به گزارش صبح الوند، محمدابراهیم الهیتبار در شورای پدافند غیر عامل استان همدان، با اشاره به اهمیت بیبدیل پدافند غیر عامل در پیشگیری و آمادگی استان در مواجهه با تهدیدات دشمن اظهار داشت: در این راستا باید به تجربیات استانهایی که در این زمینه بهتر عمل کردهاند توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به اهمیت تقویت همهجانبه دبیرخانه پدافند غیر عامل استان افزود: در این راستا نیروهایی که میتوانند اثرگذار باشند باید دخیل بوده و نظر بدهند تا پس از بررسی و نتیجه نهایی امور به نحو بهتری پیش رود.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه انجام همه امور در زمینه پدافند غیر عامل نیاز به اعتبار ندارد، گفت: در این زمینه برنامهریزیها از جمله امور مهمی است که در مرحله انجام نیاز به هزینه ندارد و به خوبی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به درخواست اعضای کارگروه مبنی بر لزوم اختصاص یک تا دو درصد از بودجه عمرانی استان به پدافند غیر عامل اظهار داشت: این موضوع پیگیری خواهد شد.
الهیتبار با تأکید بر اهمیت تشریح و بررسی وظایف دستگاههای مختلف استانی در زمینه پدافندهای غیر عامل نیز اضافه کرد: برنامههای هر دستگاه اجرایی باید به صورت دقیق شناسایی و به صورت برنامههای کوتاهمدت و یا بلندمدت احصا شود.
وی آموزش برای مدیران دستگاههای اجرایی استان در زمینه پدافندهای غیر عامل را ضروری دانست و گفت: این مهم در همه برنامهریزیها باید مورد توجه قرار بگیرد.
معاون استاندار همدان بر لزوم بهرهگیری از توان مشاوران ذیصلاح در امر پدافند غیر عامل در استان نیز صحه گذاشت و افزود: در این زمینه دانشگاهها نیز میتوانند ورود داشته باشند.
وی با بیان اینکه پیوست پدافند غیر عامل برای مباحث حساس در استان همدان است، تصریح کرد: این موضوع باید ادامه پیدا کرده و مباحث و مکانهای حساس در استان شناسایی و احصا شوند.
الهیتبار با اشاره به امر فرهنگسازی در زمینه پدافند غیر عامل برای عموم مردم اظهار داشت: این موضوع در آموزش عموم مردم باید مورد تأکید بوده و لحاظ شود.
وی خواستار توجه و اهتمام جدی دستگاههای استانی در زمینه تعامل و ارتباط با دستگاههای ملی در زمینه ادامه روند فعالیت پدافند غیر عامل در استان شد و گفت: امیدواریم روند کاری در این زمینه را به سمتی ببریم که اثرات مناسبی در همدان داشته باشد.
معاون استاندار همدان تأکید کرد: تا پایان سال 94 برنامه کارگروه امداد و نجات استان در زمینه اقدامات این کارگروه، آسیبها و تهدیدات و نقش دستگاههای مختلف در زمینه پدافند غیر عامل باید احصا شده و به صورت سند به شورای پدافند غیر عامل ارائه شود.
وی گفت: شورای پدافند غیر عامل دارای یکسری مباحث حساس امنیتی است که نباید رسانهای شود چراکه در این شورا به دنبال کم کردن موارد حساس در دیدگاه عمومی هستیم و برخی اطلاعرسانیها نتیجه عکس در بر دارد.
الهیتبار با اشاره به گزارش کمیته بهداشت، سلامت و بیولوژیک شورای پدافند غیر عامل نیز خاطرنشان کرد: بیشترین مباحث عنوان شده در این کارگروه معطوف به حوزه سلامت بود در حالی که دو موضوع بهداشت و بیولوژیک نیز در حیطه فعالیتی این کارگروه است که باید به این موارد نیز عنایت جدی داشته باشد.
وی ادامه داد: کمیته بهداشت، سلامت و بیولوژیک شورای پدافند غیر عامل باید مطالب و مباحث مورد نیاز در حوزه بهداشت را شامل تهدیدات و اقدامات مناسب برای مقابله در این زمینه را احصا و وظایف دستگاههای مختلف را نیز مشخص کند و در مسائل بیولوژیک نیز موارد را مورد بررسی قرار دهد.
معاون استاندار همدان افزود: یکی از تهدیدات حوزه پدافند غیر عامل حوزه بیولوژیک است که بر این مبنا تهدیدات این حوزه باید شناسایی شده و ارائه شود.
وی با اشاره به گزارش کارگروه راه و شهرسازی پدافند غیر عامل استان نیز گفت: در این حوزه باید کارنامهای مشخص از نقاط حساس راه و شهرسازی استان در حوزه پدافند غیر عامل تهیه و آسیبها و تهدیدات نیز مورد توجه قرار گیرد.
الهیتبار افزود: همدان تجربه وقایعی چون زلزله، سیل، جنگ و بمباران شهری را داشته که با توجه به این تجربیات باید سند راهبردی و جامعی از نقاط حساس، تهدیدات و آسیبهای حوزههای مختلف پدافندهای غیر عامل را تدوین کنیم.
وی با اشاره به تجربه سالهای جنگ در استان نیز خاطرنشان کرد: در بحث سیلوها و دوگانهسوز کردن واحدهای حساسی که با ارزاق عمومی مردم نظیر نانواییها سروکار دارند باید اهتمام جدی شود تا در صورت بروز تهدیدات دشمن، فشار بر مردم وارد نیاید.
دیدگاه شما