطلاع نداشته و کودکآزاریها توسط همسایگان و دیگر افراد اطلاع داده شده است.
این مسئول بیان کرد: 168 نفر از کودکان مورد مطالعه مورد آزار و اذیت واقع نشده، 35 نفر در معرض یک نوع کودکآزاری قرار گرفته بودند و هفت نفر از این کودکان مورد آزار جسمی، جنسی، روحی و روانی قرار گرفتند.
سوری با بیان اینکه 183 نفر از این کودکان به همراه پدر و مادر زندگی میکنند و درآمد روزانه این افراد بین 80 تا 100 هزار تومان بوده است، توضیح داد: والدین 15 نفر از این کودکان طلاق گرفته، یک نفر در حال متارکه بوده، یکی از والدین 11 مورد از کودکان نیز فوت کرده است.
مدیرکل بهزیستی همدان با بیان اینکه سه نفر از این کودکان کمتر از یک هفته در خیابان بودند، 98 نفر کمتر از 6 ماه و 32 نفر نیز بیشتر از 6 ماه در خیابان به دنبال کار بودند، تشریح کرد: 153 نفر از این کودکان دستفروش، 14 نفر شاگرد و پادو و بقیه نیز به کارهای متفرقه مشغول بودند و هیچ یک از آنان سابقه مواد مخدر را نداشتند.
وی بیان داشت: اکثر کودکان کار مورد شناسایی به خانواده تحویل داده میشوند و اگر خانوادهای نداشته باشد به مراکز شبانهروزی تحویل داده خواهند شد. از مشکلات پیشرو نیز میتوان به عدم همکاری شهرداری، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی و سایر تیمهای مربوطه اشاره کرد.
این مسئول عنوان داشت: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای کاملاً همکاری کرده است و فقر اقتصادی بزرگترین مشکل این کودکان است و مواردی چون اعتیاد به مواد مخدر و الکل از جمله مشکلات دیگر است.
سوری در پایان با تأکید بر اینکه 95 درصد این کودکان در مناطق حاشیهای هستند، تصریح کرد: اوقات فراغتی برای این کودکان تعریف نشده و باید ساماندهی لازم صورت بگیرد.
دیدگاه شما