به گزارش صبح الوند به نقل از ایسنا، فرزاد تیموری سهشنبه 10 بهمن در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک پیشاپیش ایام دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: ادارهکل نوسازی استانها زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش هستند که به صورت مستقل فعالیت میکنند و عهدهدار پروژههای عمرانی مربوط به آموزش و پرورش، پروژههای خیرین و مشارکت های مردمی هستند.
وی اجرای کلیه پروژههای عمرانی، تخریب و بازسازی، مقاومسازی مدارس فرسوده، استانداردسازی سیستم گرمایشی، تأمین تجهیزات و آسفالت، پیگیری و توسعه مشارکتهای مردمی در جهت ساخت مدارس، پیگیری مشارکت بنیادهای خیریه مانند بنیاد برکت، انجام مطالعه و تهیه نقشههای اجرایی و پروژههای ورزشی مرتبط با دانشآموزان را از وظایف ادارهکل نوسازی مدارس برشمرد.
تیموری افزود: در ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیزات مدارس 84 نیرو مشغول بهکار هستند که 55 نفر از آنها رسمی 12 نفر پیمانی و 16 نیرو قراردادی بوده که کلیه آنها دارای تحصیلات عالیه هستند.
وی با اشاره به وجود 19 منطقه آموزش و پرورش در استان همدان گفت: در کل این 19 منطقه، 2567 مدرسه با 12 هزار و 133 کلاس دایر است که 266 هزار و 858 دانشآموز طی سال 96 در این مدارس مشغول تحصیل هستند.
تیموری اذعان کرد: در سال 96 در مجموع با انتصاب پروژههای بنیاد برکت و خیرین 366 پروژه عمرانی در سطح استان و 120 پروژه استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس در دستور کار قرار داشته که 486 پروژه اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه 258 پروژه عمرانی از محل اعتبارات استان، 63 پروژه به صورت ملی و 45 پروژه توسط خیرین مدرسهساز در حال انجام هستند، گفت: اعتبارات حوزه نوسازی مدارس سالیانه افزایش پیدا میکند به طوریکه امسال 50.4 میلیارد تومان اعتبار به این بخش اختصاص یافته که در مقایسه با سال 95 ،78 در صد افزایش اعتبار رخ داده و نسبت به سالهای گذشته اعتبارات افزون بر 3.5 برابر افزایش پیدا کردهاند که نشاندهنده اعتماد و توجه ویژه مسئولان به آموزش و پرورش است.
تیموری با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه 3 میلیارد دلار اعتبار به پروژه های ملی بازسازی مدارس اختصاص پیدا کرده است، بیان کرد: بازسازی و مقاومسازی مدارس از سال 86 در کشور آغاز شد و تاکنون بخش عمدهای از بازسازی مدارس انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه بازسازی مدارس در اجلاس یونسکو مطرح و ایران به عنوان نمونه شناخته شد، اظهار کرد: یکی از معضلات موجود در مدارس سیستم گرمایشی است که با 26.5 میلیاردتومان اعتبار اختصاص یافته به این بخش مشکلات گرمایشی 829 مدرسه با 5165 کلاس و اتاق در سطح استان برطرف و استانداردسازی شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با بیان اینکه مجوز استفاده از بخاریهای دودکشدار برای مدارس دارای کمتر از 20 دانشآموز گرفته شده و مدارس دارای دانشآموز زیاد با بخاریهای گازی هرمتیک استانداردسازی شدهاند، گفت: در 282 مدرسه استان استانداردسازی و تبدیل بخاری نفتی به گازی انجام شده و 41 مدرسه باقیمانده است.
وی با تأکید بر اینکه بخاریهای نفتی غیراستاندارد از تمام مدارس حذف شده است، تصریح کرد: بخاریهای هرمتیک باعث کاهش مصرف سوخت میشود.
تیموری با بیان اینکه 3300 نفر از فرهنگیان استان به طور ماهیانه با پرداخت مبلغی در مدرسهسازی شرکت میکنند، افزود: از سال 1377 تاکنون 19 جشنواره خیرین مدرسهساز برگزار شده و در حال حاضر 187 خیر حقیقی و حقوقی مدرسهساز و 857 خیر که به هر نحوی به مدرسهسازی کمک کردهاند، در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه 40 درصد پروژههای بازسازی تکمیل نشدهاند، گفت: تا کنون از جانب بنیاد برکت برای تأمین 54 مدرسه با 286 کلاس با اعتبار 23.1 میلیارد تومان اقدام شده و تا امروز 34 مدرسه با تعهد مالی 12.1 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با اشاره به اینکه 3 درصد قیر رایگان کشور برای آسفالت و عایق رطوبتی به طور سالیانه به مدارس اختصاص داده میشود، بیان کرد: در دهه فجر امسال 15 پروژه به ارزش 6 میلیارد و 576 میلیون تومان افتتاح میشوند که 10 پروژه توسط بنیاد برکت تأمین اعتبار شدهاند و و 10 پروژه به ارزش 9 میلیارد و 570 میلیون تومان کلنگزنی خواهد شد.
وی با بیان اینکه 65 درصد مدارس استان همدان مقاومسازی شده است، افزود: 35 درصد از مدارس نیز از استحکام نسبی برخوردار است که باید با تأمین اعتبار مقاومسازی شوند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با اشاره به اینکه در استان مدرسه خالی وجود ندارد، گفت: در حاشیه استان همدان و مساکن مهر با کمبود فضای آموزشی و مدرسه روبرو هستیم.
انتهای پیام
دیدگاه شما