اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

17. تير 1393 - 6:58   |   کد مطلب: 6891
رئيس اتحاديه دكه‌داران مطبوعاتي همدان با بیان اینکه دکه‌های مطبوعاتی از تعدد متولیان بی‌متولی شده است، ادامه داد: مسئولانی که ادعا می‌کنند هدف آنها تلاش و کار برای مردم است به این قشر از فعالان فرهنگی نه تنها توجهی نکرده بلکه حتی صدای ما را هم نمی‌شوند.

به گزارش صبح الوند، ساماندهی کیوسک‌ها یا همان دکه‌های مطبوعاتی همدان سال‌هاست که با وعده و وعیدهایی همراه بوده و اکنون که شنیده‌ها حاکی از آن است که مسئولان استانی عزم خود را جزم کرده‌اند تا حرکت جدیدی را در زمینه توسعه مطبوعات همدان آغاز کنند، راه‌اندازی مجتمع مطبوعات از وعده‌های شیرین است که می‌تواند زمینه مناسبی برای ساماندهی فعالیت‌های مطبوعاتی و حتی حل مسأله توزیع و در کنار آن دکه‌های آنها را فراهم آورد.

دکه‌های مطبوعاتی مکان‌هایی هستند که وظیفه اصلی آنها عرضه و توزیع مستقیم نشریات و مطبوعات به مردم است که متأسفانه در حال حاضر در بسیاری از این مکان‌ها شاید تنها چیزی که علی‌رغم اهمیت زیاد آن در زندگی روزمره به جهت افزایش سطح آگاهی و فرهنگ مردم کمتر به چشم می‌خورد، مطبوعات است و معمولاَ به عنوان مکانی برای ارائه همه گونه خدمات تبدیل شده است و به نوعی تداعی کننده این سخن بوده که «آنچه همه خوبان دارند، تو یک جا داری ..!!! »
اما اینکه چرا دکه مطبوعاتی به مکانی برای ارائه خدماتی این چنینی و گاهی حتی مخالف فرهنگ عمومی مبدل شده سؤالی است که سال‌هاست بي‌پاسخ مانده است.
در همین رابطه یکی از مسئولان کیوسک‌های مطبوعاتی همدان ضمن بیان اینکه مهمترین مشکل این صنف خلأ قانونی و نبود تعریف درست از جایگاه واقعی دکه‌های مطبوعات است، اظهار داشت: در سال‌های اخیر به طور مکرر با مسئولان استانی مذاکره کرده و به صورت كتبي و شفاهي مشکلات خود را به گوش آنان رسانده‌ایم که متأسفانه تاکنون هیچ گونه اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ لذا با توجه به خلأ‌های قانونی که وجود دارد هر از گاهی مورد بی‌مهری برخی از مسئولان نیز قرار گرفته‌ایم؛ از این رو، مشخص نیست که این همه نشریات و روزنامه‌ای که با زحمات و هزینه‌های فراوان اهالی مطبوعات منتشر می‌شود چگونه و با چه شرایطی باید به دست مخاطب خود برسد؟
محمد پورانجلاسیان گفت: فرهنگ‌سازی و کار فرهنگی نه تنها درآمدزا نبوده بلکه می‌بایست برای تداوم و نتیجه‌بخش بودن این مهم نیز هزینه نمود تا به بهره‌برداری لازم برسد؛ این در حالی است که دکه‌داران همدان با مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی مواجه بوده و با توجه به درصد پایین فروش مطبوعات ناگزیر روی به ارائه سایر خدمات می‌کنند که گرچه قابل قبول نبوده ولی در شرایط کنونی چاره‌ای جز این ندارند.
وی افزود: درآمد واقعی حاصل از فروش نشریات برای یک دکه‌دار 7 درصد از فروش روی جلد است که قطعاَ نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌های زندگی فرد باشد و از طرفی مسئولان انتظار دارند که فقط نشریات در دکه‌ها عرضه گردد؛ ما نیز دوست داریم این اتفاق رخ دهد اما ای کاش این عزیزان کمی هم به فکر حمایت از این قشر بوده و درصد کمی از اعتبارات فرهنگی خود را صرف حمایت و تأمین حداقل‌های فعالان این عرصه نمایند.
دکه‌های مطبوعاتی بی‌متولی شده است
رئيس اتحاديه دكه‌داران مطبوعاتي همدان با بیان اینکه دکه‌های مطبوعاتی از تعدد متولیان بی‌متولی شده است، ادامه داد: مسئولانی که ادعا می‌کنند هدف آنها تلاش و کار برای مردم است به این قشر از فعالان فرهنگی نه تنها توجهی نکرده بلکه حتی صدای ما را هم نمی‌شوند.
