به گزارش صبح الوند، وحید مرندی مقدم پیش از ظهر امروز در مراسم تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان حوزه استاندارد استان همدان با اشارخ به اینکه هر همایش با اهداف خاصی همرا خواهد بود و از جمله هدف های برگزاری این همایشها نیز ارائه گزارشی از عملکرد و فعالیت های یکساله توسط مدیران و دستگاه ها است و افزود: تبیین اهداف و محدودیت های سازمان، تقویت حس مشارکت و انگیزه عوامل موثر بر فعالیت استاندارد و تشویق عوامل مؤثر در رسیدن به اهداف مورد نظر به ترتیب از جمله دیگر اهداف برگزاری همایش ها است.
مرندی با بیان اینکه در سال گذشته موفقیت های خوبی در سطح بین الملل و ملی کسب کرده ایم خاطر نشان کرد: از جمله این موفقیت ها عضویت در هیات مدیره سازمان بین المللی استاندارد در سطح بین الملل برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران چه پیش از تاریخ و چه بعد از تاریخ بوده است.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران رتبه بیست و سوم را در بین ۱۶۳ کشور جهان در زمینه استاندار کسب کرده است خاطر نشان کرد: کشور ما در بین جهان اسلام رتبه دوم را پس از کشور ترکیه و همچنین رتبه نخست استانداردسازی در مطقه را کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه امسال نیز سازمان استاندارد ایران جزء سازمان های برتر کشور شناخته شده است ادامه داد: در جشنواره شهیدان رجایی و مطهری سازمان استاندارد لوح برتری را از بین سازمان ها و وزارت خانه کسب کرده است.
*توسعه پایدار تنها از طریق استانداردسازی میسر میشود
مرندی مقدم با اشاره به اهمیت جایگاه استاندارد با بیان اینکه در بند ۲۴ اقتصاد مقاومتی تأکید شده همه فعالیتهایی که در سایر بندها مطرح است باید از مسیر استاندارد بگذرد گفت: توسعه پایدار تنها از طریق استانداردسازی میسر میشود.
وی به طراحی مدل اظهاریه انطباق در سازمان ملی استاندارد اشاره کرد و افزود: اجرای این مدل توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته طی جلسات متعدد ابلاغ شد که بر اساس آن اغلب واحدهای تولیدی خود مسؤول انطباق تولیدات با چارچوبهای استاندارد میشوند.
وی در این راستا با بیان اینکه در اجرای اظهاریه انطباق، واحد تولیدی مکلف به نمونه برداری و آزمایش تولیدات و فرآورده های خود هستند ادامه داد: در این روند، اصل اعتماد است و خود تولیدکننده طبق استناد بند ۲۴ در اجرای بند ۲۴ اقتصاد مقاومتی باید همکاری های لازم را داشته باشد.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید براینکه نمونهگیری، آزمایش بررسی و نظارت بر تولیدات و محصولات توسط اداره استانداردهمانندگذشته به قوت خود باقی است اظهار کرد: در مورد واحدهای تولیدی محدودیت هایی اعمال خواهد شد.
*22 هزار واحد تولیدی زیرپوشش سازمان استاندارد
وی با اشاره به اینکه بیش از صد هزار واحد تولیدی مشمول فعالیت در کشور وجود دارد یادآور شد: از این تعداد ۲۲ هزار مورد زیر پوشش سازمان استاندارد هستند، و این در حالی است که سازمان استاندارد طبق ضوابط استاندارد اجرایی مکلف به کنترل و نظارت بر استاندارد آنهاست.
*80 هزار واحد تولیدی در کشور مشمول استانداردهای اجرایی نیستند
مرندی مقدم با بیان اینکه 80 هزار واحد تولیدی در کشور مشمول استانداردهای اجرایی نیستند، اظهار کرد: طبق استناد بند 24 سیاستهای اقتصاد مقاومتی همه این واحدها نیز باید طبق ضوابط استاندارد قرار بگیرند اما اینمهم هزینه های سنگینی را شامل می شود
نماینده خانه صنعت و تشکل های خصوصی مرتبط نیز در این مراسم با بیان اینکه مشکل ما مشکل قوانین نیست بلکه عدم رعایت استاندارد است افزود: اولین مجاهدان در راه اقتصاد، صنعت گران، تولید کنندگان و فعالان اقتصادی هستند بطوریکه که تمام سرمایه خود را در این راه گذاشته اند.و این در حالی است که بیش از ۸۰درصد شرایط ادامه کار و استمرار فعالیت دست بخش خصوصی نیست و دیگران برای ما تصمیم می گیرند.
وی با اشاره به اینکه امروزه بازار رقابت پذیر شده است گفت : بدون عدم شناخت از فضای رقابتی امکان موفقیت وجود ندارد.
وی با شاره به اینکه درصد کمی از ایجاد این فضای رقابتی در دست ما و تولید کننده ها است گفت: ۸۰درصد شرایط نیز از دست ما خارج است به طوریکه نه حمل به موقع و نه باز پس گرفتن پول از خریدار از اختیار ما خارج است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما