به گزارش صبح الوند، جواد رشیدی در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: گلخانهها به مثابه یک تکنولوژی جدید به شدت مورد پذیرش کشاورزان دنیا قرار گرفته است.
وی مزایای کشت گلخانهای را برشمرد و خاطرنشان کرد: کنترل عوامل محیطی، امکان کشت هر محصول در هر منطقه با آب و هوای خاص، کنترل آفات و بیماریها، مصرف کمتر آب و راندمان بالای تولید از مهمترین مزایای کشت گلخانهای است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان، دوام محصول پس از برداشت، قیمت بالاتر محصول پس از فروش در خارج از فصل کاشت محیط آزاد را از دیگر مزایای کشتهای گلخانهای عنوان کرد و گفت: مزایای فوق موجب شده کشتهای گلخانهای جزء مهمترین و پیشرفتهترین شاخههای علوم کشاورزی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه گلخانههای همدان به سه دسته گلخانههای سبزی و صیفی، گل و گیاهان زینتی و قارچ صدفی تقسیم میشوند، یادآور شد: عمدهترین محصولات گلخانهای شهرستان همدان شامل خیار، گوجهفرنگی، هلو، فلفل دلمهای، لوبیا سبز و... است.
رشیدی با اشاره به اینکه گلهای زینتی نیز از دیرباز در گلخانههای شهرستان همدان، تولید و به بازار عرضه میشده، ابراز داشت: با توجه به ظرفیت خوبی که در تولید گل و گیاهان زینتی وجود دارد، از شاخههای خوب صادرات استان به شمار میآید.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین روشهای مقابله با بحران آب و مصرف بهینه آب در کشاورزی کشت گلخانهای است، افزود: در راستای گسترش و حمایت از گلخانهها در همدان، این مدیریت اقدام به برگزاری جلساتی با گلخانهداران این شهرستان کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با اشاره به اینکه ترغیب و تشویق گلخانهداران به ایجاد تعاونی توانمند یکی از مهمترین اقدامات حمایتی از گلخانهداران است، ادامه داد: عرضه محصولات گلخانهای بدون واسطه به بازار و اجرای سیاستهای هماهنگ در راستای صادرات محصولات تولید شده از مهمترین مزایای تشکیل این تعاونی است.
وی با بیان اینکه همه گلخانهداران باید بتوانند از مزایای تعاونی بهرهمند شوند، تصریح کرد: آموزش گلخانهداران بسیار حائز اهمیت است تا جایی که این مدیریت تصمیم به تأمین نیازهای آموزشی آنها از سوی واحد ترویج جهاد کشاورزی گرفته است.
رشیدی ابراز داشت: آموزش گلخانهداران در راستای تغییر الگوی کشت و تناوب محصولات گلخانهای برای دستیابی به تولید پایدار از فاکتورهای مهم این مدیریت به شمار میآید.
وی با بیان اینکه توسعه کشتهای گلخانهای از مهمترین اهداف این مدیریت است، گفت: در حال حاضر 78 گلخانه با وسعت 250 هزار متر مربع در همدان فعالیت میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همدان با بیان اینکه گسترش سطح گلخانه در راستای حفظ منابع آبی و مقابله با بحران شدید آب، از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: با توجه به اینکه در این نوع کشاورزی از سیستمهای نوین آبیاری(قطرهای) استفاده میشود راندمان مصرف آب 90 درصد است.
وی با اشاره به اینکه یک گلخانه یک هکتاری معادل 10 هکتار فضای باز عملکرد دارد، ادامه داد: با توجه به بحران آب در کشور، توجه به کشت گلخانهای و برنامهریزی دقیق در این خصوص امری غیرقابل انکار است.
دیدگاه شما