به گزارش صبح الوند، علیرضا ایزدی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار کرد: قدمت خانه جواهری همدان به دوره پهلوی باز می گردد و چندان واجد ارزش نیست اما بسیار علاقهمند بودیم تا این خانه حفظ شود.
وی با بیان اینکه خانه جواهری در زمینی به مساحت دو هزار متر قرار داشت، افزود: برای ثبت این اثر موافقت مالک خانه جواهری نیاز بود ولی وی درخواست هزینه 5 میلیاردی را برای واگذاری زمین داشت که پرداخت این مبلغ در توان اداره کل نبود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با بیان اینکه کمیت آثار تاریخی مهم نیست، گفت: این آثار هویت اصلی معماری شهر محسوب می شود ولی حفظ و تملک آنها از توان اعتباری اداره کل خارج است و باید دستگاه های دیگر همچون شهرداری در این زمینه به طور جدی ورود یابد.
وی اعلام کرد: هم اکنون 100 خانه واجد ارزش ثبت شده و ثبت نشده در شهر همدان وجود دارد که برای تملک برخی از آنها اعتبارات میلیاردی نیاز داریم و این درحالی است که متأسفانه اعتباری برای تملک این گونه آثار در سال گذشته تخصیص پیدا نکرد، از این رو با مشکلات فراوان در تملک و مرمت این آثار روبهرو هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: چالش اصلی تملک این آثار تاریخی است و استان همدان نیز از این دست خانه کم ندارد ولی بسیاری از آنها واجد ارزش نیستند و نمی توان برای آنها هزنیه ای انجام داد.
ایزدی اعلام کرد: خوشبختانه شهرداری در این زمینه گام های خوبی برداشته و قرار است برخی خانه های جوان تاریخی با نظارت میراث فرهنگی مرمت شده و از آنها به عنوان فرهنگسرا استفاده شود.
وی تصریح کرد: اعتبارات مرمت آثار تاریخی در سال گذشته نزدیک به یک میلیارد تومان بوده که رقمی تخصیص پیدا نکرده و این در حالیست که بسیاری از آثار تاریخی استان نیاز به مرمت دارند.
دیدگاه شما