اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

25. دى 1392 - 13:12   |   کد مطلب: 4367
کارشناس مسائل سیاسی در منطقه خاورمیانه اظهار داشت: در این راستا عربستان حدود نیم میلیون سوری ساکن در عربستان را جذب، سازماندهی و آموزش دادند و در زمانی مناسب با آغاز موج بیداری اسلامی و قیام جوامع عربی ، آنان را از عربستان به سوریه بازگرداند و بسیاری از آنان نقش هایی که از قبل تعیین شده بود ایفا کردند.

به گزارش صبح الوند به نقل از دانا، رویوران، کارشناس مسائل منطقه در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما با موضوع بررسی دیپلماسی وحدت گرایانه ایران در غرب آسیا اظهار داشت: سفرهای وزیر امور خارجه در منطقه نقش موثری در حل مشکلات منطقه دارد.

وی افزود: قطعاً همه از نقش موثر ایران در کنفرانس ژنو 2 به عنوان قدرت منطقه و همچنین تأثیرات مهم آن آ"اه هستند؛ اما آمریکا و شرکای عرب آن نمی خواهند ایران در این کنفرانس حضور یابد.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: ریشه قطب بندی سیاسی منطقه پس از ترور حریری در سال 2005 خود را نشان داد و در جنگ 33 روزه با پیروزی حزب الله کاملاً نمایان شد.
رویوران یادآور شد: در جنگ 33 روزه در ابتدا عربستان دعا برای رزمندگان اسلام را حرام اعلام کرد و در روزهای اولیه اتمام جنگ، حزب الله را شکست خورده میدان معرفی می کرد تا اینکه خود اسرائیل به شکست خود اعتراف کرد.
وی تصریح کرد: پس از پیروزی حزب الله، سعودی ها و بسیاری از کشورهای دیگر احساس سرخوردگی کردند و به دنبال جبران این شکست توطئه هایی را در جهت ایجاد مشکل در کار جبهه مقاومت آغاز کردند.

توطئه سعودی ها باعث بروز این براندازی در سوریه شد
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه افزود: در این راستا عربستان حدود نیم میلیون سوری ساکن در عربستان را جذب، سازماندهی و آموزش دادند و در زمانی مناسب با آغاز موج بیداری اسلامی و قیام جوامع عربی ، آنان را از عربستان به سوریه بازگرداند و بسیاری از آنان نقش هایی که از قبل تعیین شده بود ایفا کردند.
رویوران عنوان داشت: همزمانی کلید خوردن این پروژه با جنگ 1973 بود که سوریه و مصر به اسرائیل حمله کره و مصر آتش بس را پذیرفت؛ اما سوریه یک مقاومت 90 روزه را شکل داد و بخش هایی از سوریه را که آزاد کرده بود حفظ کرد.
وی اظهار داشت: عربستان و قطر داوطلب تأمین تسلیحات مالی در این جنگ شده و به آمریکا اطمینان دادند که سقوط سوریه ظرف دو ماه صورت می‌گیرد؛ اما با گذشت 3 سال از ان جنگ اکنون سوریه دست برتر را در این مبارزه دارد.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: پروژه توطئه در سوریه شکست خورده است و دنیا منتظر است تا شکست این پروژه در ژنو 2 اعلام شود؛ چرا که طرح براندازی سوریه شکست خورده است.
رویوران یادآور شد: درگیری داخلی میان گروه های معارض در سوریه به حدی رسیده است که داعش و النصره ظرف یک هفته 800نفر از یکدیگر را کشته اند و این به خاطر نداشتن آرمان مشترک است.
وی افزود: به دنبال نبود یک آرمان مشترک و پیگیری قدرت از سوی معارضان سوری، آنها حاضرند همدیگر را به بدترین شکل کشته و چهره ای بسیار زشت از خود در دنیا به جا گذاشته اند.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه تأکید کرد: با وجود اینکه باید معارضان سوری در ژنو 2 حضور یابند، آنها در این نشست شرکت نمی کنند؛ چرا که داعش و النصره به عنوان معارض در سوریه نبوده و به دنبال تشکیل جبهه اسلامی در شام و عراق هستند.
رویوران بیان داشت: ژنو 2 آغاز سقوط کامل پروژه براندازی در سوریه است؛ چرا که کسانی که به دنبال براندازی نظام بودند، اکنون باید با نظام سر میز مذاکره بنشینند.

