اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

17. بهمن 1392 - 6:32   |   کد مطلب: 4799
حاشیه های مختلف برای دریافت سبد کالایی دولت تدبیر و امید به مانند پوست خربزه ای است که به زیر پای دولت تدبیر و امید افتاده است.

به گزارش صبح الوند به نقل از دانا، حاشیه های مختلف برای دریافت سبد کالایی دولت تدبیر و امید در حالی رخ داد که امروز باز هم صف‌های طولانی مردم و درگیری بین متقاضیان را شاهد بودیم تا این سوال به وجود آید که تدبیر مسؤولان برای جلوگیری از خطر" کرامت انسانی " چه بوده است؟

توزیع سبد کالایی، چندروزی است که فریاد اقشار مختلف جامعه، از نمایندگان مجلس تا اقشار متعدد جامعه را درآورده است.
در روزهای گذشته با اجرای این طرح انتقادات به اصل اجرای طرح،نحوه شناسایی مشمولان دریافت سبد کالا و البته ترکیب سبد کالایی صورت گرفت . اما دراین میان " گداپروری " و انتقاد از نحوه تدبیر دولت، محوریت همه سخنان منتقدان بود.
این اتفاق در حالی رخ می دهد که حامیان دولت فعلی و منتقدان دولت قبلی، ارائه یارانه نقدی به مردم از سوی احمدی نژاد را گداپروری توصیف کرده بودند.
فارغ از این که اجرای هدفمندی یارانه ها، ارزوی دیرینه همه دولت ها بوده و دولت قبلی به این مهم اقدام کرد، اما در 2 سال پایانی دولت دهم و با نمود برخی مشکلات اجرای هدفمندی یارانه‌ها، علاوه بر صاحب‌نظران اقتصادی طیفی از سیاسیون نیز انتقادهای خود نسبت به هدفمندی یارانه ها را با شیوه تندتری آغاز کردند و اولین بار نیز الفاظی همچون، «گداپروری» و «ایجاد یک کمیته امداد 70 میلیونی» را بکار بردند.
بنابر این گزارش، هاشمی رفسنجانی یکی از جدی ترین منتقدان پرداخت یارانه نقدی از سوی احمدی نژاد بود.
وی که سابقه طولانی در انتقاد از رقیب انتخاباتی خود در انتخابات ریاست جمهوری نهم و دولتش را در همه زمینه ها در کارنامه داشت، در آخرین روزهای سال 91 با تاکید بر انحراف در اجرای هدفمندی یارانه ها گفت: نتیجه هدفمندی یارانه می‌بایست تقویت تولید و رشد اقتصاد و کشاورزی کشور می‌شد و نه سرازیر کردن مبلغی ناچیز به حساب مردم و در مقابل ایجاد تورم سرسام‌آور و کاهش شدید پول ملی.
هاشمی پس از انتخابات ریاست جمهوری انتقادات تندتری را نیز مطرح کرد و پرداخت یارانه نقدی توسط احمدی نژاد را نوعی فریبکاری برای تاثیرگذاری در انتخابات خواند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع تعدادی از دانشجویان که به مناسبت 16 آذر با وی دیدار کرده بودند گفت: بسیاری فکر می کردند ملت با آن شعارها و پول هایی که مثلا در جیبشان گذاشته می‌شود فریب می خورند. این که پول خود مردم را از آنها بگیرند و بخشی از آن را دوباره به آنها بدهند را راهی برای عوام فریبی کرده بودند اما بعد دیده شد که اکثریت مردم فریب نخوردند.
هاشمی همچنین در دیدار با دانشجویان دانشگاه آزاد کرمان با بیان اینکه پول یارانه‌ها یک فریبکاری از سوی دولت احمدی‌نژاد بود، گفت: دولت احمدی نژاد در طول سال 2 و 3 برابر پول یارانه‌ها را به شکلی دیگر دریافت می‌کرد اما منت آن را برای مردم داشت.
البته هاشمی رفسنجانی در این میان تنها نبود و انتقادات به طرح پرداخت نقدی یارانه، تنها محدود به وی نمی شد.
چهره های اصلاح طلب حاضر در مجلس از جمله مسعود پزشکیان یکی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس و چهره نزدیک به روحانی درباره ارائه یارانه به مردم از سوی دولت دهم گفت: فساد و فقر نتیجه نگاهی است که دولت دهم به قانون هدفمندی یارانه‌ها داشت به این معنی که این قانون را متعلق به خود می‌دانست در نتیجه هر استفاده انتخاباتی و تبلیغاتی که می‌خواست از آن می‌برد.
وی ادامه داد: دولت دهم کشور را به یک کمیته امداد 70 میلیونی تبدیل کرد که مرتب چشم به دست دولت داشت و به ماهی 45 هزار تومان چشم دوخته بود.
حسین کمالی یکی از اعضای خانه کارگر و وزیر سابق کار اردیبهشت ماه سال 92 و در ایام نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم صریحا توزیع یارانه را گداپروری خواند و گفت: سیاست گدا پروری و توزیع پول بی‌زحمت در جامعه شاید برای توزیع کنندگان مقبولیت فراهم آورد ولی موافق با صلاح کشور و منافع ملی نیست.
محسن صفایی فراهانی، اصلاح طلب، و یکی از چهره های اقتصادی دولت سازندگی و نیز از چهره های نزدیک به روحانی نیز در گفت و گو با یکی از سایت های خبری با بیان این که متاسفانه آقای احمدی نژاد به جای هدفمندی یارانه ها یک کمیته امداد 75 میلیونی به را ه انداخت گفت: این در حالی است که طبق قانون افراد باید به میزان درآمدشان از یارانه دولتی بهره مند شوند.
در کنار همه انتقادهای چهره هایی که از نظر طیف سیاسی با دولت دهم در تقابل بودند رسانه های اصلاح طلب و نزدیک به طیف کارگزاران نیز پس از اعلام عیدانه آخر سال دولت قبل، با انتشار گزارش ها و یادداشت هایی ضمن گداپروری خواندن این حرکت، با تیتر هایی نظیر «با عیدانه احمدی نژاد تنها می توان یک کیلو پسته خرید» به استقبال توزیع عیدانه دولت سابق رفتند.
در این راستا رسانه های نزدیک به دولت نیز دست از کار نکشیده و به عبارتی دیگر کمک به شانه خالی کردن دولت از زیرفشار بی تدبیری این مسئولیت کردند.
سایت بهار نیوز ، نوشت: "این نتیجه و حاصل 8 سال مدیریت دولت محبوبتان است، آقایان!
به جز نقدهای دلسوزانه کارشناسان و رسانه‌های مستقل، اما منظور و هدفی که خبرگزاری‌ها و سایت‌های اصولگرا در انتشار وسیع عکس‌های صف طویلی که این روزها مردم در مقابل مراکز توزیع سبد کالای دولتی بسته‌اند و همچنین اظهارات نمایندگان جبهه پایداری در سرزنش این صفوف، کاملا مشخص است که تماما برای تسویه حساب با روحانی و دولتش است و البته عقده‌گشایی از شکست در انتخابات."
بهار در ادامه و در تحلیلی عجیب، آورده است: اما باید به صراحت و خلاصه و موجز گفت که به تصویر کشیدن این مردم که برای دریافت یک کیسه 10 کیلوئی برنج و چند عدد مرغ و دو بطری روغن و... صف طولانی بسته‌اند، و حتی با هم درگیر شده و صحنه‌‌های زشتی همچون تصاویر بالا را خلق کرده‌اند، همگی نمایش فاجعه‌ای است که دولت احمدی‌نژاد در ایران بوجود آورد. میلیون‌ها مردم ایران معطل دو عدد مرغ و 10 کیلو برنج رایگان‌اند اما میلیاردها دلار پول غارت شده همین مردم در جیب امثال خاوری، بابک زنجانی و صدها نمونه آنهاست و همگی نیز از جناح مورد علاقه همین خبرگزاری‌ها و نمایندگان پایداری که دلسوز مردم شده‌اند، به شمار می‌روند! فاجعه‌ای که 8 سال شالوده‌ و اساس بنیان گذاشته شد تا حالا دولت جدید تاوانش را بدهد و زخم زبانش را از زبان نمایندگانی همچون رسایی، بذرپاش و کوچک‌زاده،... و رسانه‌هایی که 8 سال در خواب بودند، بشنود و ببیند! واقعا انصافتان را شکر!"
سایت بهار، هیچ گاه به این موضوع اشاره نکرده است که اجرایی شدن هفدمندی یارانه ها در دولت فعلی، از شجاعت این دولت حکایت داشت و هیچ دولتی قبل از آن، حاضر به پذیرش چنین ریسکی نبود.
چنین رسانه هایی در حقیقت کاسه داغ تر از آش شده و هیچ اشاره ای به اظهارات اهالی خود دولت، مبنی بر کاستی های اجرای طرح سبد کالا اشاره نمی کنند.
سخنگوی دولت : قبول داریم توزیع سبد کالا کاستی‌ داشت
اما این موضوع درحالی است که حتی سخنگوی دولت گفت: قبول داریم که توزیع مرحله اول سبد کالا کاستی‌هایی داشت که امیدواریم در مرحله بعد این کاستی‌ها برطرف شود.
محمدباقر نوبخت بعد از جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: آقای رئیس جمهور امروز با هدف سازماندهی به وضع موجود به آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مأموریت داد تا مسئولیت وحدت مدیریت توزیع سبد کالا را به عهده بگیرد.
سخنگوی دولت در عین حال از مردم شریف و بافرهنگ کشور خواست تا با مسئولان در این زمینه مساعدت کنند.

البته این اظهارات در حالی است که انجمن دانش‌آموختگان علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران با صدور نامه‌ای به رئیس‌جمهور تاکید کرد:مهمترین پیام"سبدکالا" به جامعه، ساخت تصویر اجتماعی از "عقب ماندگی" ایران و "تحقیر" پیشرفت سال‌های اخیر است.
علاوه بر همه این اتفاقات، تبعیض قایل شدن دولت، برای اقشار متعدد جامعه در دریافت این سبد کالایی، موضوع دیگری بود که ظاهرا از دید رسانه های حامی ان مغفول مانده است. این تبعیض، و این که از بین دو نفر با شرایط یکسان، یکی سزاوار دریافت این سبد شناخته می شود و دیگری نه، نیز، مساله مهمی است که شاید دولتی ها و حامیان انها نخواهند دیگر مانوری روی آن داده شود.
به هر صورت باید گفت که تدبیر دولت تدبیر، در این ماجرا به نمایش گذاشته شد و باید در انتظار تحقق وعده های دیگر دولتمردان مبنی بر ایجاد اعتدال، و روی کار آمدن، دولت راستگویان و درستکاران، بود که فرجام ان چه خواهد شد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان