اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

1. مرداد 1393 - 8:22   |   کد مطلب: 7094
مدیر کل دامپزشکی همدان گفت: بیماری لمپی اسکین دام های سبک و سنگین در این استان مهار شده و میزان شیوع بیماری رو به کاهش است.

به گزارش صبح الوند، دکتر ˈمحمود رضا رسولیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به این که مراحل مبارزه و کنترل با لمپی اسکین 15 روز قبل از ورود بیماری به استان شروع شده، سپر محافظتی در استان در برابر این بیماری ایجاد شده است.

وی میزان تلفات این بیماری در استان را کم عنوان کرد و گفت: این بیماری از مرزهای غربی وارد کشور شده و این بیماری در دام درمان ندارد و خسارت های اقتصادی زیادی می تواند وارد کند.

وی از شناسای پنج کانون بیماری در استان خبر داد و گفت: مجموعه اقدام های انجام شده موجب کاهش قابل توجه تعداد کانون های لمپی اسکین و جلوگیری از سیر صعودی بیماری در استان شده است.

رسولی ادامه داد: تعداد کانون های آلوده همدان یک چهارم استان های همجوار است به این معنی که در سایر استان های آلوده این تعداد کانون به بیش از 100 کانون می رسد.

وی همچنین گفت: سمپاشی میادین دام و روستاهای پرتردد و در مبادی مرزی استان، فعال کردن هرچه بیشتر قرنطینه استان، اطلاع رسانی لازم به اتحادیه دامداران برای اقدامات قرنطینه ای و جلوگیری از خرید و فروش غیر مجاز دام از اقدام های انجام شده است.

مدیر کل دامپزشکی همدان اضافه کرد: 48 هزار و 433 راس دام سنگین علیه این بیماری سم پاشی شده و 45 هزار و 500 راس نیز واکسینه شدند.

رسولی گفت: سم پاشی 546 هزار و 203 مترمربع جایگاه دام و انجام 569 مورد بازدید از اماکن آلوده و غیر آلوده از دیگر اقدام های انجام شده است.

وی اضافه کرد: مراقبت فعال از 21 هزار و 793 راس دام و مراقبت غیر فعال از 12 هزار و 992 راس دام نیز صورت گرفته است.

وی درباره نحوه انتقال این بیماری به دام گفت: این بیماری از طریق پشه و دام های آلوده به دام ها منتقل می شود.

رسولی کرد: بیماری لمپی اسکین یک بیماری ویروسی با عوارض پوستی (ایجاد جوش پوستی روی سر، گردن، پستان، پاها و زیر دم) و تظاهرات بالینی مانند تب و کاهش تولید است.

369 هزار و 400 راس بز و بزغاله در استان همدان وجود دارد و این تعداد 1.5 درصد دام سبک کشور است و همدان رتبه بیستم را در این زمینه در بین استان های دارای دامداری در کشور دارد.

سالانه 36 هزار تن گوشت قرمز در استان همدان تولید می شود که 11 هزار و 320 تن آن از دام سبک تولید می شود.

مدیر کل امور عشایر همدان نیز گفت: دامنه های کوه و طبیعت بکر ، مناطقی ایمن از بیماری لمپی اسکین برای دام های سبک و سنگین عشایر این استان است.

ˈحمزه علی یزدانیˈ افزود: باتوجه به اینکه عشایر این استان هنوز در دامنه های کوه هستند و به دشت ها نیامدند گزارشی از آلوده شدن دام هایشان داده نشده است.

وی اضافه کرد: عشایر از این بعد به دلیل اتمام ذخیره مراتع به منظور تغذیه دام های خود برای بهره گیری از بازمانده مزارع به دشت ها می آیند و تهدید می شوند.

وی اظهار کرد: پیام های اطلاع رسانی رعایت بهداشت و همکاری و هماهنگی مداوم با دامپزشکی برای آنها ارسال می شود تا از ورود بیماری به این مناطق جلوگیری شود.

یزدانی در ادامه گفت: بیماری لمپی اسکین یک بیماری ویروسی با عوارض پوستی (ایجاد جوش پوستی روی سر، گردن، پستان، پاها و زیر دم) و بروز عوارض بالینی مانند تب و کاهش تولید است.

عشایر این استان با 645 هزار راس دام سبک و پنج هزار راس دام سنگین سالانه شش هزار تن گوشت قرمز، دو هزار و 460 تن شیر و 400 تن پشم تولید می کنند.

استان همدان 9 هزار و 881 نفر در قالب یک هزار و 867 خانوار عشایر کوچنده ( برون کوچ ) و یک هزار و 619 نفر در قالب 305 خانوار عشایر نیمه کوچنده ( درون کوچ ) دارد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان