به گزارش صبح الوند، "امید انصاری" فعالیت هنری خود را از سال 82 و با بازی در چند مجموعه کوتاه و بلند صدا و سیمای مرکز همدان شروع کرد و همزمان ضمن طی کردن مراحل آموزش کارگردانی، فیلمسازی و غیره در انجمن سینمای جوانان همدان به فعالیت در حوزه تئاتر روی آورد و علاوه بر بازیگری و کارگردانی نمایش، بصورت حرفه ای در زمینه طراحی صحنه و لباس هم پرداخت. با اینحال تاکنون در بیش از 30 جشنواره ملی و بین المللی تئاتر حضور داشته و موفق به کسب جوایز مختلفی نیز در آنها شده است.
اما آخرین اثر هنری این هنرمند خوش ذوق همدانی فیلم کوتاه «فردای فردای فردا» بود که با حضور در جشنواره فیلمهای کوتاه «عمار» سال گذشته، در اکثر سینماهای کشور اکران و علاوه بر همدان در چندین شهر و جشنواره دیگر هم خوش درخشید. البته در حوزه تئاتر هم نمایش عروسکی «اکو» آخرین ساخته وی است که در سال 95 موفق به حضور در جشنواره عروسکی تهران(یونیما)، جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان (همدان) و جشنواره دانشجویی «سوره» شد و مورد استقبال علاقمندان نیز قرار گرفت.
وی همچنین سابقه طولانی نیز در تصویرسازی داشته و تاکنون چندین نمایشگاه تخصصی هم در نقاط مختلف کشور برپا کرده و حتی سابقه حضور در نمایشگاههای خارجی را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
برای آشنایی بیشتر با این هنرمند جوان همدانی و بررسی وضعیت هنر تئاتر امروز همدان به گفتو گو با وی نشستهایم که مختصری از آن درادامه ارائه میگردد.
به تئاتر و دنیای شیرین آن هم علاقمندام
امید انصاری در گفت و گو با خبرنگار ما و در ابتدا در مورد نحوه ورود خود به دنیا هنر اظهار داشت: علاقه فراوان به تصویر سازی و نقاشی در کنار تشویقهای خوب خواهر و برادرم در دوران کودکی، باعث شد که به این رشته علاقمند و بعدها هم با حضور در سالنهای نمایش، با رشتههای مختلف هنری آشنا شوم.
وی گفت: از همان ابتدا و زمانیکه برای تماشای نمایشهای هنرمندان همدان به سالنهای اجرا میرفتم، با این که هیچ تجربهای نداشتم، اما برخی از ضعفهای کارها را بهخوبی لمس میکردم و خیلی علاقه داشتم که نمایشهایی که میبینم را بهنحوی دیگر طراحی و یا حتی اجرا کنم، لذا کم کم وارد این حوزه نیز شدم.
انصاری ادامه داد: البته در حوزه فیلمسازی و بازیگری، اولین بار توسط سید محمود صائمین و با دعوتی که ایشان بهصورت کاملاَ اتفاقی و در خیابان از بنده داشتند، در یکی از کارهای تلویزیونی حضور پیداکردم و اینگونه بود که اولین قدم من در حوزه فیلم و سینما شکل گرفت.
این هنرمند خوش ذوق افزود: با اینکه آثار فراوانی در تصویرسازی تولید کرده ام اما در این بخش هدف ام، بیشتر برگزاری نمایشگاه و دیده شدن کارهایم بوده است و تاکنون هیچگاه در عرصه رقابت و داوری حضور نداشتهام که امیدوارم این مهم نیز بهزودی محقق شود.
وی که علاقه فراوانی به فعالیت در حوزه سینما دارد، گفت: سالها پیش دورههای تخصصی فیلمسازی در انجمن سینمای جوانان را سپری کردم و با اینکه تخصص اصلیام نویسندگی و کارگردانی سینما است و در حال حاضر هم مشغول تحصیل در رشته کارگردانی آن هستم اما به تئاتر و دنیای شیرین آن هم علاقمندام.
این کارگردان موفق تئاتر و سینمای همدان، پرهزینه بودن و عدم بازگشت مالی و سرمایهگذاری در حوزه سینما را از مهمترین دلایل کمرنگ شدن فعالیت خود در این حوزه عنوان کرده و گفت: علیرغم در اختیار داشتن چندین فیلمنامه مناسب و مورد تائید فیلمسازان و اساتید مطرح، اما رغبتی برای کار در این حوزه نداشته باشم.
ساختن فیلم در همدان بسیار پرهزینه است
وی تاکید کرد: ساخت فیلم در همدان بسیار پر هزینه است و هیچگونه حمایتی از سوی سازمان و ارگانی هم در این مورد انجام نمیگیرد تازه اگر کسی هم تامین هزینهها را تقبل کند، قطعاَ هیچگونه بازگشت مالی برای آن نبوده و این کار در نهایت در همدان به یک اکران رایگان ختم میشود.
انصاری افزود: از طرفی دیگر به دلیل حجم بالای متقاضیان، شرایط شرکت در جشنوارههای فیلم کوتاه، استاندارد و مناسب نیست و در بسیاری از آنها به دلایل عدم تخصص و یا تمرکز لازم داوران، شاید خیلی جاها سلیقهای و حتی سفارشی شده، عمل میکنند.
وی با بیان اینکه خیلی دوست دارم فیلمنامههایی که اکثراَ هم در شناسایی و شناخت بیشتر استان همدان را نوشته ام، بسازم، گفت: اما متاسفانه صداوسیما از فیلمهای کوتاه هیچگونه حمایتی نمیکند که در نتیجه آن کارهای تولیدی در معرض دید عموم قرار نگرفته و در نهایت فیلمسازها هم حاصل کار و زحمات خود را باید تنها در آرشیو خانه خود نگهداری کنند.
کارگردان فیلم «فردای فردای فردا» ادامه داد: این واقعاَ درد بزرگی است که صدا وسیمای ما با این حجم وسیع خود هیچگونه بخش و روزنه ای برای ساخت و پخش فیلمهای کوتاه ندارند در حالیکه بهراحتی میتواند در کنار سایر بخشها و برنامههایی که تولید و حمایت میکنند، در این بخش نیز وارد شده و در جهت افزایش انگیزه و شکوفا شدن استعدادهای بیشماری که ما در حوزه فیلم های کوتاه داریم قدم بردارند.
انصاری با تاکید بر اینکه خیلی سخت است که در شرایطی قرار بگیری که علاقمند به هنر و رشته ای باشی که بنا به دلایل بسیار زیادی نتوانی حرفها و ایدههایت را بیان کنی، ادامه داد: معمولاَ جوانان ما در ابتدا کوهی از انگیزه و علاقه هستند اما وقتی در مسیر تلاش و فعالیت قرار می گیرند متوجه می شوند که هیچ حمایت و توجهی معطوف آنان نیست بنابراین در همان نقطه درجا می زنند و یا نهایت از ادامه فعالیت خود منصرف می شوند.
متاسفانه افرادی که خیلی از ماها هم بهتر بودهاند، هم این راه را طی کرده و به این نتایج رسیده اند. البته به ندرت هم مواردی یافت می ود که موفق بوده اند که شاید این مهم خیلی بر اساس استعداد و توانایی های آنها نبوده و عوامل بیرونی دیگری در این موفقیت ها نقش داشته اند.
از طرفی دیگر با اینکه بلحاظ مسافت فاصله چندانی تا مرکز نداریم اما از جهت تجهیزات و امکانات در سطح بسیار پایینی قرار دارم بطوریکه برای کوچکترین کارها هم مجبور به استفاده از امکانات شهرهای اطراف و یا مراکزی همچون اصفهان، تهرانف تبریز وغیره هستیم که این ام خود بر مشکلات و البته افزایش هزینه ها میافزاید.
تا زمانیکه در عمل حمایتی انجام نگیرد، هیچ اتفاقی مثبتی رخ نخواهد داد
همدان فیلمسازان مطرح زیادی دارد که اکثر آنها با کوچ از این استان، پایتختنشین شده در حالیکه اگر از آنها به نحو شایسته ای حمایت میشد، امروز میتوانستند در پرورش و شکوفا کردن استعدادهای جوان این دیار بسیار کارساز باشند.
لذا اگر این اتفاق در حوزه فیلمسازی میافتاد و با برگزاری کارگاههای تخصصی و استفاده از دانش و تجربیات اساتید برجسته ملی، ما حداقل در همدان سالی چند بازیگر، کارگردان، تهیه کننده یا نویسنده مطرح کشوری تربیت میکردیم.
البته در تئاتر و بخصوص در نمایشهای عروسکی این امر تا حدودی وجود داشته و ارتباطات بهتری برقرار و هنرمندان این حوزه از همدیگر راهنمایی و کمک میگیرند اما همانطور که عرض شد در بخش سینما این مهم احساس نمیشود.
انصاری در پایان با تاکید براینکه تا زمانیکه در عمل حمایتی انجام نگیرد، هیچ اتفاقی مثبتی رخ نخواهد داد، تصریح کرد: حمایت مالی از صنعت و هنر فیلمسازی باید به معنای واقعی صورت گیرد، نه در حد پول تو جیبی که گاهی اوقات به برخی هنرمندان و یا مراکزی مثل انجمن سینمای جوانان شهرستانها داده میشود.
انتهای پیام/ 91
دیدگاه شما