به گزارش صبح الوند؛ مرتضی عزالدین امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان با اشاره به اینکه همدان از نظر تنش آبی جزء 10 استان نخست کشور است، اظهار کرد: همدان از نظر منابع آب در تنگنای شدید قرار دارد به طوری که دشت کبودراهنگ در دوره 22 ساله 40 متر افت آب داشته است و وضعیت دشتهای همدان، بهار و کبودراهنگ بحرانی است.
وی افزود: در دشت کبودراهنگ 24 مورد فروچاله شناسایی شده است که با ایجاد فروچاله مشکلات دشتها شدت گرفته است و با برداشت مازاد از چاهها تالابهای استان خشک شده است که تخریب محیط زیست را به همراه دارد.
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان تصریح کرد: آبرسانی از سد تالوار به همدان، بهار، کبودراهنگ و فامنین بزرگترین پروژه آبرسانی در غرب کشور محسوب میشود که در سال 83 همزمان با سفر مقام معظم رهبری مجوز احداث گرفت و اکنون 46 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سالانه 27 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص میدهند در حالی که برای تکمیل این پروژه عظیم باید سالانه 150 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود.
وی گفت: برای شروع پروژه تصفیهخانه سد کلان ملایر 54 میلیارد تومان و همچنین انجام آبگیری این سد 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با توجه به اینکه آبهای زیرزمینی شهرستان ملایر آلوده است تخصیص این اعتبار ضرورت بیشتری دارد.
عزالدین بیان کرد: سد سرآبی نیز آبگیری شده است اما برای اجرای طرح آبرسانی آن 36 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و همچنین برای تکمیل پروژه سد گرین با 8 درصد پیشرفت فیزیکی 250 میلیارد تومان، برای تکمیل سد نمعتآباد با 45 درصد پیشرفت 26 میلیارد تومان و بریا سد شنجور با 87 درصد پیشرفت 20 میلیارد تومانی اعتبار نیاز است.
وی تأکید کرد: در مجموع برای تکمیل پروژههای آبرسانی سد تالوار، کلان ملایر، سرآبی، گرین نهاوند، نعمتآباد و شنجور 817 میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که تاکنون 43 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم.
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان با اشاره به اینکه باید آب پایدار شرب و کشاورزی در شهرها و روستاها ایجاد شود، افزود: 90 درصد آب استا نهمدان در بخش کشاورزی مصرف میشود اما هیج رقمی از سهم آب از کشاورزان گرفته نمیشود و باید اشتغال است به جای کشاورزی به سمت خدمات پیش برود تا به ذخیره منابع آب کمک شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز با بیان اینکه یک میلیون و 74 هزار نفر جمعیت استان همدان تحت پوشش شبکه آب هستند، اظهار کرد: پروژه تأسیسات فاضلاب شهرستانهای ملایر، نهاوند، تویسرکان، رزن، بهار، اسدآباد و همدان نیمه تمام است که در صورت تکمیل 400 لیتر رد ثانبه پساب به طبیعت باز میگردانند و به کمک صنعت میآیند.
سیدهادی حسینی بیدار افزود: سالانه 70 میلیون متر مکعب آب فروخته میشود که قیمت فعلی فروش آب یک سوم قیمت تمام شده آن است که باید قیمتها واقعی شود تا هزینه نگهداری تأسیسات تأمین شود.
وی تصریح کرد: آبرسانی به واحدهای مسکن مهر با مشکل اعتباری مواجه است به طوری که 8 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم و برای تکمیل آبرسانی به این واحدها 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان نیز اظهار کرد: شاخص بهرهمندی روستاهای استان از آب شرب 67.38 درصد است در حالی که شاخص بهرهمندی روستاهای کشور 67.7 درصد است.
سید مصطفی هاشمی افزود: سال گذشته به 200 روستا با تانکر آبرسانی شد اما امسال با افزایش میزان بارندگیها آبرسانی با تانکر به 64 روستا رسید در حالی که در صورت کاهش میزان بارندگی تعداد آبرسانی سیار به 400 روستا میرسید.
وی بیان کرد: 303 روستای استان همدان در وضعیت بحرانی آب قرار دارند که برای برون رفت از این افت منابع آبی باید چاههای غیرمجاز مسدود و قیمت آب بها واقعی شود و همچنین سرمایهگذاری در بخش آب و فاضلاب به بخش خصوصی واگذار شود.
دیدگاه شما