اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. اسفند 1392 - 7:31   |   کد مطلب: 5348
در آستانه نوروز 93 تمهیدات لازم برای پذیرایی از مسافران نوروزی اندیشیده شده است که بازارچه ، ساماندهی منازل روستای علیصدر برای اقامت مسافران ، چیدمان هفت سین نوروزی ، استخدام 30 راهنما برای راهنمایی و هدایت گردشگران ، راه اندازی درمانگاه شبانه روزی و پمپ بنزین سیار از مهم ترین این تمهیدات است.

به گزارش صبح الوند، غار علیصدر در 70 کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در امتداد رشته کوه زاگرس واقع شده و ارتفاع غار از سطح دریا دو هزار و 180 متر است.

همه ساله گردشگران داخلی و خارجی فراوانی از غار علیصدر بازدید می کنند که بر اساس نظر کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا این غار از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.

مدیر روابط عمومی و گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر همدان در این باره گفت: در آستانه نوروز 93 و برای جذب گردشگر تمهیدات لازم برای پذیرایی از مسافران نوروزی اندیشیده شده است.

ˈمسعود ملکیˈ با بیان اینکه مجتمع علیصدر از هفت صبح تا 12 شب آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است افزود: بازارچه ، مراکز اقامتی ، رستوران ها ، شهربازی و چهار نمازخانه موقت برای رفاه حال مسافران و گردشگران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: ساماندهی منازل روستای علیصدر برای اقامت مسافران، چیدمان هفت سین نوروزی ، استخدام 30 راهنما برای راهنمایی و هدایت گردشگران، راه اندازی درمانگاه شبانه روزی و پمپ بنزین سیار از دیگر اقدامات برای جذب گردشگر است.

ملکی اضافه کرد: راه اندازی خودپرداز سیار، استقرار نیروی انتظامی در چهار مبادی ورودی و استقرار اورژانس هلال احمر و 12 نفر امداد گر و توزیع 300 هزار بروشور وبسته های فرهنگی از دیگر فعالیت های شرکت سیاحتی علیصدر برای ایام نوروز است.

وی اظهار داشت: 30 سوییت اقامتی و مهمانسرا با ظرفیت 26 اتاق و چهار رستوران و چندین مرکز تهیه غذا و فست فود برای رفاه حال مسافران در نظر گرفته شده است.

به گفته وی نوروز سال 92 حدود 100 هزار نفر گردشگر داخلی و خارجی از غار علیصدر بازدید کردند.

غار علیصدر در سال های 1341 و 42 توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال 46 به همت دست اندرکاران امر و تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.

نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی سد و علی سرد نیز گفته می شده است.

بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخش های ورودی غار در دوره صفویان مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.

دمای داخل غار حدود 16 درجه و دمای آب 12 درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا 14 متر اندازه گیری شده است.

سختی آب غار علیصدر بالا بوده و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی شود همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان