پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند - درباب رای اعتماد محکم به وزرای دولت اعتدال مواردی مطرح است که در چندپرده می آید:
پرده اول:دو سال از انتخابات مجلس و درگیری های داخلی گذشت و اکثریت کرسی های مجلس را اصول گرایان از آن خود کردند.اکثریت شعارها انتخاباتی پیرامون اعلام برائت از فتنه و انحراف مطرح می شد و اصطلاحا بازار فتنه و انحراف گرم بود و دوستان کاسب بازار!
اصول گرایان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، با جبهه متحدوجبهه پایداری در درجه اول تاثیرگذاری و حامیان گفتمان انقلاب اسلامی (حامیان دولت نهم) و جبهه صدای ملت منتقدین دولت دهم» به رهبری علی مطهری دردرجه دوم تاثیرگذاری فعال بودند. که اکثریت جناحی نزدیک به ۷۰ درصد را از آن خود کردند.
پرده دوم: مجلس هشتم با اکثریتی نزدیک به۷۵ درصد از اصولگرایان تشکیل می شد. احمدینژاد اولین کابینه خود رادر تاریخ ۲۳مرداد سال۸۴ به مجلس معرفی کرد. بر خلاف بسیاری از پیشبینیها مبنی بر انتخاب تمامی نامزدها از سوی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان پس از تحقیق و بحث پیرامون وزیران پیشنهادی، چهار تن از آنان را فاقد صلاحیت احراز پست وزارت تشخیص داده و به بقیه رأی اعتماد دادند. در صورتی که احمدی نژاد به اصطلاح خودش شرط انتخاب وزرایش را موافقت آنان با مفاد میثاقنامهای تحت عنوان «میثاق نامه دولت اسلامی» و امضای آن قرار داده بود.شرطی که یکی از مراحل نظام سازی از نظر مقام معظم رهبری است.
دولت دهم جمهوری اسلامی ایران با پیروزی محمود احمدی نژاد درانتخابات۲۲خرداد۸۸ روی کار آمد مجلس به سه تن از وزرای پیشنهادی وی رای منفی داد و دولت دهم رکورددار دریافت بیشترین تذکر از جانب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طول تاریخ حکومتجمهوری اسلامی ایران شد. به طوری که تنها در عرض حدود یک سال که از عمر مجلس نهم میگذشت بالغ بر ۴۹۴۳ تذکر به این دولت وارد آمد که بیشترین تعداد آنها متوجه شخص احمدینژاد بود.
پرده سوم: مجلس نشینان نهم،با یک رای قاطع تکلیف وزرای دولت یازدهم با کلیدداری حسن روحانی را تعیین کردند. به طوری که ۱۵ وزیر از ۱۸ وزیر معرفی شده روحانی از مجلس رای اعتماد گرفت. در بین وزرای روحانی وزیر اقتصاد با ۹۶ درصد بیشترین رای را در طول تاریخ جمهوری اسلامی کسب کرد و عباس آخوندی با ۵۵ درصد آرا کمترین رای برای برای حضور در پاستور کسب کردند. کلیت کابینه روحانی در نهایت توانست با بیش از ۷۱ درصد از مجلس رای اعتماد بگیرد.کابینه هم خاتمی در مجموع توانست ۷۷٫۵ درصد آرای نمایندگان مجلس پنج را به خود اختصاص دهدتا خیلی از مسائل مشخص شود
پرده چهارم: وزارت ورزش وجوانان در بهمن ماه ۸۹ توسط نمایندگان تشکیل شد اما تا خرداد ماه سال آینده طول کشید که احمدینژاد وزیر مورد نظرش را به مجلس معرفی کند. حمید سجادی نخستین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان،در اواخر خردادماه ۱۳۹۰ به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. دراین روز مجلس شاهد اتفاق تازهای بود. نمایندگان در بین سخنان رئیسجمهور با دودو کردن به مقابله با احمدینژاد پرداختند که بعدها این اقدام با انتقاد شدید مقام معظم رهبری در دیدار خصوصی با برخی از نمایندگان مجلس روبرو شد. پس از رایگیری درخصوص وزیر پیشنهادی احمدی نژاد نمایندگان با۱۳۷ رأی مخالف پاسخ احمدینژادرادادند.
پرده پنجم: در آخرین جلسه علنی سال ۹۰ مجلس شورای اسلامی، محمود احمدی نژاد در صحن مجلس حاضر شد و به سوالات نمایندگان پاسخ داد تا پس از گذشت ۳۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اصل ۸۸ قانون اساسی که هرگز اجرا نشده و به تابو تبدیل شده بود اجرایی شود. در این طرح ۷۹ تن از نمایندگان برای سوال از رئیس جمهور اعلام آمادگی کردند که شامل سوالاتی در مورد ده اقدام دولت و تصمیمات احمدی نژاد بود البته این گروه از نمایندگان پاسخ به آنها را «برای رفع ابهامات و حسن تفاهم مجلس دولت و آگاهی ملت» لازم دانسته و گفته بودند که از پاسخ نمایندگان رئیس جمهوری که پیش تر به کمیسیونهای مجلس ارائه شده بود، قانع نشدهاند.
پرده ششم:دولت حسن روحانی با گفتمان اعتدال ۱۸ نفر را برای وزارت به مجلس اصول گرا معرفی کرد که از این میان نزدیک به ۶نفرشان در فتنه ۸۸ دخالت مستقیم داشتند و چند نفر هم با سوابق بسیار منفی در مواردی دیگر مانند اعلام نظر یکی از وزرای معرفی شده در مورد تقلید از یکی از اپوزسیون های نظام!
مجلس اصول گرا با رای قاطع ۱۵ وزیر را انتخاب کردند که از این میان در بدبینانه ترین حالت حداقل ۳ نفر از طراحان اصلی فتنه۸۸ تایید نهایی نمایندگان ملت را گرفتند.
پرده هفتم:مقام معظم رهبری در دیدار با یکی از لیدرهای اصلاح طلبان در اردیبهشت۹۲ از فتنه گران گله کرده و وعده شکایت فتنه گران نزد خدای متعال را می دهند.ایشان در دیدار امسال دانشجویان نیز صریحا خواستار عذرخواهی فتنه گران از ملت و نظام شدند.
پرده هشتم:در دولت و مجلس اصلاحات لایحه ای به مجلس برده شد که خواستار کاهش اختیارات ولی فقیه و افزایش اختیارات ریاست جمهوری شد معروف به لوایح دوقلو که تایید مجلس نشینان ششم را گرفت.واین یعنی اوج همکاری دولت و مجلس اصلاحات درپیگیری خواسته های باطلشان.
پرده نهم :نطق های نمایندگان مخالف و موافق به صورت مستقیم از صدا و سیما پخش شد تا مردم به صورت عملیاتی نمایندگان خود را بشناسند.
پرده دهم:وعده ما انتخابات دهم مجلس با انتخاب نماینده اصولگرا نه اصول گرا!
محمدتقی اسدی
دیدگاه شما