به گزارش صبح الوند، سید باقر حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در دانش نامه همدان، خانه های قدیمی از نظر موقعیت، دوره ساخت، ویژگی های کالبدی، تزئینات و وضعیت فعلی بنا مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: نقشه های خوانا، تاریخچه و مجموعه اطلاعات مختصری درباره هر بنا نیز در کتاب 'خانه های قدیمی همدان' گنجانده شده است.
رئیس حوزه هنری همدان با بیان اینکه معماری شهر همدان، تاریخی چند هزار ساله دارد، گفت: تاکنون در حوزه شناسایی و معرفی معماری خانه های این شهر مطالعه و پژوهش مدونی صورت نگرفته است.
حسینی خاطرنشان کرد: بیشتر خانه های قدیمی همدان به سبک دوره قاجار و پهلوی و با توجه به اقلیم سرد و کوهستانی ساخته شده و تعداد زیادی از این خانه های سنتی در محله جولان همدان قرار دارد.
خانه های ضرابی، پوستی زاده، تاج بخشیان، سماوات، نراقی، انتظام و خانه باغ نظری برخی از خانه های قدیمی همدان هستند.
به گزارش ایرنا، دانشنامه همدان مجموعه ای افزون بر 200 جلد در حال تدوین است و در 2 بخش اصلی و پیوست به گردآوری و طبقه بندی اسناد به زبانی ساده به شناخت و معرفی پیشینه و چهره فرهنگی و تاریخی همدان می پردازد.
همدان نخستین پایتخت کهن ترین تشکیلات حکومتی ایران است و به عنوان پایتخت مادها، پایتخت تابستانی هخامنشیان و در زمان سلوکیان، پارتیان و ساسانیان این شهر شهرت فراوان داشته است.
کهن ترین آثار شاخص معماری موجود در همدان مربوط به دوره ماد و کهن ترین آثار شاخص خانه سازی مربوط به دوره اشکانی است که در کاوش های باستان شناسی دهه هفتاد هجری شمسی بقایای آن در تپه هگمتانه کشف شده است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما