به گزارش صبح الوند، مهدی حیدری به آسیب و سرقت بسیاری از زمینهای چمن مصنوعی در برخی از نقاط شهر اشاره کرد و گفت: نیاز به حراست و مراقبت از تاسیسات و امکانات شهری است اما توان بکارگیری نگهبان برای هر پارک وجود نداشته و یک ابرو هزینه غیرقابل پرداخت برای شهرداری ایجاد میکند.
وی بیان کرد: به واسطه برخی اقدامات همچون کاهش روشنایی پارکها، اتفاقات منجر به ضرر و زیان به شهرداری و مردم شده است.
حیدری با بیان اینکه با کاهش روشنایی پارکها شاهد حضور معتادان در این اماکن هستیم، افزود: اداره پارکها با نور زیاد نیز منجر به افزایش هزینههای روشنایی شده و باید برای اینگونه موضوعات چارهاندیشی شود.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت شهری در راستای توزیع متوازن امکانات و گسترش فضای سبز در مناطق مختلف طرحهایی همچون احداث پارکها را اجرا کرده است، تصریح کرد: سایر تمهیدات لازم برای حفظ این اماکن که در دست شهرداری نیست اکنون موجب آسیب به اموال عمومی شده است.
رییس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان ادامه داد: موضوع آب به عنوان یک چالش در بحث امنیت ملی ایجاد شده و در صورت ادامه روند کنونی در مدیریت فضای سبز شهر همدان، حدود 10 تا 20 سال آینده با چالش مواجه خواهیم بود که باید در حوزه آبیاری فضای سبز و تأمین آب این بخش چارهاندیشی کنیم.
حیدری با تأکید بر اینکه باید در بحث فضای سبز اقدامات موثر موجب زبانزد شدن همدان در این حوزه شود، خاطرنشان کرد: البته اکنون نیز همدان در این خصوص زبانزد است اما باید برای آینده با اقداماتی همچون تغییر الگوی کاشت و آبیاری، الگوی اداره فضای سبز در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه وظیفه ما فقط اداره امور یومیه شهرداری نیست، یادآور شد: حفظ و نگهداری شهر برای آیندگان وظیفه ما است.
رییس کمیسیون فنی، عمرانی، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر همدان اظهار کرد: یکی از نمادهای تلقی تبعیض شهری، کاشت گونههای گیاهی متنوع در برخی نقاط شهر و عدم کاشت گونه گیاهی در منطقه دیگر است که البته اطمینان داریم اینگونه نبوده و باید اقدامات به چشم مردم و شهروندان بیاید.
حیدری با بیان اینکه در طول سال رقم بالایی در حدود 20 میلیارد تومان، گل و گیاه توسط شهرداری خریداری میشود، گفت: خودکفایی شهرداری در این خصوص اتفاق بسیاری خوبی خواهد بود که موجب ایجاد اشتغال و صرفهجویی در هزینهها میشود.
*بادامینجات: کاهش روشنایی در معابر و پارکها اعتراض مردم را به دنبال داشته است
حمید بادامینجات عضو شورای شهر همدان در کمیسیون خدمات شهری با اشاره به موضوع روشنایی معابر و پارکها، اظهار کرد: بخشی از انرژی تولید شده در مسیر انتقال از نیروگاه تا پستهای برق هدر رفت داریم و شرکت های توزیع و انتقال بهتر است بجای تاریک کردن شهر و خاموشی معابر بفکر اصلاح خطوط و صرفه جویی در سایر قسمت ها و افزایش ظرفیت باشند.
وی با بیان اینکه میزان برق مصرفی در معابر شهری و پارکها مگر چه میزان و چند درصد است که مردم مجبورند این تاریکی ها در شهر را تحمل کنند.
بادامینجات در خصوص لزوم حفظ و نگهداری امکانات و تاسیسات شهری نیز بیان کرد: استقرار نگهبان و یا کیوسک یا گشت شبانه به منظور حفظ امکانات شهری در پارکهای فاقد نگهبان ضروری است.
*خانجانی: تخریب تاسیسات شهری به نسبت وسایل موجود به ندرت است
رئیس سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری همدان هم با بیان اینکه روشنایی پارکها بر اساس مهندسی نور انجام شده است، یاد آورشد: این مهم با استفاده از یک کارشناس متخصص در این حوزه و بر اساس نیازسنجی پارکها انجام میشد.
حسین خانجانی شیوع کرونا و مشکلات برق را دو مورد تأثیرگذار در کاهش روشنایی پارکها برشمرد و افزود: از ابتدای امسال و با توجه به خاموشی پارکها و اتخاذ تصمیمات بالادستی، شاهد بروز ناهنجاریهای اجتماعی در پارکها و نگرانیها و اعتراضات مردمی در این خصوص بودهایم.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان تصریح کرد: در صورت رفع مشکل کرونا و برق، در بحث روشنایی پارکها مشکلی نداریم و پیمانکاران نیز در خصوص نگهداری این اماکن فعال هستند.
خانجانی با بیان اینکه تخریب تاسیسات شهری به نسبت وسایل موجود به ندرت و کمتر از نیم درصد است، ادامه داد: غالباً سرقت توسط سارقان حرفهای را شاهد هستیم.
وی خاموشی پارکها را دلیل اکثر سرقتها برشمرد و خاطرنشان کرد: برخی پارکهای منطقهای دارای نگهبان بوده و از 140 پارک به نام شهر کمتر از 20 پارک دارای نگهبان هستند.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان یادآور شد: پیشبینی بکارگیری گشت سیار برای پارکهای فاقد نگهبان را در سال داشتهایم و بحث استفاده از همیاران محلات را نیز به منظور مراقبت از تأسیسات پارکها پیشنهاد خوبی است.
رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان بیان کرد: در بحث انرژیهای پاک نیز شهرداری چند سال پیش به این موضوع ورود کرده اما هزینه آن سنگین بوده و به سمت استفاده از پروژکتورهای جدید کم مصرف 15 تا 20 وات رفتهایم.
خانجانی معضل آب را در سال جاری جدی دانست و افزود: اکنون نیز سه ماه از فصل آبی سپری شده و کمتر از 20 درصد بارش داشتهایم و سال آینده نیز 100 درصد درگیر بحران آب در حوزه فضای سبز هستیم.
وی در ادامه با اشاره به بحث نیروی انسانی در این بخش تصریح کرد: تا سال 1398 در خصوص نیروی انسانی در حوزه فضای سبز با توجه به حجمی بودن، مشکل حقوق و بیمه مطرح بود که اکنون با مد نظر قرار دادن قانون کار این مشکلات حل شده است.
دیدگاه شما