وی با تأکید بر اینکه امروزه با توجه به افزایش رسانه‌هایی همچون اینترنت، ماهواره و... مردم کمتر رغبت به خرید مطبوعات دارند، اضافه کرد: متأسفانه نبود مطالب نو و جذاب در نشریات نیز سبب افت متقاضیان آن شده است؛ زیرا خریدار دنبال مطالب و اخباری است که از آن مطلع نباشد نه مطالب تکراری و روزمره، لذا عواقب ناشی از این امر هم متوجه اهالی مطبوعات و هم فروشندگان دکه‌ها می‌شود.
وی با انتقاد از نحوه برگزاری روز خبرنگار عنوان كرد: هر ساله در سالروز خبرنگار که 17 مرداد است به عناوین مختلف از بیشتر فعالان عرصه مطبوعات از خبرنگار گرفته تا عکاس و... تجلیل مي‌شود اما تجلیل از دکه‌داران به همان صرف شام دوستان ختم می‌شود.
وی با اشاره به نبود امنیت شغلی صنف خود افزود: علی‌رغم پیگیری‌های فراوان و البته وعده‌های بی‌شمار مسئولان تاکنون تعریف دقیقی از دکه‌داران مطبوعاتی ارائه نشده و این عزیزان حتی نمی‌توانند عضویت خانه مطبوعات، سرای روزنامه‌نگاران و نهادهایی از این قبیل را داشته باشند.
پورانجلاسیان در پایان با انتقاد از نبود حمایت نهادهای ذی‌ربط بخصوص شهرداری همدان بيان كرد: این سازمان نه تنها حمایتی از دکه‌داران نمی‌كند بلکه با کسب عوارض و ارائه قراردادی تنها به منافع خود می‌نگرد و این در حالی است که در استان همدان به سبب شرایط اقلیمی برای این صنف تنها سه ماه کاری وجود داشته و با توجه به شرایط آب و هوایی چون باد، باران و... عملاً کار این قشر با مشکلات بیشتری همراه است.
هدف از تأسیس کیوسک‌ها، عرضه آسان نشریات است
در همین راستا مقصود قاسمی، معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان با بیان اینکه هدف از تأسیس کیوسک‌های مطبوعات عرضه آسان مطبوعات و در دسترس بودن نشریات برای مردم بوده است، افزود: امروزه این صنف فقط مجوز فعالیت خود را از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گیرند. قاسمي گفت: با توجه به اینکه فروشندگان مطبوعات اقشاری کم‌درآمد و زحمتکش هستند اداره ارشاد همیشه سعی بر حمایت از این عزیزان داشته که در همین رابطه نیز مکاتبات متعددی با شهرداری و شورای شهر همدان در خصوص وضعیت نامناسب آنان داشته است که متأسفانه هیچ یک از آنها تا کنون پاسخ داده نشده است.
در حال حاضر 40 دکه مطبوعاتی در همدان وجود دارد که سابقه فعالیت برخی از آنها به بیش از 40 سال می‌رسد و متأسفانه در چند سال اخیر با توجه به جابه‌جایی و تغییرات متعدد در شهرداری که همراه با اعمال سلایق شخصی و تصمیمات متغیری در این خصوص از جمله اخذ عوارض سنگین از دکه‌داران بوده است در حمایت از این قشر زحمتکش ضعیف عمل شده است.
معاون فرهنگی شهرداری هم در اين خصوص بيان كرد: فعالیت دكه‌داران مطبوعاتي چندان ارتباطی به معاونت فرهنگی شهرداری نداشته و با توجه به اینکه یک صنف است باید مطالبات آنان از طریق اتحادیه مربوط پیگیری شود.
محمدرضا بیاناتی در خصوص میزان دریافت عوارض از دکه‌داران نیز گفت: براساس قانون، هر شهروندی که کسب درآمد می‌كند ملزم به پرداخت عوارض است و دکه‌داران نیز از این قاعده مستثنا نیستند؛ با این حال امور مربوط به این قشر مربوط به شهرداری‌های مناطق و نظارت بر فعالیت آنان در حوزه معاونت خدمات شهرداری است.
نباید فراموش کرد که امروزه جامعه ما بیش از هر چیز دیگری به کارهای فرهنگی نیاز دارد؛ بنابراین، باید راهکاری اندیشیده شود تا علاوه بر حمایت از اقشار مختلف فرهنگی جامعه از جمله مسئولان دکه‌های مطبوعات بین دکه‌داران قانون‌مدار و متخلف تفاوت قائل شد.

نویسنده: مرتضی بیات

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان