به گزارش صبح الوند، محمدعلی محمدی در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان همدان افزود: در سال جاری، نسبت به سال زراعی گذشته 80 درصد افزایش بارندگی داشته ایم، ولی نسبت به بلند مدت 30 ساله، چیزی حدود 12 درصد افزایش بارندگی داشته ایم و با وجود تمام این بارش ها، در مجموع 25 میلیون مترمکعب آب پشت سدهای استان نداریم.
وی با اعلام اینکه باید حدود 40 تا 43 میلیون متر مکعب آب پشت سدها داشته باشیم تا بتوانیم بگوییم که با بحران آب و جیره بندی مواجه نیستیم، افزود: در این زمینه خیلی به آمارهای بارندگی نمی توان بسنده کرد و امید است که با اقدامات مجموعه مدیریت استان و شهرستان و همکاری مردم بتوانیم مشکل کم آبی را پشت سر بگذاریم و نیاز به جیره بندی در این زمینه نباشد.
معاون امور برنامه ریزی و عمرانی فرماندار همدان با اشاره به سهم آب شهرستان همدان تصریح کرد: بیشترین حق سهم آب را در فصل آب در بخش روستایی مصرف کرده ایم که یک قسمت آن به سوء مدیریت در این بخش برمی گردد. سوء مدیریت دو طرفه است؛ هم برای مصرف کننده و هم برای کسی که آب را تولید می کند، یعنی نتوانسته ایم آنگونه که باید در این زمینه مدیریت مطلوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به دخیل کردن روستائیان در بحث مدیریت آب های روستایی گفت: با توجه به اینکه 30 درصد آب بهای آب مصرفی توسط روستائیان پرداخت می شود، ولی بخش زیادی از این آب ها در روستاها حیف و میل می شود و به هدر می رود.
محمدی با تاکید بر مشکلات شهری گفت: اگر ادعای کلانشهر بودن را داریم، باید پتانسیل مقابله با حوادث بزرگ را داشته باشیم و در مقابل یک آب گرفتگی و بارندگی ساده، دچار خسارات و مشکلات فراوان نشویم.
وی با اشاره به اینکه همین حوادث هستند که نقاط ضعف ما را مشخص می کنند، خاطرنشان کرد: همه دستگاه ها باید پای کار بیایند و در مواقع بحرانی، با تشکیل اتاق مدیریت بحران برای حل مشکلات اقدام کنند.
وی با تاکید بر منفعل بودن اتاق مدیریت بحران شهرستان همدان در مواقع بحرانی تصریح کرد: باید قبل از وقوع حوادث و شرایط بحرانی، پیش بینی های لازم به عمل آمده باشد تا در مواقع اضطراری بتوان مشکلات را مدیریت و حل کرد.
معاون امور برنامه ریزی و عمرانی فرماندار همدان با تاکید بر جمع آوری آب های سطحی در هنگام بارندگی ها، اظهار کرد: اعتبارات به طور سالیانه و مربوط به بخش های مختلف در نظر گرفته می شود و انتظار می رود که اعتبارات مورد نظر توسط دستگاه ها در همان بخش مورد نظر هزینه شوند.
محمدی با تاکید بر اینکه در بحث رودخانه ها دچار مشکل هستیم گفت: قانون به صراحت مشخص کرده است که مدیریت رودخانه هایی که در خارج از محدوده قانوی شهر هستند با مدیریت امور آب است و رودخانه هایی که در درون محدوده شهری هستند مدیریتش با شهرداری ها و مدیریت شهری است.
وی با اشاره به لزوم نظارت بر ساخت و سازهای موجود در حریم رودخانه ها افزود: با توجه به دوره بازگشت رودخانه ها، در برخی از مناطق شهر، بارها شاهد آب گرفتگی ساختمان هایی بوده ایم که بدون مطالعه و کار کارشناسی در حریم رودخانه ها ساخته شده اند.
دیدگاه شما