اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

24. دى 1392 - 7:11   |   کد مطلب: 4341
روال بر این بوده که کشور عربستان را یک کشور مرفه به تمام جهانیان معرفی کنند، کشوری که درآمدهای خود را صرف برآوردن خواسته های مصرف کنندگان کشور خود و تهیه کالاهای غیرضروری می کند. کسی نمی توانست یک فرد عربستانی را تصور کند که در خرابه ای زندگی می کند و دوسوم درآمدش را تنها صرف برآوردن نیازهای خوردن کند.

 

به گزارش صبح الوند، شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از رهیاب نیوز، روزنامه میدل ایست آنلاین در مقاله ای به شرح وضعیت اقتصادی کشور عربستان پرداخت :
به نظر می رسد اعتراف به بحران فقر توسط دولتمردان کشور طلای سیاه آسان نباشد. سومین کشور ثروتمند جهان که ذخایر بالای نفت و معادن طبیعی آن در تمام جهان مشهور است قادر نیست بر بحران رو به رشد فقر فائق آید.
روال بر این بوده که کشور عربستان را یک کشور مرفه به تمام جهانیان معرفی کنند، کشوری که درآمدهای خود را صرف برآوردن خواسته های مصرف کنندگان کشور خود و تهیه کالاهای غیرضروری می کند. کسی نمی توانست یک فرد عربستانی را تصور کند که در خرابه ای زندگی می کند و دوسوم درآمدش را تنها صرف برآوردن نیازهای خوردن کند.
عربستان کشوری است که سالانه مبالغ میلیونی و چه بسا میلیاردی را بعنوان هدیه و کمک به کشورهای دیگر می دهد و جزو منابع تامین صندوقهای توسعه جهانی می باشد و درهای کشورش را برای میلیونها کارگر خارجی باز کرده است ... چرا دولت عربستان به فقر مردمش توجهی نمی کند؟
این مقاله می نویسد: نزدیک به یک چهارم جمعیت عربستان یعنی جمعیتی بالغ بر شش میلیون نفر زیر خط فقر به سر می برند، دولتمردان ادعا می کنند که درتلاشند تا این مشکل را حل کنند اما کارشناسان به این تلاشها به دیده شک و تردید می نگرند.
اعتراف به فقر
زمان زیادی لازم بود تا دولت عربستان به وجود فقر در کشورش اعتراف کند.شاید یکی از دلایل این اعتراف ورود عربستانی ها به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باشد که سبب روشن شدن حقیقت در افکار عمومی شد.همزمان با رشد شرکت مردم در این شبکه ها ؛ فیلمها و ویدیوها و تصاویر فراوانی از کشور عربستان در این فضاهامنتشر شد که شکل واقعی زندگی مردم را فاش و فقر موجود در این کشور را به دید همگان از جمله دولتمردان رساند.
فیلم ها داستان زندگی کسانی را روایت می کرد که در کشور نفت زیر خط فقر و با درآمد پنجاه دلار در ماه زندگی می کنند.تصاویری از خرابه ها و زاغه ها در مناطق مختلف عربستان و زنان و کودکانی که در سطلهای زباله پی یافتن چیزی برای خوردن هستند!

این وضع چگونه به وجود آمد؟
دولت عربستان هیچ آمار رسمی از وضعیت فقر در کشورش ارائه نمی دهد اما گزارشهای روزنامه هایی مانند واشنگتن پست و گاردین اعلام کرده اند که بیش از شش میلیون سعودی زیر خط فقر زندگی می کنند، این روزنامه ها همچنین در گزارشات خود به نمونه هایی مانند سعاد شمیری اشاره می کند که با پنج کودک و همسر بیکار در ریاض زندگی می کند و با کمکهای همسایگان روزگار به سر می برند. هیچ وزارتخانه ای یا حتی مقام رسمی یا مسولی تاکنون به این بحران بزرگ عربستان اعتراف نکرده است.
اما با نگاهی به خدمات تامین اجتماعی و بهره مندان از این خدمات که بالغ بر هشتصد هزار خانواده می باشند می توان به رقم شش میلیون رسید. همچنین رشد فزاینده خانواده هایی که مشمول این خدمات قرار می گیرند نشان دهنده عمیق تر شدن بحران فقر در این کشور است. سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعداد افرادی که در عربستان به دلیل نداشتن هویت و تابعیت هیچ امکاناتی ندارند و به " بدون " معروفند به بیش از 700 هزار نفر رسیده است. کشورعربستان هیچ حقی برای آموزش ، درمان و سایر خدمات برای این افراد نمی شناسد .
مشکلات اصلی اقتصاد عربستان
اصلی ترین مشکل نظام اقتصادی عربستان ارتباط آن با بانک مرکزی فدرال آمریکاست، بحرانهای مالی این موسسه در ده سال گذشته اثرات ناگواری بر اقتصاد عربستان گذاشته است و آن را در معرض تورم شدید و کاهش ارزش پول ملی این کشور قرار داد.
علیرغم یارانه ارائه شده برای قیمت کالاها اما افزایش قیمتها و عدم افزایش درآمدها مشکلات بسیاری برای خانواده ها بوجود آورده است. هاشتگ " درآمد ما کم است" در تابستان گذشته که محبوبیت زیادی بین کاربران فضای مجازی پیدا کرد جهان را از مشکلات مردم عربستان آگاه کرد.این هاشتگ که کم کم روند اعتراضی به خود می گرفت برخی علمای تندرو را به واکنش واداشت و آن را فتنه نامیدند و از مردم خواستند تا از ترویج آن اجتناب کنند.
مشکل اقتصادی دیگری که مردم عربستان با آن درگیر هستند بحران مسکن و افزایش اجاره بها بود. بیش از هشتاد درصد عربستانیها منزل شخصی ندارند و افزایش قیمت زمین و هزینه های ساخت و ساز ، داشتن مسکن شخصی برای عربستانی ها را به یک رویای دست نیافتنی تبدیل کرده است.
همچنین معضل بیکاری که نتیجه ورود کارگران خارجی به این کشور می باشد بر فقر خانواده ها افزوده است. توجه به این نکته ضروری می باشد که خانواده در عربستان به مفهوم والدین و فرزندان متاهل انها می باشد که با هم زندگی می کنند. بین کشورهای خاور میانه کشور عربستان بعد از عراق بالاترین میزان بیکاری را داراست که میزان آن سه چهارم کل جمعیت این کشور است.
دولت عربستان تلاش دارد تا راه حلهایی برای مقابله با فقر ارائه دهد. حل مشکل بیکاری،مسکن و اجاره بها، درآمدهای پایین کارمندان و بالابودن هزینه زندگی و سرعت بخشیدن به طرحهای توسعه و توسعه متوازن در تمام مناطق کشور چالشهای پیش روی دولت عربستان است.
ملک عبدالله پادشاه عربستان که ثروتی بالغ بر 18 میلیار دلار دارد و سومین فرد ثروتمند جهان پس از پادشاهان تایلند و برونئی به شمار می آید ،بخشی از ثروت باد آورده اش را به دولت داد تا چهار شهرک اقتصادی بسازند که ظرفیت کار وزندگی برای پنج میلیون نفر را داشته باشد.گرچه به نظر می رسد در صورت بهره برداری این طرح کارگران خارجی بیشترین استفاده از آن را خواهند داشت. کارشناسان بر این باورند که برنامه های اقتصادی دولت برای حل مشکلات کافی نیست و می گویند که بهتر است افراد خاندان پادشاهی به جای تلاش برای زیباسازی وجهه کشور و زندگی عربستان در چشم جهانیان به وضعیت بد مردم رسیدگی کنند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان