به گزارش صبح الوند به نقل از هگمتانه، در اين آيين معاون سياسي امنيتي استاندار همدان، رئيس و اعضاي شوراي اسلامي شهر همدان، شهردار همدان، معاون اجتماعي، فرهنگي و گردشگري شهرداري همدان، دكتر حسين معصومي همداني، استاد عليرضا ذكاوتي قراگزلو، رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران استان و جمعي از اهالي فرهنگ و هنر استان حضور داشتند.
اجراي اين برنامه نيز به استاد ميرهاشم ميري از اساتيد ادب پارسي و فرهنگدوست همداني سپرده شده بود كه مجلس را با ابيات و جملات زيبايي از عينالقضات به زيبايي آراست. برنامه قبل از زمان اعلام شده آغاز شد.
معاون سياسي امنيتي استاندار همدان در اين مراسم با گراميداشت روز يكم شهريورماه زادروز بوعليسينا و روز همدان اظهار كرد: استان همدان داراي مشاهير و مفاخر زيادي است كه آنها به عنوان سرمايههاي اجتماعي استان محسوب ميشوند.
محمدابراهيم الهيتبار افزود: با معرفي مشاهير و مفاخر استان قطعاً در راستاي رسيدن همدان به جايگاه واقعي فرد تلاش ميكنيم.
الهيتبار در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: سال اقتصاد و فرهنگ فرصتي است تا از اين ظرفيت براي ارتقاي جايگاه فرهنگي استان استفاده كنيم.
وي ادامه داد: در كارگروه اجتماعي استان با بهرهمندي از نظرات اساتيد و اهالي فرهنگ و هنر، ضرورتهاي فرهنگي را در استان احصاء كردهايم و يكي از برنامههاي پيشنهاد شده معرفي مشاهير و مفاخر همدان است.
الهيتبار اضافه كرد: شهرداري همدان پيشنهاد ايجاد بنياد عينالقضات را داد و قرار است كه همايشي را در خصوص معرفي شخصيت عينالقضات برگزار كند.
وي ابراز داشت: از روند معرفي مشاهير و مفاخر استقبال ميكنيم كه اين موضوع به عنوان رويهاي باشد تا هر سال در روز همدان يكي از شخصيتهاي همدان به نحو شايستهاي نكوداشته شود.
معاون سياسي امنيتي استاندار همدان از ضرورت گراميداشت شخصيتهاي بزرگ و مؤثر استان كه در قيد حيات هستند سخن گفت و بيان كرد: از شهرداري همدان و معاونت فرهنگي براي شروع اين حركت تشكر ميكنيم.
* اجراي 210 برنامه فرهنگي تا پايان سال توسط شهرداري همدان
معاون اجتماعي، فرهنگي و گردشگري شهرداري همدان نيز در ابتداي اين مراسم با تبريك هفته همدان گفت: در هفته همدان شهرداري همدان 140 برنامه متنوع تدارك ديده است.
محمدرضا بياناتي افزود: برگزاري نمايشگاه عكس همدان در گذر زمان، افتتاح يادمان همدان پايتخت تاريخ و تمدن ايرانزمين، افتتاح جشنواره هگمتانه، تور گردشگري بازديد از همدان، همايش تشكلهاي مردمي و آيين جشنواره شهروندي از جمله برنامهها است.
وي ادامه داد: در 15 خرداد سال آينده جشنواره كشوري عينالقضات برگزار خواهد شد.
* عينالقضات عارفي فلسفي مشرب است
عليرضا ذكاوتي قراگزلو نيز در ادامه مراسم با قرار گرفتن پشت تريبون با بيان اينكه من چيزي ندارم كه براي شما بگويم كه شما ندانيد، اظهار كرد: عينالقضات متولد 490 و شهيد به سال 525 است.
وي افزود: عينالقضات در سن كم تحصيل كرده و به مراتب سير و سلوك رسيده و ميوه هم داده است و او را بعد از دستگيري به بغداد منتقل و در آنجا محكوم ميكنند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه خانواده عينالقضات دو نسل قبل از او به همدان آمدهاند، تصريح كرد: پدربزرگ عينالقضات قاضي بوده است و او در خانواده علم و فضل بزرگ شد و مانند بوعليسينا استاد مشخصي ندارد و خود ساخته است.
وي با اشاره به اينكه فلسفي مشرب بودن عينالقضات در عرفان او نيز تأثيرگذار بود، ادامه داد: اكثر عرفا به عقل حمله ميكنند اما عينالقضات تنها عارفي است كه از عقل تعريف ميكند.
ذكاوتي قراگزلو اضافه كرد: عينالقضات گرايش حكمي خود را از خيام اخذ كرده و در خانواده او فقاهت و عرفان داراي سابقه بوده اما حكمت نبوده است.
وي با اشاره به اينكه عينالقضات در سن زير 20 سالگي اشعار عربي سروده كه هيچ گاه به چاپ نرسيده است، تصريح كرد: او در سن 24 سالگي كتاب «زبدهالحقايق» را به رشته تحرير درآورده است و سه كتاب مهم او تمهيدات زبدهالحقايق و مجموعه نامهها ميباشد.
در ادامه مراسم محمد رئوفي مهر از شعراي همداني ابياتي در وصف عرفان خواند و سپس يكي از اساتيد ادبيات فارسي دانشگاه آزاد واحد همدان مقالهاي در باب ديدگاه عينالقضات درباره ابليس ارائه كرد.
همچنين مسعود ميدانچي نيز اشعاري در وصف عينالقضات از شعراي ديگر خواند.
در پايان مراسم با اهداي لوح سپاس و تنديس از استاد ذكاوتي قراگزلو، دكتر معتمدي، جهانپور، امير مفتون، محمد رئوفيمهر، عباس زند، مسعود ميدانچي، استاد سيف، ميرهاشمي ميري، علي نائيني و... تجليل شد.
دیدگاه شما