برگزاری ژنو 2 نشان دهنده پیروزی نظام سوریه است
وی یادآور شد: معارضان خارجی هیچگاه پایگاه مردمی در سوریه نداشته اند؛ برخی آنها حتی سوریه را نمی شناسند و معارضان داخلی در سوریه نیز اصلاً مبارزه مسلحانه ندارند.
این کارشناس مسائل سیاسی در منطقه گفت: آن چه قرار است انجام شود این است که در فرایندی انتقالی مردم سرنوشت خود را تعیین کنند اما آن چه اکنون مطرح است آمریکا پیشاپیش ژنو 2 را تفسیرمی کند و می گوید این اجلاس باید به دوره انتقالی منهای اسد منجر شود که این با روح گفتگوی دو طرف تناقض کامل دارد و آمریکا در عمل به جای جامعه سوریه تصمیم می گیرد که چه کسی باید باشد و چه کسی نباشد.
رویوران افزود: یکی از عللی که جمهوری اسلامی ایران شرط گذاری آمریکا برای حضور در ژنو را رد می کند این است که ایران نه به خود و نه به آمریکا اجازه نمی دهد به جای مردم سوریه تصمیم بگیرند. این تصمیم انحصاری در اختیار مردم سوریه است که باید آینده خود را رقم بزنند.
وی خاطرنشان کرد: ژنو 2 بدون ژنو 3 آسیب های زیادی به همراه دارد و قطعاً باید نشست ژنو 3 در پی ژنو 2 با موضوع ایجاد جبهه متحدین علیه تروریسم منطقه ای برگزار شود.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه در پاسخ به این پرسش که دیپلماسی فعال ایران چگونه می تواند همگرایی در منطقه برای مقابله با دسیسه های قدرت های بزرگ و مداخله گر ایجاد کند گفت: دشمن از ابزار نادرست تروریسم استفاده کرده است که متاسفانه هیچ کشوری مقابل آن استثنا نیست.
رویوران با اشاره به سرایت این پدیده به کشورهای مختلف از عراق تا لبنان تاکید کرد: این زنگ خطر است و در منطقه باید در مقابل این تروریسم سازمان یافته چند ملیتی ایستاد به نحوی که اکنون آمارهای متعدد از حضور تبعه 38 تا 70 کشور در نیروهای القاعده حضور دارند.
وی گفت: این نشان می دهد که همه تروریست های جهان با سازماندهی در این منطقه حضور یافته اند که امنیت ملی و منطقه ای را تهدید می کند.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه افزود: بر این اساس ، آن چه اکنون برای جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه اولویت دارد ایجاد جبهه متحد علیه تروریسم تکفیری است.
رویوران افزود: برخی کشورها مانند انگلیس ، فرانسه ، هلند و بلژیک ، پس از درک این پدیده خطرناک اتباعشان را که به سوریه رفته اند خلع تابعیت کرده اند که این نشان دهنده وحشت آنان از بازگشت به کشورشان و ایجاد ناامنی است.

بهترین زمان برای مبارزه با تروریسم زمان فعلی است
وی گفت: بر این اساس، زمان مناسبی برای ایجاد جبهه ضد تروریسم است تا این پدیده محاصره شود و بر کشورهایی که خاستگاه فکری تروریسم است و از آن حمایت مالی و تسلیحاتی می کند فشار وارد شود.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه افزود: این پدیده زمانی از بین خواهد رفت که خاستگاه های آن از بین برود وگرنه اگر خاستگاه آن مدام نیرو بفرستد عربستان نیز پول و تسلیحات بدهد و مفتی های عربستان و روحانیون وهابی همچنان این نیروها را اعزام کنند این پدیده استمرار می یابد.
رویوران درباره آینده سیاسی منطقه گفت: پیروزی عراق بر تروریسم و عبور سوریه از بحران شرایط جدیدی در منطقه ایجاد می کند. برخی کشورها باید هزینه انتخاب نادرست را بپردازند که حداقل آن ، اذعان به اشتباه و خروج از این نقش و نیز پذیرش نقش همگرایی در منطقه است.
وی بیان داشت : این کشورها تاکنون نه فقط همگرایی که نقش واگرایی خصمانه ایفا کرده اند که منطقه را دچار هزینه های بسیار سنگین انسانی و مالی کرده اند.
این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه گفت: با پیروزی عراق ، سوریه و لبنان بر تروریسم ، منطقه وارد مرحله جدیدی خواهد شد که جایی برای حامیان تروریسم نخواهد بود.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان