به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند، عليرضا رنجبرضرابي در جمع خبرنگاران گفت: اين پروژهها در بخشهاي آب و خاك، توليدات دامي، توليدات گياهي، صنايع تبديلي، تعاون روستايي و عشايري افتتاح ميشود.
وي با بيان اينكه ميزان اعتبار هزينه شده براي اين تعداد پروژه بالغ بر 246 هزار ميليون ريال است، افزود: 52 پروژه در حوزه آب و خاك، 93 پروژه در حوزه توليدات دامي، سه پروژه در حوزه توليدات گياهي، 12 پروژه در حوزه صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي، پنج پروژه در حوزه تعاون روستايي و منابع طبيعي و دو پروژه در حوزه عشايري افتتاح ميشود.
رنجبرضرابي با اشاره به اينكه در حوزه آب و خاك پروژههايي در بخشهاي آبياري پر فشار، لولهگذاري و مرمت و احياء قنوات 52 پروژه به بهرهبرداري ميرسد و ميزان اشتغال ايجاد شده از اين طريق 144 نفر است.
وي با بيان اينكه تعداد 93 پروژه در بخش توليدات دامي افتتاح خواهد شد، خاطرنشان كرد: افتتاح واحدهاي توليدي پرورش زنبورعسل، پرورش مرغ گوشتي، گوساله پرواري، گاو شيري، دامداريهاي كوچك روستايي و پرورش ماهي با اشتغالزايي براي 190 نفر از جمله اين پروژهها است.
رنجبرضرابي بيان داشت: سه پروژه قابل افتتاح در بخش توليدات گياهي شامل احداث باغ ميوه، گلخانه سبزي و صيفي و شركت مكانيزاسيون است كه براي 16 نفر اشتغالزايي داشته است.
وي تعداد پروژههاي حوزه صنايع تبديلي و تكميلي محصولات كشاورزي را 12 پروژه خواند و ادامه داد: در اين راستا نيز براي 80 نفر اشتغال ايجاد ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان پروژه تعاون روستايي را شامل دو سردخانه و فروشگاه تعاوني با ايجاد اشتغال براي هشت نفر و در حوزه منابع طبيعي را شامل افتتاح سه سيلبند رسوبگير دانست و ابراز داشت: در حوزه راه عشايري نيز 2 پروژه در هفته دولت افتتاح ميشود.
مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان همدان نيز گفت: بيش از 75 درصد توليدات بخش كشاورزي به زراعت اختصاص دارد.
شهرام پرورش افزود: از پنج ميليون تن توليدات كشاورزي استان، 7/3 دهم ميليون تن به بخش زراعت اختصاص دارد و اين بيانگر اين است كه از نظر كيفي و كمي داراي رتبه خوبي در كشور است.
پرورش ابراز داشت: سالانه بيش از 637 هزار هكتار از اراضي استان زير پوشش محصول زراعي هستند كه بيش از 40 نوع محصول در اين اراضي كشت و بيش از 75 درصد توليدات را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه ميزان سهم، براي استان در زراعت در كل كشور 1/5 دهم درصد است، افزود: استان همدان در منطقه غرب كشور 26 درصد توليد دارد و رتبه 6 كشور و رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص داده است.
مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان همدان رتبههاي محصولات زراعي استان را برشمرد و ابراز داشت: استان همدان با توليد يك ميليون تن سيبزميني در سال، رتبه نخست كشور و منطقه را به خود اختصاص داده است.
وي ادامه داد: استان همدان همچنين رتبه نخست توليد سير را در كشور و منطقه به خود اختصاص داده و در توليد يونجه نيز رتبه 3 كشور و رتبه اول منطقه را در كارنامه خود دارد.
پرورش با بيان اينكه طبق آمار اعلام شده در توليد محصول جو استان همدان رتبه دوم كشور و در منطقه رتبه اول را از آن خود كرده است، افزود: با توجه به اينكه در توليد گندم سازمان جهاد كشاورزي سعي كرده پايداري در توليد را حفظ كند رتبه ششم كشور و دوم منطقه را به خود اختصاص داده و در توليد كلزا رتبه 4 كشور و رتبه نخست منطقه را كسب كرده است.
وي گفت: در سال زراعي 92-91 كه در حال اتمام است، سطح زيركشت گندم استان 407 هزار و 550 هكتار است كه از اين مقدار سطح زير كشت، 326 هزار و 700 هكتار اراضي ديم و 80 هزار و 8500 هكتار اراضي آبي اين محصول است.
پرورش ادامه داد: برآورد اوليه در توليد گندم، 634 هزار تن بوده ولي به خاطر تنش بارندگي و خشكسالي دچار عدم برداشت شده و فقط 256 هزار و 800 هكتار قابل برداشت بوده است.
وي با بيان اينكه از ميزان سطح زيركشت باقي مانده، توليد استان 416 هزار تن است، تصريح كرد: تا امروز با توجه به شرايط آب و هوايي استان، 136 هزار و 41 تن از گندم توليد شده به مركز خريد گندم دولتي تحويل داده شده است.
پرورش اظهار كرد: برآورد ما از تحويل گندم به مراكز دولتي خريد گندم، 140 هزار تن بوده كه تاكنون 1/97 دهم درصد خريد از سوي 32 مركز، انجام شده است.
وي ادامه داد: تاكنون 100 درصد گندم اراضي ديم و 97 درصد از گندم اراضي آبي استان برداشت شده است.
دیدگاه شما