اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

20. آبان 1393 - 7:31   |   کد مطلب: 8695
این بیمارستان یکی از شلوغ‌ترین بیمارستان‌های استان است، طوری که در بهار امسال 2 هزار و 283 نفر مراجعه‌کننده داشته است و هزار و 400 زایمان طبیعی و سزارین تنها در طول سه ماه ابتدایی سال در آن انجام شده است که با اجرای طرح تحول سلامت، تعداد این مراجعان به گفته ناهید رادنیا سرپرست بیمارستان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

به گزارش صبح الوند به نقل از همدان پیام، بيمارستان فاطميه همدان که از سال 1353 آغاز به کار کرده است، از مهمترین مراکز ارائه خدمات تخصصی وفوق‌تخصصی زنان و زایمان در استان و غرب کشور است و از همه جاي استان و به عنوان یک بیمارستان سطح سه از استان‌هاي مجاور مانند كردستان، كرمانشاه، مركزي و قزوين مراجعه‌كننده دارد.
بخش‌هایی از بیمارستان تنها مرکز فعال در استان هستند. برای نمونه بخش nICU (مراقبت‌های ويژه نوزادان) با فعالیت سه فوق تخصص نوزادان و بخش ivf تنها مركز درمان نازايي دولتي در استان است و اعمال جراحی تخصصی زنان در این مرکز درمانی آموزشی انجام می شود.
78 ماما، 8 متخصص زنان، 4 متخصص بيهوشي، 150 پرستار، بهيار و كمك‌بهيار در بيمارستان فاطميه فعالیت می‌کنند و 300 تخت برای بیمارستان فاطمیه مصوب شده است که درحال حاضرتعداد تخت فعال آن 126 تخت است كه در اغلب موارد پراست.
در سایت این بیمارستان آمده است، مرکز درمانی آموزشی فاطمیه نخستين بيمارستان در سطح استان همدان مي‌باشد كه موفق به اخد گواهينامه (2000-9001 ISO)شده و این مرکز درجه یک است.
با این حال فرسودگی تجهیزات بیمارستان و کمبود نیرو برای رسیدگی به بیماران، مراجعه‌کنندگان این بیمارستان را آزار می‌دهد.
40 سال از عمر این بیمارستان می‌گذرد و در این مدت چهار بار بخش‌هایی از این بیمارستان تجهیز شد. سال 1366 اتاق عمل و دو بخش زنان به اين بيمارستان اضافه شد، سال 1370 هم به دنبال ساخت يك اتاق عمل جديد بيمارستان به صورت دستياري فعاليت خود را ادامه داد و بخش‌هاي آموزش و آمفي‌تئاتر در آن ساخته شد و در سال های 90 و 92 قسمت‌هاي جديد اتاق عمل، زنان و نوزادان و مرکز اورژانس در محوطه بيمارستان ساخته و تجهیز شد.
اما بخش‌های قدیمی‌تر و امکانات فرسوده هنوز در این بیمارستان به چشم می‌خورد طوری که موجب رنجش بیماران و کاهش عملکرد بیمارستان شده است.
مریم، همراه یکی از بیماران است که از وضعیت بهداشت بیمارستان فاطمیه گلایه دارد و می‌گوید: کمد وسایل بیماران رنگ و رو‌رفته و کج و کهله است که حتی برای گذاشتن وسایلمان در آن اکراه داریم.
او از وضعیت رسیدگی به بیماران بخش زنان هم ناراضی است و به یاد می‌آورد که در یک روز بستری بیمارش با فریاد یکی از بیماران در سرویس‌های بهداشتی، همراهان سایر بیماران به جای پرسنل بخش به وضعیت او رسیدگی کردند و بار دیگر هم کیسه‌ وزنه سقط جنین یکی از بیماران که به تختش آویزان بود به دلیل فرسودگی قسمت انتهایی تخت افتاد و وضع بیمار را بد کرد.
فاطمه، مادر نوزادی که به تازگی به دنیا آمده است هم از شلوغی اتاقی که او و فرزندش در آن استراحت می‌کنند ناراضی است و می‌گوید: حدود 12 تخت را در یک اتاق جای داده‌اند و این یعنی 12 نوزاد، 12 همراه و چندین مراجعه‌کننده که برای دیدن مادر و نوزاد به بخش می‌آیند و این وضعیت درستی نیست.
وي امکانات ناچیز بیمارستان را بر می‌شمرد و می‌افزاید: بخش بالایی تخت‌های بخش بستری این بیمارستان، حتی قابلیت افزایش ارتفاع برای راحتی و نشستن بیمار ندارد.
اکبر که مادرش در بخش زنان بستری است هم از کندی فرایند ترخیص و پراکندگی بخش‌هایی که برای ترخیص باید به آنها مراجعه کند ناراضی است و می‌گوید: برای ترخیص مادرم یک بار در صف اطلاعات، دو بار در صف صندوق بیمارستان، یک بار در صف مُهر و امضای پرونده و یک بار در صف فتوکپی ایستادم و دیگر نای رسیدگی به بیمارم پس از ترخیص را ندارم.
خانم نادری که برای معاینه نوزاد به درمانگاه بیمارستان مراجعه کرده است هم از تهویه نامطلوب این درمانگاه، شلوغی بیش از حد آن و برخورد پرسنل گلایه می‌کند و می‌گوید:ما به این وضعیت عادت می‌کنیم اما همواره می‌ترسیم نوزادمان آسیب ببیند.
دیوارهای کثیف و سقف نمور و ترک خورده، تخت‌های فرسوده و تجهیزات از رده خارج شده، بالش‌ها و پتوهای کهنه و میزهای زِواردررفته غذاخوری، در و پنجره‌های آسیب‌دیده و رنگ‌ و رورفته، نور ناکافی و تکه‌های جدا شده از سقف راهروها که فضایی رعب‌آور ایجادکرده است؛ تنها بخشی از چیزهایی است که در این بیمارستان به چشم می‌خورد.
روی دیگر قضیه کمبود پرسنل پرستاری و نرسيدن به بیماران همچنین غذای بی‌کیفیت بیمارستان است.
این مشکلات تا جایی است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در بازدیدی که زمستان گذشته از بیمارستان فاطمیه به بهانه افتتاح اورژانس این مرکز داشت از همه خیّران سلامت استان دعوت کرد برای کمک به تجهیز بیمارستان فاطمیه پیشقدم شوند.
حبیب ا... موسوی‌بهار، در مراسم افتتاح اورژانس مرکز آموزشی درمانی فاطمیه آماده‌باش و ارائه خدمات شبانه‌روزی بیمارستان را موجب استهلاک فیزیکی و تجهیزاتی آن بيان کرده بود.
رادنیا، سرپرست بیمارستان نیز با اقرار به اینکه بافت بیمارستان فرسوده است، از رئیس بیمارستان خواسته بود با توجه به اجراي طرح تحول سلامت و سياست‌هاي افزايش جمعيت، به افزايش فضاي فيزيكي و نيروي انساني بیمارستان توجه کند.
با این حال هنوز فکری به حال این وضعیت بیمارستان فاطمیه که اکنون مرکز بیماری‌های زنان استان است و در افق چشم‌انداز باید قطب برتر در ارائه خدمات درمانی، آموزشی وپژوهشی زنان در غرب كشور باشد، نشده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان