به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند به نقل از همدان پیام، فعالان محیط زیست اما همچنان نگران طبیعت منطقه هستند که احتمال خشکسالی آن در صورت این تخریبها بیشتر میشود.
خشکسالی و کمبود آب در استان همدان شدت گرفته است. نارضایتی روستائیان و مناطق کمآب از وضعیت موجود بالا رفته است. کمآبی امروز استان همدان نگران کننده است، در برخی مناطق مردم برای رفع کمآبی دست به کار شدهاند.
در چند روز گذشته درگیری میان دوستداران طبیعت و اهالی یکی از روستاهای همدان به وجود آمد.این درگیری از آنجا آغاز شد که خشکسالی و کمبود آب باعث شده باغهای روستای دیوین روزهای کم آبی را پشت سر بگذارد؛ به همین علت عدهای از روستائیان با تخریب مسیر رودی که آب چشمه ملک را به روستای دیوین میرساند اقدام به ساختن راه ماشین رو کردهاند. آنها دراین مسیر نهر آبی با بیل مکانیکیایجاد کردهاند تا آب چشمه را با لوله کشی به روستا برسانند.
اقدام اهالی دیوین گرچه ممکن است آب بیشتری را بهاین روستا روانه کند؛ اما اطراف چشمه را خشک خواهد کرد، پوشش گیاهی نابود میشود، جانوران از تشنگی میمیرند و الوند زیباییاش را از دست میدهد.
در حال حاضر، درگیری فعالان محیط زیست با اهالی روستا (دیوین) اگرچه ازاین کار جلوگیری کرد اما زخمیکه بر پیکر کوه و چشمه ملک وارد شده ترمیم نخواهد شد. دیگر کوهنوردها نمیتوانند روی چمنهای اطراف چشمه بیاسایند و جادهای کهایجادشده را نمیتوان مرمت کرد.
طبیعت شخم زده میشود شاید آب بیشتری به روستا برسدایااین حق محیط زیست است؟
پیشتر امور آب شهرستان، آب چشمههای دره مرادبیگ را به داخل شهر همدان برای مصارف خانگی انتقال دادهاند و کوههای دره مرادبیگ را خشکاندهاند و مدیران تله کابین گنجنامه چنان بلایی بر سر کوهپایه الوند و دره گنجنامه آوردند که امروز دشت میشان (میدان میشان) پس از خشک شدن در حال نابودی است؛ حتی آبشار گنجنامه را تحت شعاع قرار داده است. موارد دیگر مانند چشمههای تخته رستم، تخته کوچک که بدون توجه به مشکلات اکولوژیکی انتقال داده و تخریب شدند.
یکی از اهالی روستا در گفتگو با CHN دراین باره میگوید: «آباین چشمهها نهایتا به روستای ما میرسد چه اشکالی دارد ما با لوله کشی آنرا به روستا بیاوریم؟ اما فعالان محیط زیست نگران گونههای جانوری وگیاهی منطقه هستند که با آباین چشمه پر آب سیراب میشوند.
«صابر چیتسازیان» از کوهنوردان شاهد ماجرا میگوید: «پس از اعتراض کوهنوردان و فعالان محیط زیست از ادامه تخریب جلوگیری شد و کارشناسان منابع طبیعی ومحیط زیست از منطقه بازدید کردند امااین پایان ماجرا نیست و ممکن است باز هم ازاین اتفاقها بیفتد. ما امیدواریم با حمایت مسئولان دیگر شاهداین تخریبها که در همدان بارها تکرار شده نباشیم.
امروز انتظار فعالان مدنی همداناین است که مدیران نگاه عمیقتری به محیط زیست و میراث جاودان کشور داشته باشند و از مدیران گذشته پند بگیرند. اگر الوند را از همدان بگیرند چیزی برای بالیدن در همدان وجود نخواهد داشت.
دیدگاه شما