اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

18. مرداد 1399 - 13:31   |   کد مطلب: 33459
در این مطلب به معرفی انواع سبزی های خوردنی و فواید سبزی خوردن پرداخته ایم.

به گزارش صبح الوند، 

یکی از مواد غذایی بسیار مفید و پرخاصیت انواع سبزی های خوردن می باشد متخصصان تغذیه توصیه های زیادی بر مصرف سبزیجات دارند اگر سبزی ها در سفره ی غذای شما جایی ندارند بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره فواید سبزی خوردن بیشتر بخوانید.

فواید سبزی خوردن

سبزی خوردن نه‌تنها سفره را زیبا می‌کند و باعث تحریک اشتها می‌شود، بلکه با دارا بودن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت هم بسیار مفید است. کارشناسان تغذیه مصرف روزانه ۳ تا ۵ سروینگ سبزیجات را به افراد توصیه می‌کنند. هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.

به گزارش نیک صالحی به نقل از روزنامه آرمان ؛ سبزی‌های خوش ‌مزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند.

خوب است برای شروع، کمی‌ درباره خواص چند قلم از سبزی‌های رایج حرف بزنیم، سبزی‌هایی مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و … بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس‌‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و… در چهار خاصیت مشترک هستند: ضدنفخ، ضددرد، ضداسپاسم و ضدمیکروب.

اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌مشان ویژگی‌‌های خاص خودشان را دارند.

خواص سبزی ریحان

مثلا ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضدسرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضدتهوع است. باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می‌شود و در از بین بردن کرم‌های روده‌ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد.

ریحان روی سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد و در درمان تحریک‌های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی‌خوابی نقش قابل‌توجهی دارد یا تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می‌رود. در ضمن با افزودن تره به غذا‌هایی مثل گوشت و ماهی می‌توان بوی بد آن‌ها را کاهش داد.

مرزه سبزی دیگری است از خانواده نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌شود ولی برخی خانواده‌‌ها در سبزی خوردنشان مقادیری مرزه می‌گذارند.

مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می‌‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می‌‌شود. این گیاه ضدویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده معده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان