به گزارش صبح الوند، مریم مقدم نوشت:
نخستين كارگروه گردشگري سال 93 در حالي برگزار شد كه 48 روز از آغاز سال ميگذرد. محور توسعه قرار گرفتن گردشگري در استان بيانگر اين مهم است كه بايد نشستهاي تصميمگيري و برنامهريزي در اين حوزه بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
پس از پايان يافتن ايام نوروز انتظار ميرفت متوليان امور در حوزه گردشگري بلافاصله گردهم آيند تا به بررسي كم و كاستيها و يا حتي نقاط قوت برنامهريزيهاي سال جاري در ستاد ارائهدهنده خدمات به گردشگران بپردازند، اما نهتنها اين نشست انجام نشد، بلكه كارگروه گردشگري با يك فاصله يكونيم ماهه فرصتي را ايجاد كرده تا اعضاي اين كارگروه گردهم آيند.
پربودن صندلي در سالن جلسات معاونت امور عمراني استانداري در همان نگاه اول بيانگر آن بود كه اين نشست مرتبطان حوزه گردشگري بيشتري را دور هم جمع كرده است.
تأكيد بر حمايت از سرمايهگذار، ارائه تسهيلات و خدمات مدرن به گردشگران و توسعه فرهنگ گردشگرپذيري و نگاه به برند نبودن همدان در گردشگري از مهمترين محورهاي بحث در كارگروه بود.
سرمايهگذاري با هدف توسعه پايدار باشد
معاون عمراني استاندار در زمينه طرحهاي سرمايهگذاري استان عنوان كرد: اگرچه ما ادعاي حمايت از سرمايهگذار در استان را داريم اما همواره 2 نگراني در استان وجود دارد مبني بر اينكه در مرحله نخست عنوان ميشود همدان در سالهاي گذشته از سرمايهگذار به خوبي استقبال نكرده است و اين رفتار فرار سرمايهگذار را موجب شده و در مرحله ديگر اين نكته حايز اهميت است كه اگر هم بخواهيم از سرمايهگذار حمايت كنيم، بايد توسعه پايدار براي برنامهريزان استاني در اولويت باشد.
محمودرضا عراقي ديد برنامهريزان استاني را منطبق بر توسعه عنوان كرد و گفت: در راستاي توسعه استان، همدان نيازمند جذب و حمايت سرمايهگذاران است. معاون امور عمرانی استانداری همدان بر حمایتهای همه جانبه مسئولان اجرایی از سرمایهگذاران حوزه گردشگری استان نيز تأكيد كرد.
وي شرایط برای سرمایهگذاری در استان همدان را تسهیل شده توصيف كرد و يادآور شد: باید نگرش منفی برخی افراد مبنی بر اینکه در استان همدان از سرمایهگذار استقبال خوبی نمیشود، با ایجاد شرایط مناسب برای سرمایهگذاران و جذب آنها برطرف شود.
وی بیان داشت: بسیاری از سرمایهگذاران همدانی به اجرای طرح در استانهای دیگر رو آوردهاند که باید با رفع موانع و مشکلات، آنها را برای سرمایهگذاری در استان ترغیب کرد.
معاون امور عمرانی استانداری همدان اظهار داشت: با توجه به کمی اعتبارات در بخش دولتی، حمایت و ترغیب سرمایهگذاران برای نقشآفرینی در این استان ضروری است.
وی با بیان اینکه تصمیمهای توسعهای استان همدان باید با بررسیهای کارشناسی مناسب اتخاذ شود تا توسعه پایدار صورت گیرد، افزود: در صورتی که تصمیم اشتباهی اتخاذ شود، بازگشت از تصمیم هزینههای زیادی دارد.
همدان صاحب جاذبه جهاني خواهد شد
مديركل ميراث فرهنگي صنايعدستي و گردشگري استان در اين نشست به برنامههاي در حال اجراي ميراث فرهنگي در سال جديد كه منطبق بر توسعه فرهنگ و گردشگري است، اشاره كرد و از برگزاري همايش بينالمللي دستكندها با حضور نماينده 27 كشور در همدان خبر داد.
وي گفت: برپايي اين همايش ميتواند ماحصل غني به همراه داشته باشد، از جمله تسريع در به ثبت جهاني رسيدن مجموعه دستكندهاي همدان با محوريت ارزانفود در فهرست يونسكو.
ایزدی گفت: این استان با دارا بودن قابلیتهای مناسب، باید پایلوت نگاه علمی و تخصصی به حوزه فرهنگ گردشگری شود و تأكيد كرد: واقعيت اين است كه همدان هنوز نتوانسته است خودش را در حوزه گردشگري به عنوان يك برند معرفي كند.
علیرضا ایزدی از برنامهریزی برای اجرای یکصد برنامه فرهنگی در استان همدان در سال جاری خبر داد و افزود: تلاش میشود با اجرای این برنامهها به حوزه فرهنگ گردشگری با نگاه علمی نگریسته شود.
وی گفت: همایش ملی باستانشناسی کاوشهای 50 ساله اخیر در آتشکده نویشجان ملایر یکی از مهمترین برنامههای امسال است.
وی ادامه داد: تاریخ استان همدان بیشتر در دورههای هخامنشی و اشکانیان معرفی شده و در خصوص معرفی تاریخ این استان در دوره ساسانی تاکنون کار جدی انجام نشده است، لذا در این زمینه، همایش بررسی تاریخ ساسانی همدان در شهرستان فامنین در اواخر مهرماه امسال برگزار میشود.
ايزدي افزود: در محوطه فامنین کتیبه ارزشمند دوره ساسانی کشف شده است که در این همایش هویت جدیدی از همدان معرفی می شود و همچنین همایش طرح ملی ساماندهی اماکن استیجاری در همدان با حضور 20 استان نيز برگزار خواهد شد.
وی بیان داشت: به منظور توجه به بخش گردشگری در ماه مبارک رمضان، امسال جشنواره تابستانی با عنوان افطار تا سحر به مدت 10 روز در همدان برگزار می شود.
ايزدي در حالي كه توسعه گردشگري در استان را يكي از برنامههاي منسجم دانست، گفت: وجود هزار و 750 اثر واجد ارزش تاريخي كه 993 اثر آن به ثبت ملي رسيده است، بيانگر اين مهم است كه ما جزو استانهاي برتر در حوزه آثار تاريخي هستيم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان همدان بیان داشت: از هزار و 750 اثر با ارزش تاریخی در استان همدان شامل آثار محوطهای، ابنیه و تاریخی 993 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ایزدی در ادامه گفت: یکی از معضلات مهم در استان همدان بحث کاوشهای غیرمجاز است که تاکنون 108 پرونده کاوش غیرمجاز در استان همدان تشکیل شده و این عدد نگرانکننده بوده که این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در همدان بستر فرهنگی مناسبی وجود ندارد، افزود: در حوزههایی مانند پذیرایی از گردشگران، هتلها، اماکن استیجاری و خدماتدهی به مسافر در استان همدان بستر فرهنگی مناسبی وجود ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان همدان در پایان ابراز داشت: با فرهنگسازی میتوان بسیاری از دغدغههای استان همدان در مورد مسائل مختلف را حل کرد.
وي يكي از دغدغهها را حفاريهاي غيرمجازي دانست كه در استان همدان همواره معضلي است. ايزدي در زمينه اين ادعا به پيگيري 160 پرونده حفاري غيرمجازي اشاره كرد كه از سال گذشته در حوزه ميراث فرهنگي در حال پيگيري است.
مجتمع لوازم خانگی در باغ میوه
اينبار در كنار اعضاي ثابت، فعالان و سرمايهگذاران در بخش خصوصي هم با برنامهها و طرحهايشان در كارگروه حاضر شده بودند تا با هدف ايجاد توسعه در زمينه گردشگري برنامه ارائه دهند.
اگرچه انتظار ميرفت در اين نشست برآوردي از وضع موجود و برنامههاي مدون براي ميزباني از گردشگران تابستاني همدان ارائه شود، اما توضيحات مجريان طرح مجتمع تجاري در باغ ملل بيتشرين محوريت بحث در جلسه را به خود اختصاص داد.
در این جلسه به بررسی طرح های ارائه شده در حوزه گردشگری پرداخته شد و نخستین طرح مطرح شده مربوط به اتاق اصناف همدان بود که این طرح راهاندازی یک مرکز برندینگ را در کنار نمایشگاه بینالمللی و هایپر مارکر و یا همان منطقه گردشگری همدان در جاده همدان به سمت تهران ارائه میکرد که در این طرح اصناف همدان برای ایجاد مرکز برندینگ و لوازم خانگی زمینی 10 واحد هزار و 500 متری برای تمام نمایندگیها درخواست کردند و خواستار تصویب طرح در این کار گروه شدند.
اين مجتمع اختصاصي كه براي لوازم خانگي برند قرار است شكل بگيرد، داخل پروژه باغ ميوه همدان بر اساس طرح مصوب جانمايي ميشود. اين طرح بحثي بين اعضاي كارگروه را ايجاد كرد؛ بحثي كه در مورد يك طرح برنامهريزي شده و مدون در حال شكل گرفتن بود.
شهردار همدان در این کارگروه اظهار داشت: توزیع متوازن ثروت در جامعه و اجتماع از وظایف مدیریت شهری است و جذب سرمایهگذار در منطقه باغ میوه و اعطای زمین برای نمایشگاه بینالمللی و یا اعطای 8 هکتار زمین به سرمایهگذار برای ایجاد هایپر مارکر کار بزرگی در راستای تولید ثروت در همدان است.
امیر رضا یوسفیان ادامه داد: 400میلیارد تومان از طرف بخش خصوصی در این مکان سرمایهگذاری می شود که به لحاظ اشتغالزایی فرصت خوبی برای توسعه استان همدان و شهر همدان است و یکی از شاخصهای توسعه بازار همدان بوده که بازار همدان یک بازار معین برای شهرهای غرب کشور است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد بازار در این منطقه میتواند از بار ترافیک داخل شهر بکاهد، افزود: اجرای طرحهای این چنینی علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی و بازار میتواند جاذبه گردشگری هم ایجاد کند.
مدیرکل حملونقل و پایانههای استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه در اجرای هر طرحی باید مشکلات آن در دراز مدت نیز مورد بررسی قرار گیرد، ابراز داشت: یکی از اساسیترین مشکلاتی که در اماکن تجاری و تفریحی وجود دارد، مشکل ازدحام و ترافیک در فصل ازدیاد بازدیدکننده است.
گودرز محمدی با اشاره به اینکه برای تبدیل این منطقه به یک منطقه گردشگری باید مشکلات ترافیکی که در آینده به وجود میآید را نیز در نظر گرفت، بیان داشت: اگر قرار باشد مسیر دسترسی به این منطقه گردشگری در باغ میوه فقط جاده همدان به تهران باشد، به طور قطع در آینده دچار مشکلات ترافیکی خواهیم بود.
دیدگاه شما