اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

5. بهمن 1392 - 9:05   |   کد مطلب: 4558
مصطفی لعل شاطری: یکی از اموری که ائمه اطهار (ع) بر آن بسیار تأکید داشته اند، موضوع بهداشت دهان ودندان بوده است، به نحوی که خلال نمودن دندان ها را یکی از بهترین روش ها برای این امر بیان داشته اند.

 صبح الوند: در این باره از حضرت محمد(ص) نقل شده است که ایشان فرمودند: رحمت خدا بر خلال کنندگان. از ایشان پرسیده شد: ای رسول خدا؛ خلال کنندگان چه کسانی می باشند؟ فرمودند: آنان که پس از غذا خلال می کنند، چرا که اگر مقداری از غذا در دهان بماند، تغییر می کند (و فاسد می شود) و بویش فرشتگان را می آزارد. و همچنین فرموده اند: آگاه باشید که ترک نمودن خلال کردن، موجب سستی دندان ها می گردد. (بحارالانوار، ج66: 439؛ جامع الاحادیث للقمی: 65)

در روایتی دیگر پیامبر(ص) در باب فواید خلال کردن دندان ها می فرمایند: الخِلالُ بَعدَ الطَّعامِ؛ یَشُدُ اللِثاثِ، و یَجلِبُ الرِزقَ، و یُطَیِبُ النَکهَةَ؛ خلال کردن پس از خوردن غذا؛ لثه ها را محکم می نماید، روزی می آورد و بوی دهان را برطرف می سازد و همچنین می فرمایند: در پی غذا خوردن خلال نمایید، چرا که مایه سلامت دندان های نیش و آسیا می گردد و روزی و رزق انسان را پربار می سازد. (احقاق الحق، ج12: 283؛ دعائم الاسلام، ج2: 120)

علاوه بر این امام کاظم (ع) درباره آداب خلال کردن می فرمایند: شایسته است خلال نمودن دندان ها، و آن بدین طریق است که زبان خویش را در دهان بچرخانی و آن گاه آنچه را بدین روش از میان دندان ها خارج کردید، بخورید، ولی آنچه را که خارج نگردید، با خلال از میان دندان های خود خارج نمایید و سپس آن ها را از دهان خارج نموده و نخورید(چرا که در آن ضررهایی نهفته می باشد). (مکارم الاخلاق، ج1: 312؛ دانشنامه احادیث پزشکی، ج1: 353، 359، 361)

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان