به گزارش صبح الوند، نقد و بررسی این کتاب مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به دکتر حسابی و اهل کتاب قرار گرفت و همچنین در بین بیانات زیبا و شیوای ایرج حسابی نقدهای بسیاری هم به این کتاب گرفته شد.
تیمور آقامحمدی در نقد این کتاب اظهار داشت: این کتاب چیزی بین خاطره و زندگینامه است در حالی که این اثر بر پایه خاطره با محوریت دکتر حسابی نوشته شده است.
وی ادامه داد: در این کتاب خاطراتی وجود دارد که سالها از آن گذشته و از طریق دست نوشتههای دکتر ضبط و ثبت شده است.
نویسنده و منتقد این اثر گفت: یکی از نقاط ضعف این اثر این است که زمانها را به صورت دقیق در کتاب نداریم و تاریخ دقیق پیش آمدهای زندگی دکتر در این کتاب ثبت نشده است.
وی اضافه کرد: زمانی میتوانیم به زندگینامه سندیت تاریخی دهیم که گویاسازی انجام شود و مکان و زمان خاطره و حوادث شفافسازی شود.
آقامحمدی افزود: این کتاب گویاسازی زمان و مکان را به صورت دقیق ندارد درحالی که میتوانست تاریخ حوادث و مکانها را دقیقاً مشخص کند و همین موضوع کمک به اعتبار بخشی اثر میکرد.
وی اظهار داشت: با یک پژوهش و تدبیر دقیق میتوانست یک کار دقیقی صورت گیرد و پژوهشگری در راستای گویاسازیها صورت گیرد تا لغزشهای زمانی و مکانی از بین برود.
نویسنده و منتقد کتاب «استاد عشق» تصریح کرد: خاطرات «ایرج حسابی» خاطراتی است که سایه «محمود حسابی» بر روی آن است یعنی بزرگی دکتر غلبه پیدا کرده بر زیبایی نگارش.
آقامحمدی گفت: این اثر دارای تقسیمبندی مناسبی نیست و فصل در جای نامناسبی تغییر کرده که اگر این سیر منطقی تقسیمبندی آغاز و پایان داشت مفیدتر بود.
وی افزود: این خاطرات اگر تدوین درستی داشت و تمام خاطرات بر اساس زندگی خود نویسنده تکیه میکرد، بهتر میتوانست دکتر حسابی را از نزدیک شناخت.
دیدگاه شما