به گزارش صبح الوند، علی مالمیر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به اینکه آگاهی بخشی عمومی و توسعه مشارکتهای مردمی راهکاری مناسب و کارآمد و استفاده بهینه از ظرفیتهای مردمی و رویکرد اصلی یگان حفاظت است، اظهار داشت: تحویل اشیاء مکشوفه تاریخی به میراث فرهنگی از مصادیق مشارکتهای مردمی است.
وی با بیان اینکه لزوم مشارکت و همیاری مردم و دخیل کردن آنان را به عنوان راهبردی کارگشا و مهم تبیین شده است، افزود: در همین راستا پایگاههای حفاظت استان به صورت مستمر جلساتی با دهیاران و معتمدان روستاها برگزار میکنند.
مالمیر با تأکید بر اینکه برگزاری جلسات متعدد سبب ایجاد انگیزه و احساس مسئولیت در روستاها شده است، تصریح کرد: در یکی از روستاهای توابع شهرستان رزن یکی از اهالی با مراجعه به این یگان اظهار داشت که در زمینهای کشاورزی خود تعدادی اشیاء قدیمی به صورت اتفاقی پیدا کرده است که حاضر است با رضایت کامل اشیا کشف شده را به میراث فرهنگی تحویل دهد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه اکیپی از یگان به همراه کارشناس مجرب و امین اموال ادارهکل به محل اعزام شدند، تصریح کرد: با مشاهدات و کارشناسی اشیاء، مشخص شد که قدمت اشیاء مربوط به هزاره سوم، پنجم و ششم پیش از میلاد است که در نهایت پس از انجام مراحل اداری، به مخزن استان منتقل شد.
به گزارش تسنیم، در میدان امام(ره) همدان با اجرای پیاده راهسازی در این میدان پس از برخورد با آثار تاریخی کاوشها در این میدان از سر گرفته شد و بیش از 2 ماه است که کاوش در میدان مرکزی همدان در حال انجام است.
ضمن اینکه کاوش در میدان مرکزی همدان این روزها مراحل پایانی خود را سپری میکند، آثار تاریخی نظیر 2 تدفین که یکی از آن ها کودک 10 ساله و مربوط به دوران عصر آهن است کشف شد.
تکه سفال ها و دو تابوت سفالی از دیگر آثار کشف شده در کاوشهای میدان مرکزی همدان است که این آثار مربوط به ادوار مختلف تاریخی نظیر دوران سلوکی، اشکانی، دوران اسلامی و غیره است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما