اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

16. آذر 1393 - 8:31   |   کد مطلب: 9022
رئیس‌جمهور کشورمان گفت: جنبش دانشجویی حرکتی برای استقلال و ضد استعمار است.

 

به گزارش صبح الوند به نقل از راه دانا، حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که صبح امروز (یکشنبه16 آذرماه) در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، ضمن تبریک این روز گفت: خوشحالم در دانشگاهی به مناسبت 16 آذر حضور دارم که این دانشگاه جزء اولین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم است.
وی با اشاره به فعالیت مجدد این دانشگاه علوم پزشکی ایران در دولت یازدهم خاطرنشان کرد: 16 آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است، جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط است، جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است.
روحانی ادامه داد:‌ در دهه 1330 حادثه 16 آذرماه درخشش خاصی داشت که شریعت رضوی، قندچی و بزرگنیا دانشجویان به خون خفته‌ای بودند که توانستند پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز در بیاورند.
وی با بیان اینکه برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصر کنند، گفت: جنبش دانشجویی حرکتی برای استقلال و ضد استعمار است.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است، اظهارداشت: این حرکت هم برای استقلال و ضد استعمرا است و هم برای آزادی و استبداد است، هم برای وطن‌خواهی و عشق به وطن و هم برای انواع ظلم‌ستیزی‌هاست.
روحانی با بیان اینکه عده‌ای بودند و هنوز هم هستند که جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند اظهار داشت: ‌آنان اگر جنبش دانشجویی را می‌دیدند از سر نفرت سر بر می‌گرداندند اما امروز کسی نیست که منکر جنبش دانشجویی شود گرچه برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند.
رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه این جنبش ممکن است 16 آذر شأن نزول‌هایی را در حوادثش داشته باشد، اظهار داشت: 16 آذر حوادثی دارد در شأن نزول خودش که در دهه 40 حوادثی با شرایط خود دارد اما اساس جنبش دانشجویی یک حرکت مستقل وجود دارد و خواهد داشت.
روحانی اظهار داشت:‌ جنبش دانشجویی یعنی حرکت جامعه دانشگاهی در دورانی مشخص، حزب ممکن است امتداد داشته باشد و عده‌ای تا اخر عمرشان عضو حزب باشند اما دانشجو بودن تا آخر عمر به مفهوم لغوی ادامه دارد اما به مفهوم عضویت در یک دانشگاه به عنوان کسی که دانش را می‌آموزد دوره‌ای چهارساله، شش‌ساله و هشت ساله دارد.
روحانی یکی از دلایل حرکت زنده بودند حرکت جنبش دانشجویی را این دوران دانست و خاطرنشان کرد: شما وقتی در دوران خاصی فعالیتی را شروع می‌کنید قدر آن را بیشتر می‌دانید تا اینکه کسی که وارد صحنه‌ای شود که بداند پایانی برای یک دوره نیست.
روحانی ادامه داد: از لحاظ حضور افراد جنبش دانشجویی دوره خاصی دارد اما از لحاظ پیوستگی دوره‌ای دائم است و همه دانشجویی همان خط و همان راه را دنبال کردند.

روحانی با بیان اینکه در نهضت اسلامی دانشگاه را جزء پیشتازان در کنار روحانیت می‌دانستند خاطرنشان کرد: از سال 42 دانشجو در کنار روحانیت حضور داشت و همان زمانی که از روحانیت به زندان رفتند بزرگانی از دانشگاه مانند بازرگان نیز به زندان رفتند و همان دوران در حوزه‌های علمیه و در مساجد و منابر سخنان انقلابی و حرکت انقلابی توسط بزرگان روحانیت به رهبری امام ادامه یافت، در دانشگاه هم امثال طالقانی‌ها، شریعتی‌ها، مطهری‌ها، بهشتی‌ها و مفتح‌ها به صحنه آمدند و سخن گفتند و در برابر استبداد و حامیان خارجی آنها، استعمار و مزدوران داخلی آنها ایستادگی و مقاومت کردند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دانشجو و دانشگاه پیشتاز در نهضت اسلامی، در انقلاب اسلامی، تثبیت انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس بودند خاطرنشان کرد: بسیاری از دانشجویان شهید شدند، آزاده شدند ایثار کردند، جهاد کردند و امروز نیز بار مسئولیت را برای بخشی از اداره، کشور یا جامعه برعهده دارند.

روحانی ادامه داد: ما در شرایط خاصی قرا رگرفتیم که در این شرایط خاص دانشجو نیز باید پیشتاز باشد البته که من قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد، دانشجو باید دیده‌بان و ناظر باشد و دانشجو باید نظارت کند و اگر دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد کند لا اقل نسبت به دولت انتقاد کند چرا که این را به این دلیل گفتند که دیوار دولت از همه دیوارها کوتاه‌تر است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در هر مناسبتی از گوجه‌فرنگی تا انرژی هسته‌ای نسبت به دولت انتقاداتی مطرح می‌شود خاطرنشان کرد: دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می‌کند و ما بدون نقد نمی‌توانیم پیشرفت کنیم چرا که انتقاد و پژوهش و علم دو روی یک سکه هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما نیازمند پرسشگری، نقد، پژوهش، هستیم خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی دانشجو دانش‌پژوهی و دانشجویی است اما اینها تنها وظیفه یک دانشجو نیست و دانشجو به دانشگاه نمی‌آید که از لحاظ علم و دانش پله‌های پیشرفت را طی کند بلکه وی می‌خواد از لحاظ فرهنگ احساس مسئولیت، مشارکت اجتماعی و از لحاظ نقادی قدرت پیشرفت کند.
وی با بیان اینکه دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست، خاطرنشان کرد:‌ دانشجو در پی عالم است و دانشجو به عنوان بهترین نمونه منتقد پرنشاط دولت است و قدرت، حاکمیت،‌ دولت و همه آنهایی که صاحب قدرت در جامعه هستند باید به نقد افتخار کنند.
وی با بیان اینکه بالاتر از پیامبر کسی را نداریم که در میان اصحاب و یارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود، تصریح کرد: مولایمان امیرالمؤمنین در دوران حکومتش از نقد و نقادان استقبال می‌کرد.
وی با بیان اینکه امروز دنیا باور کرده ایران مسلح به سلاح منطق است، گفت: لازم نیست عده‌ای تازه به دوران رسیده اینقدر نسبت به ارزش‌های اسلام انقلاب «دل‌نگران» باشند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان