به گزارش صبح الوند، محمدرضا محمدی با بیان این مطلب در نخستین جلسه استانی بررسی وضعیت تالاب آق گل ملایر در استانداری همدان افزود: در خصوص تالاب آق گل، قصور همگانی اتفاق افتاده است حتی این قصور از سوی ساکنان و اهالی منطقه نیز با توجه به برداشت مستقیم آب از تالاب و عدم همکاری برای مسدود کردن کانال های برداشت آب، وجود دارد.
وی بیان کرد: 65 درصد از مساحت تالاب آق گل در استان همدان و 35 درصد در استان مرکزی واقع شده و این تالاب در مالکیت استان همدان است که با 843 هکتار بزرگترین تالاب طبیعی استان بوده و پذیرای 46 گونه پرندگان آبزی و کنار آبزی در هنگام آبگیری می باشد.
وی اظهار کرد: از 260 حلقه چاه موجود در مناطق پیرامونی تالاب ، حدود 10 درصد در حوزه استان همدان واقع شده است که که 40 درصد آن غیر مجاز است.
وی ادامه داد: آبگیری این تالاب فصلی از طریق نزولات جوی، سرریز رودخانه های قره چای و شراء از اواخر آبان ماه تا اواسط خرداد انجام می گیرد و آق گل از سال 88 ، منطقه شکار ممنوع است.
محمدی به معضلات تالاب آق گل اشاره کرد و گفت: چرای بی رویه در اطراف تالاب، تبدیل اراضی تالاب به زمین های زراعی، شکار غیر مجاز، خشکسالی، عدم تخصیص حق آب اکولوژیکی از سال 88 ، زه کشی و برداشت آب از تالاب از مشکلاتی است که گریبانگیر آق گل شده است.
وی با بیان اینکه کسری سالانه مخزن تالاب آق گل 86/37 میلیون متر مکعب است اذعان کرد: 757 میلیون متر مکعب افت مخزن در 10 سال گذشته در تالاب آق گل اتفاق افتاده است که با ادامه روند کنونی تا 13 سال آینده با یک تالاب کاملا خشک مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه 2 میلیون متر مکعب حق آب آق گل از رودخانه شراء است که اختصاص نمی یابد، افزود: تغییر الگوی کشت، نظارت بر میزان برداشت آب چاه های اطراف تالاب، جلوگیری از فعالیت چاه های غیر مجاز تسریع در پیگیری پروانه ها و ارتقای فرهنگ زیست محیطی مردم محلی از فعالیت هایی است که می توان در استان همدان برای جلوگیری از بروز بحران ناشی از خشک شدن آق گل انجام داد.
دیدگاه شما