به گزارش صبح الوند، به نقل از روزنامه سپهر غرب؛ حمید بادامینجات در این خصوص افزود: طرح 36 هکتاری خضر پس از هفت سال با پیگیریهای شورای پنجم و همت شهرداری، تایید استاندار و معاون عمرانی و نیز اداره مسکن وشهرسازی به نتیجه رسید که بر این اساس حدود 130 هزار متر مربع زمینهای تفکیک شده در اختیار شهروندان و مالکین منطقه قرار میگیرد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهرهمدان در این خصوص توضیح داد: طرح تفکیکی زمینهای 36 هکتاری از سال 1392 در کمیسیون ماده پنج شورای عالی شهرسازی- معماری استان، کمیته فنی و شورای اسلامی شهر در حال پیگیری بود، اما متأسفانه طی هفت سال گذشته اجرایی نشدن آن از سوی مدیریت شهری نارضایتی فراوانی را برای مالکان این اراضی ایجاد کرده بود.
بادامینجات یادآور شد: البته عمده مشکلات برای اجرایی نشدن این طرح به مالکان برمیگشت، زیرا برای مساحتی 36 هکتاری با 50 مالک اصلی که با فوت برخی از این مالکان توافق با حداقل 300 خانواده مد نظر بود، کار آسانی نبود.
حمید بادامینجات با بیان اینکه متأسفانه اجرای طرح بهدلیل این مشکلات تا دوره پنجم شورای اسلامی متوقف بود اما با آغاز بهکار این دوره بنا به حساسیتهای موجود برای اجرای طرح و درعینحال شناخت اعضای شورا از منطقه در کنار نیاز مبرم مالکان به تعیین تکلیف ادامه کار بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: با پیگیریها بالاخره مالکان پای میز مذاکره حاضر شده و با تلاش شهرداران منطقه (آقایان، حضرتزاده الوندی، مجذوبی و فیضیمنش) طی چندسال بالاخره تا پایان ماه گذشته با بیش از 90 درصد مالکان توافقات لازم انجام شد در این راستا نقش نمایندگان مالکین از جمله آقایان پناهآبادی و خضریان غیرقابل چشمپوشی است.
وی با بیان اینکه بهموازات این توافقات طرح تفضیلی منطقه نیز به تناسب نیاز تدوین شد، افزود: طرح تفصیلی استقرار یافته بر منطقه بهصورت کارشناسیشده انجام گرفت و برای تصویب به کمیسیون ماده پنج و شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال و با همکاری استانداری و اداره کل راه و شهرسازی و پیگیری قاطع شورای اسلامی شهر، نهایی شد.
بادامینجات با تأکید بر اینکه شورای اسلامی شهر همدان طی سه سال گذشته بهصورت جدی برای تعیین تکلیف این اراضی پای کار بوده است، افزود: تحقق این مهم در جلوگیری از ساختوسازهای غیر مجاز در بخشی از زمینهای بایر شهری که متصل به کوی خضر است، از اهمیت بالایی برخوردار بود و اجرای طرح علاوه بر جلوگیری از گسترش ساختوسازهای غیر مجاز بیش از 130 هزار متر مربع به سرانه مسکونی و تجاری (بهصورت مختلط) شهر همدان اضافه کرد.
* ایجاد 7 هکتار پارک از دستاوردهای طرح تفکیکی 36 هکتاری خضر
وی با بیان اینکه شهرک جدید با توجه به طرح تفکیکی بینظیر از بهترین شهرکهای شهر همدان خواهد بود، اضافه کرد: علاوه بر این ایجاد 7 هکتار پارک و سایر سرانهها نیز از دستاوردهای طرح تفکیکی 36 هکتاری است که برای فضای سبز منطقه در این طرح دیده شده که نقاطی همچون شهرک مدنی، کوی گلستان، خضر و مجتمعهای ساختهشده در بلوار امام خمینی را نیز پوشش خواهد داد.
بادامینجات با تأکید بر اینکه در این طرح تفکیکی سرانههای عمومی، آموزشی، بهداشتی و فرهنگی بهصورت کاملاً مهندسی تعبیه شده است، افزود: در واقع نقشه تعریفشده برای این شهرک، حالت مرکز محلههای معماری قدیم همدان را بهصورت مدرن خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه یقیناً نمونه این شهرک در شهر همدان بهلحاظ فضای مهندسی وجود ندارد، گفت: این طرح تفکیکی در بحث قراردادهای واگذاری با یکسری مباحث حقوقی مواجه بود، اما با توجه به اتفاقاتی که اخیراً در حوزه مسکن شاهد آن بودیم، شورا و شهرداری به دنبال آن بودند که هرچه سریعتر این مشکلات مرتفع شود که خوشبختانه در روزهای پایانی هفته گذشته بالاخره شاهد اعطای قراردادهای واگذاری به مالکان بودیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان اظهار کرد: با اعطای قرارداد واگذاری به مالکان، آنها مختار به دریافت پروانه ساختمانی و به دنبال آن ساختوساز و یا فروش ملک خود هستند و خوشبختانه درحال حاضر شاهد آغاز بهکار عملیات اجرایی برای خیابانکشی و احداث پارک هفت هکتاری هستیم.
دست دلالان قطع شد
حمید بادامینجات با اشاره به اینکه یکی از محاسن اجرای طرحهای تفکیکی انتفاع کامل مالکان است، عنوان کرد: درواقع در این منطقه شاهد قطع دست دلالان از زمینهای اینچنینی بودیم؛ یعنی شرایط بهگونهای پیش رفت که خوشبختانه عایدی تفکیک به مالکان قدیمی و بومی منطقه رسید که با اطمینان میتوان گفت بیش از 95 درصد مالکان این اراضی جزء وراث مالکان اصلی (بومی) این اراضی هستند.
به گفته بادامی نجات به سرانجام رسیدن طرح تفکیکی زمینهای 36 هکتاری قطعا تأثیر مثبتی در بحث مسکن شهر همدان خواهد داشت.
گفتنی است، تفکیکی 36 هکتار بخشی از اراضی منطقه خضر است که در حد فاصل بزرگراه حضرت امام (ره) تا بلوار الغدیر قرار دارد و املاک این اراضی که عمدتاً مزروعی است، از سالهای پیش این زمینها را با هدف تفکیک در اختیار شهرداری قرار دادند که با احتساب قدرالسهم شهرداری، کاربری مختلف مسکونی و تجاری دریافت کنند.
دیدگاه شما