به گزارش صبح الوند، سیدحسن قشمی با بیان اینکه استان همدان 285 سازمان مردمنهاد دارد، افزود: این تعداد از پنج دستگاه استانداری، ارشاد اسلامی، بهزیستی، نیروی انتظامی و وزارت ورزش و جوانان مجوز صلاحیت دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد حدود 180 مورد در مرکز استان فعال هستند و 100 سازمان مردمنهاد نیز در شهرستانها فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه در راستای رصد فعالیتهای این نهادها هیئت نظارتی تشکیل خواهد شد، گفت: معاون سیاسی امنیتی استاندار ریاست این هیئت را بر عهده خواهد گرفت.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان افزود: در این راستا هر دو ماه جلساتی برای رسیدگی به حوزه سازمانهای مردمنهاد برگزار خواهد شد.
قشمی تشکیل اداره کل سازمانهای مردمنهاد را در سال 86 با تکیه بر سه محور ساماندهی، حمایت، توانمندسازی و نظارت بر فعالیتها معرفی کرد و ادامه داد: تمام مشارکتهای مردمی در زیرمجموعه این اداره هستند.
وی با بیان اینکه وزارت کشور رسیدگی به سمنها را برعهده اداره کل ورزش و جوانان سپرده است افزود: این سازمان نماینده وزارت کشور است.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان با اشاره به نخستین مرحله طرح ساماندهی سمنهای استان در اواخر سال 91 گفت: 285 سمن فعال استان محصول این طرح هستند که با تشکیل شورای مرکزی و هشت اتاق فکر مختلف در این زیرمجموعهها ساماندهی میشوند.
وی با معرفی این هشت حوزه بیان کرد: حوزه بهداشت و سلامت با چهار سمن، حوزه علمی پژوهشی با 23 مورد، حوزه محیط زیست و گردشگری با 10 سمن، حوزه فرهنگی اجتماعی با 91 سمن، حوزه ادبی هنری با 50 مورد، حوزه حمایتی توانبخشی با 29 سمن، حوزه خیریه و نیکوکاری با 37 مورد و حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد با 31 مورد از سمنهای فعال استان هستند.
قشمی بیشترین فراوانی سمنها را در حوزه اجتماعی و فرهنگی اعلام کرد و گفت: کمترین حوزه هم مربوط به محیط زیست و گردشگری است.
وی دلیل فراوانی سمنهای اجتماعی و فرهنگی را سیاستهای دولت قبل در مجوز دادن به تمام هیئتها و گروهای مذهبی و دینی دانست و بیان کرد: مجوز به این گروهها آمار فرهنگی و اجتماعی را بالا برد در صورتی که بسیاری از این گروهها شرایط سمن شدن را نداشتند.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان با بیان اینکه سمنها باید غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی باشند، گفت: این مجموعه باید از حکومت و حاکمیت هم از لحاظ فکری و هم از لحاظ مالی جدا باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از نبود نظارت رنج میبریم افزود: متأسفانه بعضی از سمنها در راستای رسیدن به منافع شخصی کار اقتصادی میکنند.
قشمی از نبود سازمان مردمنهاد مستقل در پنج حوزه مدیریت بحران، ایدز، دیابت، سرطان بالای 14 سال و طب سنتی خبر داد و خاطرنشان کرد: متاسفانه جامعه در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بیمار است و در بسیاری موارد از حد خطر رد شده و به بحران رسیده است.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان ورود روزانه 16 هزار پرونده قضایی به دستگاههای قضایی را نشان از وجود مشکل در بیش از 50 درصد خانوادههای ایرانی عنوان کرد و افزود: بسیاری از این مشکلات به روابط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی افراد مرتبط میشوند.
وی دلیل بسیاری از طلاقهای موجود را عدم روابط حسنه بین افراد دانست و گفت: متأسفانه طلاق ابتدای راه است و مشکلات بعدی آن تبعاتی است که باعث زوال اخلاق در جامعه میشود.
قشمی در ادامه مشخص نبودن افکار دولتهایی که سر کار میآیند را موجب فقدان اعتماد مردم به دولت عنوان کرد و ادامه داد: نتایج این فقدان اعتماد این است که مواردی مانند مرحله دوم ثبتنامه یارانه به وجود میآید و مردم به دولت اعتماد نمیکنند.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان وظیفه سازمانهای مردمنهاد را اخلاقگرایی، تربیت شهروند مسئول، اعتمادسازی بین دولت و ملت، پاسخگو ساختن دولت نسبت به اقدامات، صیانت از حقوق شهروندی دانست.
وی شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را هدف مردم از انقلاب دانست و گفت: هر آنچه بعد از آن آمده، حزبی بوده و خواست مردم نیست.
قشمی یکی از اهداف سازمانهای مردمنهاد همدان را در آینده ایجاد مثلثی شامل «رسانه»، «دانشگاه و حوزه علمیه » و «سازمانهای مردمنهاد» خواند و گفت: میخواهیم مسیری برقراری ارتباط با جامعه خارج از مسائل سیاسی را هموار کنیم.
نماینده سازمانهای مردمنهاد همدان با بیان اینکه تحرک لایههای اجتماعی جامعه هدف سمنهاست افزود: امیدواریم در آینده مدیران توسعهگرای بیشتری در استان فعالیت کنند تا علاوه بر ارتقای ظرفیت ریسکپذیری در استان، سمنها فضای امنی برای فعالیت داشته باشند.
دیدگاه شما