به گزارش صبح الوند، ابوالفضل بابالحوائجی به مناسبت هفته بهزیستی با اشاره به اینکه هدف از تأسیس سرپناههای شبانه بانوان کاهش آسیب به جامعه با رویکرد پیشگیرانه است، اظهار کرد: سرمایهگذاری در حوزه پیشگیری، یک سرمایهگذاری اجتماعی است و خیران میتوانند به صورت مشارکتی در ساخت این مراکز گام بردارند.
وی با بیان اینکه بانوان معتاد بدون سرپناه به خود و جامعه آسیب وارد میکنند، افزود: در سال 91 و 92 هیچ بانوی معتاد و کارتن خوابی در خیابانها بنا بر گزارش پزشکی قانونی فوت نکرده است.
معاون پیشگیری بهزیستی همدان با تأکید بر اینکه رواج مواد مخدر صنعتی روز به روز افزایش مییابد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 280 هزار نفر مهارتهای زندگی را برای پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر آموختند.
وی با اشاره به اینکه اعتیاد یک مسئله چند بعدی است که یک بعد آن آموزش است، افزود: به طور متوسط هر فرد معتاد 10 نفر را به اعتیاد خواهد کشاند و با پیشگیری از اعتیاد یک نفر 10 انسان دیگر نجات پیدا خواهند کرد.
بابالحوائجی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مرکز ترک اعتیاد غیرمجازی فعالیت نمیکند، تصریح کرد: در سال گذشته 100 مرکز ترک اعتیاد غیر مجاز وجود داشت که با همه آنان برخورد لازم صورت گرفته و در حال حاضر 39 مرکز ترک اعتیاد به صورت قانونی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در مراکز میان مدت ترک اعتیاد برای درمان مواد صنعتی دورههای جدیدی ایجاد شده است و وجود یک پزشک الزامی است.
معاون پیشگیری بهزیستی همدان با تأکید بر اینکه به دنبال استقرار یک روانشناس در مراکز ترک اعتیاد هستیم، گفت: همواره برای مبارزه با مواد مخدر جدید مراکز ترک اعتیاد یک گام عقبتر حرکت میکنند به همین دلیل باید آمادگی لازم را برای درمان اعتیاد به انواع مواد مخدر ایجاد شود.
وی با بیان اینکه مراکز ترک اعتیاد در خارج از شهر مستقر هستند، ادامه داد: مرکز ماده 16 برای ترک اعتیاد معتادان خیابانی زیر نظر بهزیستی بود که معتادان توسط مأموران انتظامی به آنجا هدایت میشوند و بعد از گذراندن یک دوره یک تا دو ماهه به مراکز درمانی سرپایی معرفی میشوند.
بابالحوائجی در پایان یادآور شد: شیوع اعتیاد در بانوان افزایش یافته است و حضور آنان در جامعه علاوه بر بعد مثبت درای ابعاد منفی چون اعتیاد نیز شده است.
دیدگاه شما